Johan kesti saada blogi taas käyttöön! Enpä ole varmaan koskaan ollut näin kauaa kirjoittamatta sen jälkeen kun aloin ylipäätään blogia pitää... Kirjottelin kuitenkin itselleni muistiin kaiken tapahtuneen, että pysyn kärryillä.

-Fyssarilla: Käytiin torstaina 5.7. YESsillä fysioterapeutti Sofie Henrikssonin vastaanotolla Stepin kanssa. Step liikkui jo melkein puhtaasti, mutta fysioterapeutti huomasi epäpuhtautta Stepin kääntyessä, suoralla meni ok. Jalasta ei löytynyt mitään varsinaista kipupistettä, tai selkeästi jumissa olevaa lihasta, mutta yleensä muutokset lihaksen rakenteessa tuntuukin vasta sitten kun arpikudosta on muodostunut vammakohtaan. Step oli toistpuoleisesti jumissa, kun ontuessaan oli kuormittanut enemmän oikean puolen lihaksia. Saatiin ohjeeksi jatkaa rajoitettua liikuntaa vielä 3vk, saadaan kyllä liikkua, mutta ei mitään repivää liikuntaa kuten vapaana juoksemista tai treenaamista eikä missään nimessä agilitya. Eli sinne huuhtoutui haaveet agilityn MM-karsinnoista Stepin osalta... Pakko se nyt vaan on niellä oma pettymys ja koittaa saada koira kuntoon. 26.7. olisi seuraava fyssariaika varattuna, katsotaan, olisiko silloin jo paremmassa kunnossa.
 
-Sunnuntaina 8.7. vepeä ja hakua. Vepeä treenattiin Emman rannassa, tein veneelle uintia, yhden viennin ja yhden köyden haun veneeltä. Meni tosi kivasti, kaikki toimi niinkuin pitikin, kun otettiin nyt riittävän helpot treenit. Tehtiin nyt niin että olin itse rannassa. Haussa treenattiin yliheittoja, eka maalimies vasemmalla etukulmassa, sieltä maalimies kuljetti Saraa takalinjalla ja kutsuin, siitä ääniapua ja yliheitto oikealle. Se meni tosi hienosti, ihan epäröimättä lähti ja suoraan, löysi ja sai palkan. Toka ei ollut niin hyvä, lähti jotenkin vähän pomppien, ja teki kyllä piston mutta ei oikein näyttänyt olevan kartalla siitä, mitä nyt oltiin tekemässä. Hämääntyy siis edelleen noista yliheitoista... Otin sitten uudestaan, tällä kertaa kutsuna lähetyksen ja nyt löysi. Kaikilta maalimiehiltä suorapalkat, en viitsi sotkea kuviota ilmaisulla. Näitä täytyy kyllä siis edelleen jatkaa.
 
-Maanantaina 9.7. aamulla tokoa Stepin kanssa, tein seuraamista, jäävät ja kaukoja. Intoa oli kuin pienessä kylässä, ja teki tosi kivasti. Kaukoissa meinasi vähän ennakoida, muuten oli tosi hyvä. Tehtiin myös haukkuja, kun tuntui niin kauhean energiseltä, otin varmaan joku 8 lyhyttä haukkupätkää ja pyysin samalla peruuttamaan, aika kehnosti alkaa tarjoamaan peruutusta, tekee kyllä heti kun sanon, mutta ei oikein itse tarjoa sitä.
 
-Tiistaina 10.7. aamulla agilitya Saran kanssa pitkästä aikaa, tein paikallaan olevista esteistä mukavan, 21 estettä pitkän radan. Meni tosi hyvin, vähän olin itse ensin pihalla ja ohjasin löysästi, mutta kun skarppasin, tehtiin siistillä nollalla rata läpi. Tehtiin myös aan kontaktia längen kanssa, meni tosi nätisti.
 
-Keskiviikkona 11.7. illalla vepeä meidän rannassa. Otin Saralle veneestä hypyn, veneelle uintia, yhden esineen viennin ja yhden veneen haun (tai no köyden haun oikeastaan). Veneestä hyppy ihan super, eka veneelle uinti kans ihan super (Emma oli veneessä), viennissä mietti hetken rannalla mutta vei kuitenkin. Veneen haku oli hyvä, mutta lähti kyllä hinaamaan venettä ihan väärään suuntaan... Sai köyden palkaksi kun oli vetänyt venettä joku reilu 5m.
 
-Torstaina 12.7. illalla käytiin hakutreeneissä Saran kanssa. Oltiin Pyymosantiellä paintball-radalla, siellä Saralla jostain syystä menee treenit aina huonosti, joten tällä kertaa otin niin helpon treenin että sen on pakko onnistua. Vasempaan etukulmaan suora löytö ilmaisulla, meinasi lähteä liian aikaisin etenemään, mutta sai kuitenkin hajun ja löysi, toi hienosti rullan keskilinjalle kun mä etenin. Oikeaan etukulmaan suora löytö suorapalkalla. Ei mennyt suoraan, oli käynyt jossain kääntymässä ja tuli pois... Uusinnalla hyvä. Vikalle ääniapu ja suorapalkka, se oli hyvä.
 
-Perjantaina 13.7. kävin treenaamassa pulkkamäen päällä vepen "rantaan" käskyä ihan vaan kuivalla maalla omien poijujen kanssa. Heittelin dummya poijujen välistä Saralle, aluksi ihan suoraan mutta myöhemmin myös vähän vinoja heittoja. Ihan hyvin tuntui hoksaavan. Sit pitäisi vaan siirtää sama toiminta veteen... Sarahan hakeutuu yleensä lähimpään rantaan, ei välttämättä sinne mistä mä sitä kutsun, siitä voi tulla kyllä ongelma vepessä.
 
-Lauantaina 14.7. treenattiin vepeä omassa rannassa. Otin Saralle kaikki liikkeet kertaalleen. Veneestä hyppy n. 50 metristä niin että Emma oli veneessä Saran kanssa. Ei pienintäkään ongelmaa :) Esineen vientiä ei otettu, vaan tehtiin pelkkä veneelle uinti niin että Emma palkkasi Saran veneestä namilla+dummylla. Vene oli jossain 30m paikkeilla. Meni tosi kivasti, nyt lähti "vene" käskyllä oikein itsevarmasti eikä tarvinnut apuja. Sitten veneen haku jostain 20 metristä, veneessä oli nyt ekaa kertaa 2 ihmistä. Jaksoi Sara vetää, mutta kääntäminen oli tosi vaikeeta, lähti alun alkaen suoraan, mutta tuuli puhalsi venettä vähän vinosti, enkä saanut Saraa sitten kääntämään enää, vaan Sara vai veneen lähimpään rantaan (sinne mihin päin tuuli sitä kuljetti). Hyväksyin sen, kun ei oikeasti vielä osaa rantaan-käskyä, niin en voi sitä myöskään vaatia... Hukkuva nyt ekaa kertaa niin että Emma pudottautui veneestä jossain 20m kohdalla. Hyvin meni, vaikka onhan se Saralle aika rankkaa. Jaksaisi varmasti paremmin jos pelastaisi valjaihin tarttumalla, mutta uskon, että ui kuitenkin määrätietoisemmin jos saa vetää dummya suussaan. Kotona huomasin että Stepillä on alkanut juoksu, väliä edelliseen tuli 6kk ja 1 päivä... Tarkka tyttö! Tämä tuli nyt onneksi oikein hyvään saumaan, selvitään samalla treenitauolla sekä juoksusta että jalkavaivasta. 
 
-Sunnuntaina 15.7. aamulla käytiin ajamassa kesän eka verijälki Saran kanssa. Jälki oli n. 800-900m pitkä, 11h vanha, 2 makausta ja 3 kulmaa. Kaatona siansorkka. Sara oli suoraan sanottuna loistava, jälki meni varmana parhaiten ikinä! Jäljesti tosi tarkasti, mutta kuitenkin rauhallisesti, selkeästi huomasi että sillä oli vaikeampaa ennen makauksia, kun sieni oli kuivunut eikä verta ollut paljon, mutta hienosti se selvitti tehtävän, ei hukannut jälkeä ja ilmaisi selvästi makaukset. Kulmatkin meni hienosti. Kyllä siitä vielä hyvä tulee :)
 
-Maanantaina 16.7. illalla hakua Tehcnolla. Otin vasempaan etukulmaan suoran löydön ja ilmaisun, oikeaan etukulmaan ääniavulla etenevän, vasemmalle suoran löydön ilmaisulla ja oikealle oli tarkoitus tehdä sellainen löytä, että Sara löytäisi tullessaan takaisinpäin pistolta, mutta ei onnistunut, kun sai jo keskilinjalle hajun piilolta, joten lähetin suoraan... Kolmannelle ukolle tein yliheiton niin, että jätin istumaan johonkin 10m ennen keskilinjaa, kutsuin ja heitin yli, meni tosi hienosti! Muutenkin oli kyllä oikein etevä :)
 
-Tiistaina 17.7. käytiin Ojangossa mölli-aksaamassa. Mentiin 2 kertaa sama rata. Ekalla kerralla hyllytti aa-putki-erottelussa, ei tullut vetoon ja meni aalle putken sijaan. Karkasi myös pöydältä ilman lupaa, hyi! Tokalla kierroksella aa-putki-erottelu toimi, mutta hyllytti suoran putken jälkeen kun ei tullut yhtään mun putkijarrutukseen ja kävi hyppäämässä yhden ylimääräisen hypyn. Nyt pysyi pöydällä mutta keinulta lähti ilman lupaa... Tuhma Sara!!!!
 
-Keskiviikkona 18.7. vepeä omassa rannassa. Otin veneelle uintia, nyt oli huomattavasti epävarmempi, kun Emma ei ollut treeneissä ja Lea oli veneessä. Tehtiin myös veneen haku, se oli tosi hyvä. 
 
-Viikonloppuna agin MM-karsinnat Liedossa. Lauantaina eka rata oli ihan kiva, ja hyvällä fiiliksellä lähdin radalle, mutta jo heti tokalta esteeltä vitonen, muurin palikat tippui... Jatkettiin, mutta oma fiilis oli jo ihan maissa. Ei vitosella tee karsinnoissa mitään. Tehtiin ihan ok pätkää, kunnes sitten ohjasin huolimattomasti, Sara tuli ohi vinottaisesta hypystä ja hyppäsi jo seuraavan, eli hyl. Agirata oli tosi kiva, ei mikään kovin vaikea. Alku meni upeasti, Sara kääntyi tosi hyvin ja meni lujaa. Aalla upea kontakti, mutta muurilla sitten kaatui palikat... Muuri hypättiin seinää kohti, ja siitä käännytiin tiukasti, mulla varmaan oma jarrutus tuli juuri kun oli hyppäämässä. Sitten vielä tokavika rimakin alas kun hyppäsi niin tiukassa kulmassa että siiveke heilahti... Olen kuitenkin tosi tyytyväinen, rata oli ehjä kokonaisuus virheistä huolimatta, mentiin kovaa ja Sara oli vaan niin <3 Oltiin meidän ajalla alle 1sek päässä kärjestä, pisteitäkin olisi kertynyt varsin mukavasti nollaradalla. Video Saran agilityradasta.
 
-Maanantaina 23.7. taas vepeä Emman rannassa. Tuuli oli melkoinen, ja olosuhteet hankalat noin pienelle koiralle. Tehtiin esineen vientiä tuontina, olin siis itse veneessä. Ei meinannut tulla millään, ei halunnut lähteä uimaan ollenkaan! En kuitenkaan auttanut, vaan annoin Saran itse ratkaista ongelmansa, lopulta toi ja sai siitä palkan. Otettiin uudestaan, ja taas sama, ei olis halunnut lähteä uimaan, mutta toi lopulta. Sitten vielä veneen noutoa niin että sai köyden itselleen kun oli lähtenyt kääntämään venettä. Saralla on jotenkin jännästi eka uimaanmeno vaikeaa, sitten kun on kastautunut, lähtee paremmin. Mutta sen huomasi ainakin, ettei sille esineen tuonti ole yhtään sen helpompi kuin vientikään, eli jatkossakin pysyttelen siis itse rannalla.
 
-Tiistaina 24.7. hakua Odilammella. Tein Saralle yliheittoja, 4 maalimiestä, eka ihan tavallisesti etukulmassa, loput yliheittoina ääniavuilla. Ei toimi, ei. Saralla oli taas nenä aivan totaalisen kiinni, kuten ennenkin yliheittotreeneissä... Nyt se kyllä lähti, ja kovaa menikin, ja pomppi mennessään ja juoksi useamman kerran aivan vierestä ohi. Nää ei vaan jostain syystä toimi ollenkaan Saran kanssa! Harmi, kohta kyllä luovutan näiden suhteen, ne olisi vaan niin hyvä saada toimimaan että voisin käyttää niitä kokeessa.

-Keskiviikkona 25.7. agilitya Ojangossa Elinan ja Nelli-villakoiran seurana Saran kanssa. Olin suunnitellut ihan hauskan, 21 esteen radan, jossa keskityttiin karsinnoissa olleisiin vaikeisiin kohtiin. Radalta löytyi pituus ja keinu "seinää" päin, kepeille jyrkkä avokulma ja putkiansa vieressä, putkelta tiukka käännös viereiselle hypylle ja muuri ikävässä kulmassa. Sara meni tosi kivasti, pätkissä päästiin rata läpi ja kaikki kohdat toimi. Oli aika kuuma, ja Sara oli ehkä vähän tavallista hitaampi... 

-Torstaina 26.7. eli tänään käytiin YESsillä fyssarilla Stepin kanssa. Nyt oli jo selkeästi parempi kuin viimeksi, ei ole ontunut enää edellisen fyssarikäynnin jälkeen, on ollut levossa juhannuksesta asti. Vasemmalla puolella rintarangassa pientä kireyttä ja aristusta, muuten oli oikein hyvä! Saatiin lupa siirtyä pikkuhiljaa normaaliin liikuntaan, jes!!!!! 

Mitä meille muuten kuuluu? Töitä, kavereita, uimista, aurinkoa, mustikoita :) Karsintoja edeltävän viikon sunnuntaina käytiin Särkänniemessä, kiitos ilmatieteenlaitoksen siellä ei ollut juuri lainkaan väkeä, ja saatiin nauttia laitteista täysin rinnoin ilman jonotusta! Mun parvekepuutarha kukoistaa, kohta päästään korjaamaan toivottavasti satoa, kun tomaatit ja paprikat kypsyy.