Käytiin eilen EPK:n tottistreeneissä Luukissa. Otin Stepin kanssa ihan vain palauttelutreenit, eli pieniä pätkiä seuraamista, pohdittiin vähän millä saataisi oikealle käännöstä tiiviimmäksi. Koitin löytää nopeutta jolla väljyys ilmenee, koska ihan hitaassa käynnissä oikealle käännökset on tiukkoja. Sitten tehtiin pitkästä aikaa liikkeestä seisomista, otin takapalkan kanssa vapaan kävelyn yhteydessä, tosi hyvin oli muistissa! Stoppi on oikein napakka ja 100% teki oikein. Lopuksi yksi vauhdikas luoksetulo, ja leikkiä.

Saran kanssa käveltiin katsomaan missä kunnossa telineet oli. Kentttä oli ihan täynnä sohjoa, mutta se ei tuntunut kuitenkaan kovin liukkaalta ja esteet oli sulat, joten kokeiltiin että missä mennään talven jäljiltä. Ensin hyppyä ihan pallon kanssa, meni nätisti yli, ei koskenut. Sitten kapulan kanssa pelkkä palautus, oli ihan hyvä. Lopuksi kokonainen, oli oikein mainio, ei ottanut kosketusta kumpaankaan suuntaan. Sitten estettä, samalla tavalla eli aluksi pallon kanssa, lopuksi kokonainen. Sekin oli oikein mainio, oikein vauhdikas ja hieno. Lopuksi yksi eteenmeno.

Saran kanssa käytiin sitten agilitytreeneissä, Steppiä en viitsinyt ottaa vielä kun juoksu ei ole kunnolla loppu vaikka verta ei enää tulekaan. Tehtiin hyppytreeniä missä harjoteltiin jaakotusta. Koitin aluksi tehdä kaikki käännökset jaakotuksilla, mut ne ei oikein toiminut enää (treenin puutteesta voisi johtua), Sara ei kääntynyt kovin tiukasti. Koitin sitten ihan huvikseni "jennytyksellä", toimi ihan sairaan hyvin, sillä sai ehdottomasti parhaat käännökset eikä rimoja tullut alas. Täytyisi muistaa käyttää tätä useammin kun se toimii niin hyvin. Vikaksi kokeilin ihan tavallisesti, eli hidastin kunnolla ennen hyppyä ja tein tavallisen valssin. Aluksi hidastin liikaa, kääntyi jo ennen hyppyä, seuraavaksi kääntyi kyllä tiukasti mutta joka rima taisi tulla alas. Tehtiin kans keppejä, avokulmaan lähettelyjä lähinnä. Ekaksi meni väärin, kun huomautin, meni tosi kivasti vaikka mistä kulmasta. Kontakteja tehtiin myös, puomilla meinasi aina jäädä kokonaan kontaktille, ei tullut siis maahan asti. Aa ja keinu oli tosi hyviä.

Tänään käytiin ottamassa tokoa nurmikentällä, Joel oli mukana apurina. Alotettiin luoksepäästävyydellä, siinä ei mitään moittimista. Sitten paikallaoloa, Joel otti Saran häiriöksi. Sanoin itse käsky ennen kun laitoin maahan, Step meni jo siitä maahan. Pyysin takaisin sivulle ja maahan käskyllä maahan. Tätä pitäisi tehdä niin että joku muu käskyttää meille. Otettiin ihan lyhyt paikallaolo, Stepillä vähän pää pyörii siinä, täytyy miettiä jos alkaa muodostua ongelmaksi, että opetanko pitämään pään maassa. Sitten tehtiin hihnassa seuraamista, teki ihan kivasti. Sit hihna irti ja seisomista, joka oli edelleen oikein mainio. Sitten tunnaria kun oli avustaja paikalla. Otin eka pelkän oman piilotuksen, sitten väärien kera. Oma oli piilossa n. puoli metriä ennen vääriä, Stepsu lähti ihan liian kovaa, meni suoraan väärien kasan luo, ei nuuskinut yhtään vaan nappasi ekan ja lähti kiikuttamaan. Eli nyt en laskenut virettä riittävästi ja tässä lopputulos. Täytyy olla tarkkana tän kanssa... Jos alkaa asenne muuttua vääräksi, täytyy harkita jos laittaisin nameja väärien joukkoon. Otettiin uudestaan, nyt meni paljon rauhallisemmin, nuuski nätisti ja otti oman. Tässä välissä Joel kävi uudestaan koskemassa kapuloihin, ja vein sitten oman piiloon. Lähti taas liian kovaa, kävi maistamassa yhtä väärää mutta nyt sentään nuuski, ja oma löytyi ilman apuja. Otettiin vielä kerran, laitoin oman väärien taakse. Tämä oli kaikkein paras, nätti nuuskiminen, ei koskenut vääriin ja toi oman. Eli ei ainakaan toisen ihmisen haju kapuloissa häiritse.