Tiistaina treenattiin hallilla yhdessä Heidin kanssa, ja sain Fisulle pitkästä aikaa liikkurointia. Otin palkattomana zetan kahdella jäävällä (väliin yksi suora pätkä ilman asentoa) ja sitten kiertohyppynoudon, jossa palkkasin kierrosta. Zetassa asennot hyvät, mutta sillä suoralla pätkällä tuntui seuraamisessa levottomalta, selvästi odotti käskyä. Kierto-ohjattua tehtiin sitten lisää ilman liikkurointia, kertaalleen vasen puoli suoraan kierrosta, ja kertaalleen oikea puoli makuusta. Oli ihan ok molemmat. Kokeiltin myös ohjureina metallisia talouspaperitelineitä merkin molemmin puolin, toimivat aika kivasti. Kaukaa huomaamattomat, mutta selkeästi Fisu osasi yleistää ja korjasi linjaa pysyäkseen ohjureiden sisäpuolella. Lisäksi tehtiin kaukoja ilman liikkurointia, oli taas aika huonoja :/ 

Keskiviikkonakin saatiin Päivi liikkuriksi, joten tehtiin lisää palkattomia liikkeitä. Tällä kertaa pohjalle suora luoksetulo, ohjattu ja sitten eteenlähetys, jossa olin teipeillä tehnyt rinkulan, ja lelu oli rinkulan takana valmiina. Luoksetulo ok, jäi aika kauas edessä mutta sitä olen nyt treenannutkin. Ohjatussa yllättävän kiva ja ripeä merkki, pakko oli kehua siitä :) Haettiin oikea, sekin ihan hyvä, eteentulo tässä puolestaan liian tiivis. Eteenlähetys ihan ok ja suora, mutta ei löytänyt lelua ja joutui siellä etsiskelemään. Oli selvästi hankala, kun seinustalla oli agilityesteiden siivekkeitä, ja lelu hävisi niiden juurelle. Otettiin eteenmeno pariin kertaan, ihan hyviä oli kaikki. Kertaalleen ruutuun, sekin ihan ok, itse stoppasin vähän liian aikaisin. Lopuksi otettiin sitten erillisenä juttuna tunnaria, tehtiin niin, että kun Fisu oli tulossa kapuloille, Päivi heitteli sekaan lisää vääriä. Ajattelin, että Fisu joutuisi vähän tsemppaamaan, mutta mitä vielä, tämä oli aivan lasten leikkiä sille :O Tehtiin kaksi kertaa, molemmat aivan täydellisiä. Tosi hyvä ja keskittynyt haistelu, ei hämmentynyt ollenkaan häiriöstä, otti oman itsevarmasti ja toi kivalla vauhdilla. Jopa luovutuskin oli hyvä, ei törmännyt.

Säät täällä on olleet aivan ihanat, ja ollaan pariinkin otteeseen ulkoilutettu kameraa :) 

IMG_0809.jpgIMG_0828.jpgIMG_0839.jpgIMG_0845.jpg

Torstaina oli taas Kokkolapäivä. Rata oli (jälleen kerran) ahdas, mutta muutamaa estettä siirtämällä sain siitä ihan mentävän. Teemana puomi-putki erottelut, ja hyvä niin, ei olla päästy niitä kauheasti tekemään. Fisu oli tosi kiltti ja kuuliainen, ei mokannut kertaakaan niitä. Sen sijaan kepeillä oli nyt vaikeaa, kulma oli paha, mutta Fisu ei kyllä myöskään juuri yrittänyt, vaan luikahti kakkosväliin monta kertaa. Tehtiin myös pituudelta käännöksiä, ne Fisu meni tosi hienosti.

Perjantaina käytiin hallilla peräti kahteen otteeseen :D Iltapäivällä käytiin vapaavuorolla treenaamassa aata, kun sitä ei torstaina ollut radalla. Tehtiin taas takaakiertotreenit samassa yhteydessä, nyt tein poispäinkäännöksellä yhdistettynä suulliseen käskyyn takaakiertoja niin, että Fisu tuli samalta puolelta estettä missä itse olin. Nämä oli aluksi hankalia, mutta muutaman toiston jälkeen alkoi kuuntelemaan ja sujui vauhdilla. Kertaalleen teki pitkästä aikaa hasardiloikan aalla, onneksi palkka oli riittävän kaukana niin ei ehtinyt sinne asti eikä saanut palkkaa. Muuten oikein hyviä juoksuja, ja uskalsin pari kertaa kokeilla myös persjättöä aalla, ja ihan hyvin meni. Sara teki samalla kertaa taas juoksupuomia, ja hitsi se on hyvä! Teki jo pari kertaa puomin puolivälistä asti aivan loistavia juoksuja! Step sai humputella, ja juosta pari kertaa aata.

Illalla mentiin sitten uudestaan, menin kouluttamaan tokoa nuorten koirien ringille, ja otin Fisun mukaan tekemään paikallaoloa. Tehtiin ringissä, niin, että ohjaajat ringin vastakkaisella puolella noin 10m päässä. Istui nätisti ja rauhassa, ei välittänyt muista. Maahan ripeä, mutta korjasi vähän takatassun asentoa heti maahanmenon jälkeen. Luoksetulo oli ihan hyvä, palkkasin edestä. Sitten tehtiin vähän kaukoja vaihtoja ringissä, jotta muut saivat häiriökäskyjä. Nämä olivat aika huonoja, selvästi kyllä ottaa häiriötä ja tekniikka kärsii, teki aika tahmeita vaihtoja ja toisaalta sekoili asennoissa.

Tänään oli sitten vuorossa aksakisat Kokkolassa meidän uudessa kotihallissa. Kolme rataa, tuomarina Katariina Virkkala. Eka rata oli muuten ihan kiva, mutta aan ympärillä olevat kohdat mietitytti kovasti. Tutustuin moneen kertaan, ja silti kaikki vaihtoehdot tuntui huonoilta. Päädyin tekemään aata edeltävälle hypylle jonkun epämääräisen sylkkärihomman, ja aan jälkeen persjätön silläkin riskillä, että en näe, mitä tekee aalla. Harmillisesti alussa jo eka rima alas, jouduin jättämään vähän turhan lähelle ekaa hyppyä kun lähdössä ei ollut tilaa, ja ei mahtunut selvästi ponnistamaan. Muuten sitten oikein kiva rata, sylkkäriviritelmä ennen aata toimi hienosti, ja samoin persjättö aalla, eikä tehnyt edes itsemurhaloikkaa vaan ihan normaalin aan. Nollia koko radalta tuli vain yksi, ja Fisu ylivoimaisesti nopeimmalla ajalla siis 2. sijalle vitosella :)

Toka rata oli vähän vaikeampi, ennen keppejä hankalassa kulmassa oleva takaakierto, aan alla olevalta melkein suoralta putkelta tiukka käännös ja putken suun edessä väärä hyppy ansana, ja loppu"suoralla" ensin 7m välein hypyt ja sitten nipin napin 5m välillä viimeiset hypyt. Aika kovilla maxikoirien kroppa kun joutuu täydestä vauhdista kasaamaan tuollaiseen väliin 60cm rimoilla. Alku onnistui tällä radalla kivasti, mutta keinun jälkeen sitten olin liian lähellä koiraa, vaikka kuinka olin rataantutustumisessa katsonut, että tässä on pakko ottaa sivuetäisyyttä kunnolla jotta pääsen pois alta saksalaisessa. No en päässyt, vaan olin aivan täysin tiellä Fisun hypätessä, enkä edes ehtinyt tekemään saksalaista, ja rima alas :( Täysin oma moka, tietenkään Fisu ei pysty hyppäämään jos olen sen linjalla. Käännös suoralta putkelta oli myös aika huono, siinäkin olin ihan tiellä ja peitin estettä, Fisu kuitenkin onnistui puikkelehtimaan jostain välistä oikein. Loppusuoralla sovitti hienosti askeleet, on se taitava :) Eli vitonen tältäkin radalta, ja oli taas luokan nopein.

Vika rata oli hyppäri, oikein kiva ja ei mikään erityisen vaikea. Alkuun suunnittelin vähän hassun ihmisnuolen, kun ajattelin, että Fisu saattaa helposti hakea kakkoshyppyä takaa, jos yhtään koitan vekata sitä. Toimi oikein kivasti, sai ihan hyvän linjan seuraavalle hypylle. Muutenkin tuntui ihan kivalta, ja tehtiin ihan siistiä rataa vikalle putkelle asti. Siinä kääntyi väärään suuntaan, olin ilmeisesti vaan liian jäljessä Fisun mennessä putkeen, ja tulkitsi leikkauksena. Sain kuitenkin kalastettua niin, ettei mennyt takaisin putkeen, ja nollalla maaliin. Kalastelusta huolimatta oli jälleen nopein, eli sija 1./21 :) Hyppysertiä ei vielä saatu ottaa, kahden viikon päästä menee valiokello umpeen...

Kala, kerta toisensa jälkeen aivan omilla sekunneillaan :) 

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202017-03-11%20kell

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202017-03-11%20kellN%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202017-03-11%20kell

Tässä videolla tämän päivän radat. Ihanaa, nyt alkaa taas tuntua siltä, että yhteinen rytmi on löytynyt ja yhdessä tekeminen näyttää kivalta, ollaan samalla radalla kalasen kanssa :) Kaikki tämän päivän radat oli ohjauksellisesti aika ehjiä, ekan riman pudotukselle en voi mitään enkä olisi saanut sitä pysymään millään muullakaan ohjauksella, ja keinun jälkeinen rimanpudotus menee huonon suunnitelman piikkiin, pakkovalssia mietin ja se olisikin ehdottomasti ollut järkevämpi. Myös viime viikonlopun Jyväskylän radat oli ohjauksellisesti hyviä ja ehjiä kokonaisuuksia ekan kämmäilyjä lukuunottamatta. Fisulla on nyt tältä kaudelta 12 nollaa, joista 8 voittoa. Tälläiseen nollamäärään en päässyt Saran kanssa koskaan, ja Stepinkin kanssa vain kerran, eikä sijoitukset silloin olleet todellakaan tuota luokkaa. Huomaa, että olen siis itse kehittynyt ohjaajana, koska Step oli paljon helpompi ohjata kuin mitä Fisu on, ja sen kanssa pystyin vielä omalla liikkumisella pelastelemaan vaikeita kohtia paremmin kuin Fisun kanssa. Fisu tuntuu tällä hetkellä todella kivalta ohjata, se on nopea ja irtoava, mutta kuitenkin hyvin kuuliainen ja kiltti (enimmäkseen, satunnaisia karkaamisia lukuunottamatta). Se lukee hyvin rataa, ja alkaa olla teknisesti jo osaava. Hyppytekniikka on hyvä, ja Fisu pystyy kääntymään tosi pienesti. Kontaktit on olleet nyt aika hyvällä mallilla kaikki. Putkiin se hakee hyvin vaikeistakin kulmista, mutta ei ole mikään varsinainen putkihullu, joka pyrkisi putkeen ohjauksesta välittämättä. Erikoisesteissä, kuten muurissa, pituudessa, renkaassa ja okserissa ei ole mitään ongelmaa. Tuntuu, että meillä on kaikki edellytykset tehdä hyviä kisaratoja, jos vaan pelataan tiiminä, ja nyt viimeiset pari kisaa niin ollaan tehtykin.