Lauantaina illalla käytiin Petikossa koiraladulla hiihtämässä ekaa kertaa tänä talvena! Olipas aivan superkivaa, hitsi kun nyt pysyisi nämä lumet niin pääsisi toistekin... Latu oli pellolla, ympyrän muotoinen, n. 800m pitkä, hiihdettiin se vissiin 6 kertaa ympäri. Sara ja Step saivat vetää pari kierrosta ja muuten juoksennella vapaana, ja Fisulla otin vissiin 4 aivan lyhyttä, max. 50m pätkää, joissa Sara ja Step juoksivat edellä vapaina, ja heti kun Fisulla naru kiristyi niin kehuin ja päästin irti, eli Fizz sai palkaksi juosta isot koirat kiinni. Parilla ekalla pätkällä ei ihan tajunnut, löysäsi itse heti kun naru yhtään kiristyi, kun hihnassahan _ei_ saa vetää. Kaksi viimeistä pätkää tehtiin ihan loivassa alamäessä ja päästiin siinä vähän kovempaa, niin Fisu alkoi haistamaan tässä hommassa vauhdin huumaa ja veti ihan kivasti! 

IMG_7901.jpgIMG_7886.jpgIMG_7890.jpg

Tänään aamulla lähdettiin aikaisin (tosi aikaisin.....) Lahteen aksakisoihin pitkästä aikaa. Stepsulle 2 agirataa, tuomarina molemmilla Jari Suomalainen. Oli muuten kivat radat!! Ekalla radalla jouduttiin lähdössä odottamaan tosi pitkään, kun radalla olikin vielä yksi rima maassa, ja ilmeisesti siinä patosi sitten sen verran kierroksia itseensä ettei todellakaan keskittynyt ekaan hyppyyn, ponnisti jostain kilometrin päästä ja hyppäsi ihan päin rimaa :/ Lisäksi yhdessä takaaleikkauksessa olin aivan liian pitkällä itse, ja hyppäsi hypyltä väärään suuntaan, ja jouduin kierrättämään hypyn väärää puolta ympäri. Huomasi, että rytmi on vähän kateissa, mutta periaatteessa kulki kyllä ihan hyvin. Kun virhe oli jo alla, niin puomilla pysäytin sitten haukkumaan, ja vapautin vasta haukusta :) Toka rata oli myös tosi kiva ja helppo, ja tämä tuntui kyllä jo paljon paremmalta kuin ensimmäinen. Kepeille tultaessa olin vaan auttamattomasti myöhässä, ja Stepsu aloitti pujottelun väärältä puolelta :( Muuten oikeastaan tosi sujuva ja kiva rata, ja hyvä mieli vaikka nollaa ei tullutkaan! Tässä videolla Stepin radat.

Fisu oli mukana reissussa, ja pääsi treenaamaan uudessa hallissa. Tehtiin ensin tokoa, eli liikkeestä seisomisia, seuraamista, muutama maahanmeno ja eteentulo. Sitten erikseen paikallaoloa _isossa_ häiriössä, eli radan reunalla juuri, kun rataantutustuminen loppui. Ihmisiä ja koiria käveli ja juoksi Fisun ympärillä aivan joka puolella, lähellä ja kaukana, takkeja riisuttiin koirien päältä, leluja heiteltiin, koiria riehutettiin. Fisu kesti aivan todella hienosti häiriöt, ei välittänyt ympäröivästä hässäkästä mitään. Ainoastaan kuriton bordercollie, joka ohi kulkiessaan meinasi rähisten tulla Fisun päälle pitkässä hihnassa, sai Fisun väistämään, eli Fizz loikkasi metrin verran sivuun ja meni siinä maahan uudella käskyllä. Tälläinen häiriö on mielestäni jo aivan kohtuutonta, eikä sellaista Fisun tarvitsekaan sietää. Jotenkin en vain uskonut, että maxi3-luokkien kisoista löytyisi tälläisiäkin koiria, ja siksi uskaltauduinkin siellä treenaamaan. No, mitään ei kuitenkaan käynyt, ja Fizz jatkoi makuutaan tyytyväisenä. Tokoilun jälkeen tehtiin vielä lämppäesteillä muutamat valssit Fisun kanssa. Olipas melkoisen vauhdikasta menoa taas, ja eipä ihme, kun palkkaus oli kerrankin kunnossa :)

2015-02-08%2011.22.57.jpg

Fisulla on nyt ihan oma Ke-hu lelu <3