Eilen oli ihana lomapäivä, loikoilin vain kotona, kokkasin ja leivoin, treenasin koirien kanssa ja illalla käytiin lammastelemassa. 

Eilen tein Fifille taas jäljen, ja sen vanhetessa treenattiin tokoa. Step teki luoksetulon stoppeja, jotka taas vaihteeksi tosi huonoja. Voi hemmetti, miten nää voi vaihdella näin!? Edellisellä kerralla teki ihan superhyvin... Tehtiin myös seuraamista, edisti aika reippaasti, mur! Onneksi Fizz sentään oli pätevä ja sen kanssa oli kiva tehdä, otettiin sivulletuloja ja pikkupätkiä seuraamista, puunkierrosta luoksetuloa (palkkasin jalkojen välistä), ja vauhtinoutoa ohjatun kapulalla. Puukapula on selvästi kivempi kuin metallikapula, joten jatkamme vastikäänkin treenejä metallilla, ettei ala sitä vieroksumaan missään vaiheessa kun kerta puukapulan kanssa ei kerta ole mitään ongelmaa. Puun kiertoon Fizz lähtee jo aika kivasti useamman metrin päästä! 

Sitten jäljelle, oli joku 20-30m pitkä, kaaren muotoinen ja vanheni puoli tuntia. Tää meni taas tosi kivasti! Selvästi toimii, kun pystyn jarruttamaan Fifiä jostain muualta kuin pannasta, ja kun jälki ehtii vanheta, niin ei mene enää hullulla kiireellä. Jäljesti tarkasti ja keskittyneesti, ei yrittänyt edes kaahata ja söi melkein kaikki namit. Jee! 

Illalla hurautettiin sitten Järvenpäähän katsomaan ekaa kertaa meidän uusia treenilampaita. Haettiin ensin Saran ja Tuurin avustuksella lampaat metsälaitumelta avoimempaan tarhaan, Sara oli aivan höyrypäisenä (tietysti) kun ei ole taas puoleen vuoteen päässyt paimentamaan. Pidin sen liinassa, ja jäätiin laitumelle blokkaamaan porttia kun Fizzin Roima-veli pääsi ensin katsomaan lampaita. Lampaat olivat tosi liikkuvaisia, ja viime vuotisesta katraasta comebackin tehnyt vanhempi uuhi selvästi muisti, mistä kohtaa metsälaitumelle pääsee, ja kertaalleen jyräsi voimalla vaan yli Sarasta ja aidasta takaisin metsän puolelle lauma perässään :O Käytiin hakemassa lauma takaisin, ja homma jatkui. Roiman jälkeen kävin hakemassa Fizzin ekaa kertaa katsomaan lampaita. Mua jännitti paljon enemmän kuin pentua :) Fizz oli heti lampaat bongattuaan tosi kiinnostunut niistä, katseli ensin korvat höröllä, ja kun lauma lähti liikkeelle, niin pyrki niiden perään. Välillä haukkasi välipalaksi kakkaa, mutta focus oli silti alusta asti lampaissa. Se ei pelännyt lampaita lainkaan, ja muutenkin oli sellainen uteliaan kiinnostunut ja rento oma itsensä koko ajan. Häntä pysyi alhaalla koko ajan, ja välillä se hiippaili aivan matalana ja tuijotti keskittyneenä lampaita. Pidin pentua liinassa, ja menin oikeastaan vaan sen mukana, ja annoin sen itse tehdä ratkaisut siitä, mihin suuntaan mennään. Ainoastaan kakkakasoista vedin sen pois liinan avulla. Selvästi Fizz sai jo ensimmäisellä kierroksella ideaa siitä, mitä lampaiden kanssa kuuluu tehdä, ja lähti selvästi jo hakeutumaan lampaiden eteen niitä pysäyttämään. Pidettiin välissä tauko, jolloin Roima pääsi vuoroon uudestaan, ja Roiman jälkeen hain Fizzin uudestaan laitumelle, ja jatkettiin. Fizz oli aivan uskomattoman reipas, ja vaikka ajoittain lampaat jopa hieman uhmasivat sitä tuijottamalla takaisin aidan vierustalta ja seisomalla jähmeinä paikoillaan, niin pikku-Piraija ei antanut tuumaakaan periksi, vaan sitkeästi lähestyi niitä ja sai lauman liikkeelle :O Muutenkin meno oli tosi hyvän näköistä, ei mitään sellaista sinkoilua vaan vaikutti olevan tosi keskittynyt ja järki mukana koko ajan, ei ollenkaan mitään hullua lampaiden saalistusta! Lopetettiin, kun meni vielä tosi hyvin ja jouduin ihan kiskomaan pennun pois lampaiden luota, se kun olisi kovin mielellään vielä jatkanut hommia :) Paljon paremmin ei olisi kyllä voineet ensimmäiset paimennustreenit sujua! Ihana Fizz, tyyppi on 3,5kk ja syttynyt jo paimennukseen <3 Ehkä tämä Tending P-pentue enteilee hyvää, ehkäpä näistä tulee vielä oikeita Paimenkoiria :)

Sara pääsi lopuksi myös vähän fiilistelemään. Pelkäsin, että se olisi aivan hurjana odotettuaan tuntitolkulla liinassa pellon reunassa kun pennut juoksuttivat lampaita, mutta se olikin ihan kivalla fiiliksellä. Ajettiin ensin lampaita vähän matkaa aitauksen reunoja pitkin, Sara meni yllättävän rauhallisena eikä yrittänyt ryysiä. Sitten tehtiin vähän flänkkejä, vasemmalle teki tosi kauniisti oikein laajoja kaaria, oikealle kulkee edelleen nihkeämmin ja leikkaa aikaisemmin kohti lampaita. Peruskuljetuksesta ei tullut oikein mitään, lampaat juoksivat musta läpi ja laitumen toiseen päätyyn vaikka Sara piti tosi hyvin etäisyyden. Lopuksi vielä pieni pätkä poispäinajoa, vähän huomasi että alkoi jo väsyä, ja maahanmenoissa ei totellut ja kun ärähdin, niin kääntyi katsomaan mua.

Fizz täyttää tänään 15 viikkoa. Tällä viikolla ei olla opeteltu mitään täysin uusia temppuja, mutta sisällä olen nyt naksutellut 20n-2off asentoa kirjan päällä, lehtikorin päällä sekä hyllylevystä ja tyynystä tehdyn keinulaudan päällä. Hyvin osaa jo tarjota oikeaa asentoa. Vielä kun siirrän tämän ulos kivien yms. päälle, niin voitaisi sitten kokeilla agilitykentälläkin keinulla ja puomilla :) Peruuttamisen osaa jo oikein hienosti, ja leikkiminen on parantunut kovasti. Nyt tuo jo aikalailla kaikki lelut mulle, ja vetoleikeissäkin leikkii koko ajan vaan paremmin ja voimakkaammin. Hampaita siltä on irronut 5kpl. Kotona hain jo matot takaisin sisään, kun Fizz on ollut jo yli kuukauden täysin sisäsiisti. Nyt olen myös jättänyt sitä jo kotiin työpäivien ajaksi yksin, eikä tunnu olevan sille mikään ongelma. 

IMG_0730-normal.jpg

15-viikkoinen Fizz painaa 7,9kg ja on 41,5cm korkea.