...Kun en ole mitään kirjoitellut. Ollaan kyllä onneksi treenattu ja kisattu, mitä nyt juhlimiselta ollaan ehditty :) Ylppärijuhlat on nyt onnellisesti ohi, ja voin taas keskittyä koiriin. Sunnuntaina oltiin agilitykisoissa Saran kanssa Salossa, yhtään nollaa ei saatu väännettyä vaikka kovasti yritin, tuli ihan kummallisia virheitä, joka radalta kielto(ja)! Outoa, yleensä Sara ei kieltoja ota, lukee vähän kökköäkin ohjausta ja napsii ennemminkin ylimääräisiä esteitä... Ekalla radalla hyl heti alkuun, ei kääntynyt tiukkaan vetoon vaikka ohjasin ihan hyvin, ja karkasi putkeen. Lopetti kepit kesken, ja kielsi yhden hypyn, ja rimojakin tuli 2kpl. Huono rata siis. Toka oli huomattavasti parempi, alkuun tiukka käännös jaakotuksella ihan super, puomin jälkeen heti toinen jaakotus, sekin oikein nätti! Keppien jälkeen valssilla hyppy, peruutin ja käsi heilahti vähän epämääräisesti, ja kielto siitä. Kumma juttu, kyllä Sara yleensä tuollaiset tilanteet kestää... Keinun kontakti ruma, muuten ihan jees, eli tulos 5vp ja ihan hyvä aika vaikka tuntui ettei menty kovaa. Vikalla radalla alku mietitytti, oli vähän saman tapainen kun ekalla, mutta tällä kertaa ansa esteenä puomi putken sijasta. Päädyin kuitenkin samaan ohjaukseen kun ekallakin radalla, ja nyt meni tosi kauniisti! Otin puomin ylösmenon tosi huolella, hyvin hidasti, ja alasmenossakin hidasti hyvin eikä lähtenyt ilman lupaa. Putkesta ihan suoraan edessä hyppy, jotenkin Sara tuntui tosi hitaalta, olin vähän turhan edessä, ja se tuli hypystä ohi! Taas tosi kummallinen kielto, ihan suoraan nenän edessä hyppy, ja otti siitä kiellon! Höh. Hankala kulma kepeille meni hyvin, mutta keppien jälkeen rima alas. Aan kontakti oikein hyvä, mutta keinun ylösmenosta virhe! En muista onko koskaan ennen saanut! Pitää varmaan hidastaa siinäkin. Tulos siis 15vp.

Step on treenannut tokoa, ja tänään myös agia. Tokoa ollaan otettu lähinnä sisällä, oon opettanut naksulla sitä koskemaan nokalla mun reittä, jotta saisin ennen seuraamista sen pois silmältä. Näyttää lupaavalta. Tänään käytiin ihan pihalla tokoilemassa, otin alkuun seuraamista, ihan liikaa oli virtaa, pomppi ja edisti... Sitten luoksetulon maahanmenoa, oli ihan hyviä. Sitten ruutua, merkille menossa oli ongelmia, luuli maassa olevaa roskaa merkiksi, ja meni sitten sinne :) Ruutuun hyvin. Sitten vielä tunnarikapulan piilotus nurmikkoon.

Sara pääsi myös tokoilemaan, otin sen kanssa teemaksi liikkeestä istumisen, ja vahvistin sitä sitten eri tilanteissa. Saran ollessa mun vieressä, menee ihan hyvin, mutta jos peruutan ja Sara tulee mua kohti, oli tosi vaikea! Otettiin myös istumista merkillä ja ruudussa, merkillä istuminen oli myös vaikea.

Step treenasi tänään myös agilitya, tehtiin jotain Mia Laamasen kisarataa. Oli ihan mukava rata, mut Step oli tosi rasittavalla tuulella. Aluksi aivan liikaa vauhtia, ja hyppäsi ihan miten sattuu, rimoja lenteli... Vasta kun oli vähän rauhottunut, alkoi keskittymään hyppyihin, ja päästiin siistillä nollalla läpi. Kyllähän se ohjausta lukee, kepit menee hyvin ja kontaktit on hienot, mutta voi kun rimatkin vielä pysyisi ylhäällä...