Viikonloppuna olin lauantaina Hauholla kouluttamassa Kaisin kasvattileirillä agilitya ja tokoa, ja Sarppa pääsi mukaan parturoitavaksi. Sara lähti kesälomalle ja tilalle tuli Nakke :) Onnistuin myös polttamaan oman nahkani varsin pahasti, en tajunnut ottaa aurinkorasvaa mukaan ja seisoin koko 7h aivan suorassa auringonpaisteessa...

Sunnuntaina oli BATin aksakisat, olin aamupäivän töissä ja iltapäivällä sitten 2 starttia omille tytöille. Tuomarina Martti Salonen. Eka rata oli hyppäri, aika helppo ja vauhdikas. Menin eka Stepillä, meinasin missata oman vuoroni kun en tajunnut että lähdettiin jo kolmantena. Jotenkin sain pidettyä pääni kasassa vaikka jouduin vähän yllättäen radalle, ja tehtiin ihan siisti nolla. Yhden hypyn kierrätin pidempää kautta, olisi varmaan ollut nopeampi pyörittämällä, vaikka Step ei niin näppärästi käännykkään kuin Sara. Tulos 0vp ajassa -13,66s ja sija 2./32.

Saran kanssa sitten loppupäässä, ja Saralle muuten loistava rata, mutta yksi kaarros levisi, oli jo hakemassa muurille mutta sain väännettyä pois sieltä. Ja olihan se sitten Stepsua nopeampi yhdellä huonollakin käännöksellä, eli 0vp ajassa -14,26s ja sija 1./32.

Toka rata oli aksarata, vähän hankalampi kuin hyppäri, muttei mikään vaikea tämäkään. Radalla oli 2 aata :O Ei siis niin että sama aa mennään 2 kertaa vaan konkreettisesti 2 eri aata :D Ei oo ikinä ennen ollut! Kakkonen oli sarjaeste, en jotenkin tutustumisessa yhtään tajunnut että 2 hyppyä ihan suoraan voisi olla jotenkin vaikea, mutta oli se!! Ties kuinka moni hyllytti siinä, tai otti kiellon, ja niin myös Step. Kaahasi ohi 2B:stä kun en vienyt riittävän pitkälle, eihän se sitten irronnut. Tuntui ylipäätään tosi tahmeelta, teki myös toisen kiellon kun ei irronnut putkesta hypylle. Ja haukkui moneen otteeseen! Hemmetin tahmatassu, kiroilee mulle mutta ei kuitenkaan itse viitsi vaivautua irtoamaan hypyille. Olisi ansainnut 10vp mutta sai vain 5vp. Tässä video Stepin molemmista radoista.

Sarpalla keskityin sarjaesteeseen ja lähetin selkeästi, mutta sitten kuitenkin huitaisin kädellä just kun oli hyppäämässä, ja 2B:n rima alas, pöh. Aivan mun moka. Muuten aika makee rata, molemmat aat hienoja juoksuja, ja käännökset kivoja. Ennen vikaa hyppyä Saralla taisi mennä hiekka korvaan, kun se alkoi ravistelemaan päätä :D Tulos 5vp, aika olis ollut 2sek nopeempi kuin voittajalla... Tässä video Saran radoista.

BATin kisoissa on kyllä varmasti Etelä-Suomen parhaat palkinnot, eikä tää ole edes puolueellinen mielipide!! Tytöt esittelevät uudet hienot palkintonsa:

IMG_5913-normal.jpg

IMG_5915-normal.jpg

Nää oli nyt vikat kisat ennen SM-kisoja, ihan hyvillä mielin voidaan lähteä! Varsinkin Sara kulki kyllä tosi kivasti!

Maanantaina hakutreenit Siikajärvellä Saran kanssa. Otin vasempaan etukulmaan tyhjän, ja sitten 3 suoraa löytöä. Tyhjä oli tosi pieni, melkeinpä piikkipisto. En kuitenkaan laittanut uudestaan, vaan jatkoin oikealle. Siellä umpparissa ukko, sinne hyvä suora pisto ja ilmaisu. Sitten vasemmalle suora löytö ilmaisulla, Sara katseli jo keskilinjalla sinne suuntaan, mistä maalimies oli mennyt piiloon, ja kun lähetin, lähti suoraan mutta jossain 20m päässä kääntyi sinne mihin oli katsellut ja meni jälkiä pitkin. Annoin mennä, koska koirahan seurasi vain nenäänsä ja teki siinä oikein, multa (ja maalimieheltä) huonosti suunniteltu treeni, piiloon olisi pitänyt kiertää toista kautta, eikä tuulen yläpuolelta niin että Sara-the-supernenä saa hajun jäljestä. Ilmaisu korrekti. Sitten vielä oikealle suora löytä ja suorapalkka, nyt meni taas suoraan.

Tiistaina käytiin tottistelemassa. Otin Stepsulle alokasluokan tottisliikkeet läpi (mutta palkattuna toki), hyvin pelitti. Seuraaminen oli nättiä eteenmenopallosta huolimatta, molemmat jäävät kerralla oikein, luoksetulo nopea ja eteentulokin hyvä, tasamaanoutoa en tehnyt mutta sekä hyppy että estenouto hyviä. Eteenmeno tooooosi nopee. Sarppa pääsi tekemään kans hypyt, kertaalleen tuli estenoudon metrisen kautta :O Muuten ok, hypyt oli nyt taas nopeita ja ilmavia, eli en tiedä mikä se viimekertainen tahmailu oli.

Tänään sitten Stepsulle viimeistelyitä ek-koetta varten. Kävin tallomassa Jakomäkeen jäljen, ja sen vanhetessa pudotettu molemmille. Tein ensin Stepin kanssa, matka suunnilleen se 50m mitä kokeessa, mutta maasto oli vähän hankalampaa kuin yleensä, vähän jouduin kiertelemään pahimpia pusikkoja eli ihan suoraa reitistä ei tullut. Seuraaminen oli ihan karmeeta, kyttäsi jotenkin superpaljon, ja jouduin pari kertaa pyytämään uudestaan sivulle kun oli niin kaukana. Ja ei löytänyt ekalla lähetyksellä possutossua :O Tuli tyhjin käsin takaisin, ihmettelin vaan että mihin se oikein jäi ja sanoin että menee uudestaan etsimään, lähtikin reippaasi ja kohta tuli possutossun kanssa. Saralle sitten joku 100m matkalla, ja sama homma!! Ei löytänyt ekalla, tuli takaisin, ja nuhtelin vähäsen ja lähetin uudestaan, nyt löysi. En tiedä oliko tässä maastossa nyt oikeasti jotain vikaa kun molemmat epäonnistui! Sara ei ole tainnut koskaan tulla takaisin ilman esinettä, Stepsukin joskus varmaan vuosi sitten viimeksi. 

Sitten jäljelle, se oli joku 300m pitkä, 40min vanha, 2 kulmaa ja 4 keppiä. Jana joku 10m. Janalla lähti aivan suoraan ja nappasi takajäljen heti hyvin itsevarmasti. Yritin kiskoa pois ja liina katkesi :O Kutsuin sitten pois ja sidoin liinan valjaisiin, ja osoitin jäljen oikeaan suuntaan. Lähti tosi kivasti jäljestämään, ja eka keppi nousi varmasti. Tokasta kepistä vauhdilla yli, ei reagoinut siihen lainkaan. En ollut merkannut keppejä, joten en tiennyt itsekään tarkasti, missä se oli. Molemmat kulmat meni sikahyvin, ja vikat 2 keppiä nousi varmasti. Mutta eipä kyllä tarvii kovin hyviä maastopisteitä odottaa ek-kokeessa jos nollaa pudotetun, ottaa takajäljen ja ei nosta keppejä. Pitäsköhän jättää loput viimeistelyt tekemättä, alkaa vaan ahdistaa..?