Eilen käytiin Sennin kanssa treenaamassa tokoa. Kerrankin kun oli tarjolla treeniseuraa, niin päästiin tekemään Fisun kanssa liikkuroituna. Ekalla kierroksella tein Fisun kanssa zetan ja ohjatun liikkuroituna, ja kehääntuloissa ja siirtymissä palkkailin. Ensin zetassa istuminen (joka nyt on ollut eniten ongelma) ekana asentona, ja sitten m-s-i järkässä kokonainen zeta. Kehän ulkopuolella teki tosi kivoja istumisia, ja ekana zetan asentona onnistui kerrasta. Vikana asentona ei sitten enää pystynyt, vaan jäi seisomaan, MONTA kertaa. Mur! Hermostuin jopa niin pahasti, että käskin Fisun hetkeksi jäähylle pois kehästä. En tiedä, mitä tässä oikein on tapahtunut, syksyllä oli oikein hyvällä mallilla. Ohjattu oli ihan ok, palkkasin ensin nostosta ja tokalla otin eteen asti. Hidashan se kapulan tuonti on, mutta tässä on nyt ollut sen verran vääntöä, että olen iloinen siitä, kun ylipäätään kuunteli ja löysi kapulan kerrasta. Tokalla kierroksella tehtiin tunnari, ruutu, uudestaan zeta ja kaukot. Tunnari oli oikein hyvä, ei mitään ylimääräistä häröilyä ja teki kivalla asenteella. Ruudun bongasi hyvin, ja ruudussa oli kosketusalusta valmiina. Toka toisto otettiin ilman alustaa, ja oli nyt sen verran lentoon lähdössä, etten päästänyt suoraan sivulta, vaan tehtiin ensin pari maahanmenoa. Jäi ilman alustaa liian eteen, pyysin korjaamaan enkä palkannut siitä. Uusinnalla parempi, ja jätettiin siihen. Uusintazeta ei sujunut yhtään sen paremmin kuin ensimmäinenkään yritys. Ei vaan istu, ei sitten millään. MUR!! Kaukot meni ihan yllättävän hyvin, otin istumisella alkavan sarjan. Teki kaikki vaihdot ekalla käskyllä, ei toki samalla asenteella kuin mitä tekee läheltä, mutta kuitenkin ihan ripeästi ja selkeästi. Loppusummana peruutti joku 15cm ja kääntyi vinoon, pääosin peruutus johtui s-m vaihdosta jossa siirsi takajalkoja taaksepäin. Treenin lopuksi tehtiin vielä kiertohyppynoutoa liikkuroituna. Bongasi kiertotötsän tosi kivasti, ja kierto oli hyvä, mutta meidän "kehä" oli vähän sotkuinen ja se oli Fisulle vaikeaa, ei meinannut löytää kapuloita kun vieressä oli ruutu, ohjatun noudon merkki ja zetan kyltit. Eikä kyllä ollut myöskään ihan kuulolla vaan sinkoili tässäkin vähän mihin sattuu. Niin, ja sivulla oli myös ihan täpinöissään tässäkin ja otettiin pientä aivojumppaa ennen kun pääsi juoksemaan. 

Stepsu pääsi myös treenaamaan, tehtiin kiertohyppynoutoa ja ruutua. Kiertohässäkkä sujui ihan yllättävän hyvin, tehtiin ekalla kierroksella pelkkä kierto ilman kapuloita, meni 3 kertaa hypyille ennen kun uskoi ettei niitä saa mennä, ja tokalla kierroksella kerran yritti tarjota hyppyä (eikä siis edes hypännyt) ja sitten löytyikin jo merkki. Ei tää vieläkään oo läheskään valmis mutta edistystä on tapahtunut, vielä pari kuukautta sitten epäonnistumisten ja onnistumisten suhde oli ehkä 30:1 :D Ruutu ei myöskään ollut ihan läpihuutojuttu, mutta tässäkin meillä oli kyllä ehkä vähän liian ilkeä sotku kehässä, kun matkalla ruutuun oli zetan kyltit, molemmat kiertohyppynoudon hypyt ja niiden takana ohjatun kapula. Eteenlähetys oli oikein hieno, mutta ruutua ei bongannut ja yritti tuoda kapulan. Uskoi kyllä kun sanoin, ettei sitä saa ottaa, ja löysi lopulta ruutuun, mutta mutkien kautta. Tässä Stepsu on kuitenkin ihana ja kultainen, kun se oikeasti yrittää etsiä ruutua, ja jos vaan odotan rauhassa, niin kyllä se yleensä lopulta ruudun myös löytää. 

Tänään käytiin testaamassa Jaun uusi agilityhalli Sipoossa kolmen kisastartin muodossa. Tuomari kaikilla radoilla Janne Karstunen. Eka rata oli muuten ihan tosi kiva ja just meidän näköinen, mutta voihan kepit sentään... Kepeille sisäänmeno tosi jyrkkään umpikulmaan, ihan vieressä hyppy tyrkyllä, ja aivan pakko vaihtaa puolta. En keksinyt tähän mitään ohjausta, millä edes teoriassa voisi onnistua. Ei olla koskaan edes kokeiltu mitään kepeille törkkäyksiä, ei osaa hakea itsenäisesti noin vaikeaa kulmaa eikä kestä keppien lopussa sitä, että tekisin niin tiukan valssin että joutuisin juoksemaan sitä vastaan. No, eihän me niitä osattukaan, hyl heti tokan esteen jälkeen kun sinkosi keppien vieressä olevalle hypylle, niinkuin epäilinkin. Muuten teki sitten oikein kivan radan, puomilla jäi tosin kontaktilla vähän ylös ja pyysin korjaamaan. Maalissa huomasin, että juostiin koko rata pöksyt jalassa :D No, eipä se olisi mihinkään vaikuttanut kuitenkaan. Tässä video.

Toka rata oli kans tosi kiva, mutta vähän vastaava keppijuttu tälläkin radalla, nyt avokulmaan sen sijaan... No, meidän osalta rata kosahti jo paljon ennen keppejä. Takaakierrossa rima alas, kun ponnisti liian läheltä, ja sitten loivalla hyppykaarella lähti ihan lapasesta. Arvasin, että tämä kohta voi olla vaikea meille, ja tarkoituksella jarrutin, ohjasin vastaisella kädellä ja suullisesti vielä otin Fisua haltuun, mutta ei kyllä korvaansa lotkauttanut. Otettiin sama kohta uudestaan, ja olipa vääntöä! Ei meinannut millään kuunnella, oli aivan päättänyt jo etukäteen, mihin esteille aikoo mennä eikä vaivautunut katsomaankaan muualle. Grrr.... Jatkettiin sitten kuitenkin loppuun, kun halusin kokeilla keppejä. Ihme kyllä, kepit onnistui! Tässä video.

Vika rata oli hyppäri, ja aika hankala. Kovaa vauhtia, mutta sitten kuitenkin tiukkoja käännöksiä kovasta vauhdista. Tämä rata jäi harmittamaan aivan sikana!!! Sain jotenkin ihan tosi hyvän draivin itselle päälle ja Fisse kulki tosi kivasti, oli kuulolla ja kääntyi nätisti. Hyl kolmanneksi vikalla esteellä, kun lähti ihan pokkana lapasesta keppien jälkeen. Voi hitto! Video meidän hienoimmasta hyllystä ikinä.

Kisoissa Fisu tuntui nyt tosi kuumalta. Huusi mulle kaikilla radoilla, ja meni kyllä kovaa. Vissiin se alkaa syttymään tähän hommaan :D Hassua ohjata koiraa, joka huutaa radalla! Jotenkin saan itsellekin siitä sellaista tarvittavaa raivoa ja tsemppiä, eikä ole ainakaan ongelmana se, että ohjaisin löysästi. Tällä hetkellä Fisu tuntuu aksassa aika samalta kuin mitä Sara nuorena, ja voi, miten olen kaivannut sitä <3 On ihanaa, kun saa mennä KOVAA, ohjata rohkeasti, juosta veitsen terällä, ottaa riskejä ja mahdollisuutena on saada kaikki tai ei mitään. Fisu on teknisesti paljon taitavampi kuin Sara siinä vaiheessa kun se kisasi ensimmäistä kauttaan 3-luokassa, eikä ihan yhtä liukasliikkeinen, mutta yhtälailla sillä on pientä tuhmuutta ja röyhkeyttä sen tavassa tehdä aksaa. 

Fisu esittelee pöksymuotiaan :D Sillä on nyt menossa 12. juoksupäivä, ja joko se on jokseenkin tyrkky, tai sitten tärppipäivät alkaa olla jo nyt käsillä. Se nimittäin kääntää häntää ja seisoo jäykkänä sahapukkiasennossa kun puen sille pöksyjä. Zerokin on taas muistanut välillä vähän flirttailla, mutta aika rennosti nuo kyllä ottavat. 

housukala1.jpg