Aika palata maan pinnalle ja ryhtyä treenaamaan pelkän kisaamisen sijasta. Ei päästy keskiviikon jälkikokeeseen, mutta ollaan silti treenailtu Sarpan kanssa ahkerasti janaa. Olen tehnyt joka päivä janatreenejä pellolla, niin että jätän Saran istumaan, tallon "jäljen" niin että Sara näkee, jätän janan loppuun namipurkin, ja vähän matkan päähän yhden kepin, välillä teen pelkän janan ilman keppiä. Jana on edistynyt huimasti, Sara on saanut tosi paljon lisää varmuutta, ja treenien ansiosta se lähtee nyt suoraan, jes :) 

Stepin kanssa käytiin tiistaina tokoilemassa Puolarmetsässä, Shanti ja koirat oli myös mukana. Step teki alkuun paikallamakuun, koitti taas mennä viereisen käskyllä maahan, otin uudestaan sivulle ja vasta omalla käskyllä maahan. Huutelin myös eri äänenpainolla käskyjä, muutaman kerran yritti mennä niilläkin maahan, plaah. Otin sitten Saran kanssa vähän jotain sekalaista hömppää, ja sitten taas Stepsu vuoroon. Tehtiin hyppynoutoa pallon kanssa, heitttelin tarkoituksella vinoon, ja autoin aluksi palautuksessa. Meni tosi kivasti, lopuksi ei enää tarvinnut apua vaan haki hienosti hypyn. Sitten idaria, tai siis idarin ekan pätkän seuraamista. Kokeilin tähänkin sitä odotustaktiikkaa, tuntui ihan toimivalta, eli en siis lähtenyt liikkeelle ennen kuin oli lopettanut kyttäämisen, ja heti jos vilkaisi merkkiä, pysähdyin. Otin myös muutaman seisomisen, ne oli ihan hyviä, en tiedä mikä se kääntymisjuttu oli. Sitten merkkiä ja ruutua, merkki ihan ok, ruutuun hyvin mutta meinasi palkata itsensä ruutunauhalla :/ Naru oli aika kapea ja ruskea, Step oli sitä mieltä että tässähän se lelu on! Tajusi kuitenkin melkein heti että ei ollutkaan lelu ja jatkoi pidemmälle ruutuun ja löysi oikean lelun :) Otettiin uudestaan, nyt tajusi heti lelun. Kertaalleen loppuosa niin että huutelin vaan käskyjä ja kävin palkkaamassa ruutuun. Sitten luoksetuloa, kokeiltiin apuheittäjän kanssa, että sain treenattua stoppia kauempana musta. Aluksi ei oikein tajunnut, että pallo tulee jostain muualta, mutta loppua kohden alkoi hokaamaan ja stopit parani. Tätä pitäs päästä tekemään usein, että oppisi stoppaamaan hyvin myös kaukana. Loppuun vielä tunnari, se oli ihan hyvä.

Agilitya ollaan tehty molempien kanssa, pääsivät tekemään samaa rataa. Rata oli aika tuskastuttava juoksurata, monta kertaa piti pinkoa hallin päästä päähän, kolme suoraa putkea peräkkäin... Step oli ihan pätevä, aluksi ongelmia tuotti kolme peräkkäistä takaatyöntöä, mutta ne onnistuivat kun tajusin hidastaa ennen hyppyjä ihan reippaasti. Seuraava ongelma tuli kepeille menossa, matkalla oli rengas vähän huonossa linjassa, jos yritin varmistaa kepeille menoa, koira lipsahti helposti renkaan kehikosta, jos taas keskityin renkaaseen, meni kepeillä väärään väliin. Tähän auttoi ohjurit :) Niiden kanssa sain keskittyä renkaaseeen, ja kepitkin onnistui. Muuten rata menikin sitten ihan kivasti, yksi rima alas kun leikkasin liian voimakkaasti. Sara sen sijaan oli vähän haasteellisempi tapaus! Kepit tuotti sillekin ongelmia, eikä niitä saanut ratkaistua yhtä helposti kuin Stepin kanssa, koska tuohan ei tajua kaarista mitään. Kokeilin eri tapoja, aluksi pelkkä kaukaa lähettäminen tuntui toimivan, mutta muutaman toiston jälkeen alkoi silläkin hakemaan väärään väliin. Sitten kokeilin pientä vekkiä, sekin toimi aluksi, mutta jostain syystä sekään ei sekään enää myöhemmin toiminut, vaikka ohjasin samalla tavalla. Sitten kokeilin pyöristämistä rengasta edeltävällä hypyllä, se toimi mutta oli aika ikävä ohjata, jouduin tunkemaan tosi lähelle Saran hyppylinjaa ja rimoja tuli alas. Ihan vikaksi kokeilin survomista, eli juoksin miljoonaa kepeille ja omalla liikkeellä pakotin sen pysymään seinän vieressä ja menemään oikein kepeille. Se toimikin tosi kivasti. Seuraava ongelma oli suorasta putkesta käännös pois, Sara olis kovin mielellään jatkanut vielä toiseenkin suoraan putkeen, ja tuli ohi seuraavasta hypystä. Tähän neuvoksi valssi, jolla sain kääntymään ihan ok. Kokeilin myös lopputreeneistä ihan vaan vetoa, se toimi kun Sara alkoi olla väsynyt eikä kaahannut enää sellaista vauhtia :) Ei päästy rataa puhtaasti, lopuksi kun kaikki palat toimivat, alkoi olla niin väsynyt, että rimoja tuli alas :( Tehtiin lopuksi kontakteja, ei ollut kovin hyvä... Ehkä se jonain päivänä vielä nopeutuu, toivottavasti. Step pääsi myös ottamaan kontakteja, Muffe oli hieno :) Etenkin aat oli oikein upeita, olen tyytyväinen.