Eilen oltiin Stepsun kanssa epävirallisissa tokokisoissa Munkkiniemessä, ATD-Munkka-seuraottelussa. Sääntönä on, että koirat saavat osallistua vain sellaiseen luokkaan, josta ei vielä ole 1-tulosta, meidän tapauksessa siis voittajaan. Tarkoituksena tehdä liikkeet läpi kisanomaisesti, ja katsoa missä mennään. Melkein onnistuttiin :) Tuomarina Pirkko B. joka on ihan oikea tokotuomari, arvosteli ihan koeohjeen mukaisesti, ei siis mitään möllikisa-pisteitä ollut jaossa.

P-makuu: 10 nopea maahanmeno ja nousu

Seuraaminen: 7,5 pikkaisen otti häiriötä, kun viereisellä hiekkatiellä oli joku ihme juoksukilpailu, siitä kirmaili jatkuvalla syötöllä sellaisia keski-ikäisiä äijiä ohi, kun mentiin juoksijoita kohti, katsahti niitä. Muuten piti ihan hyvin kontaktin ja tuntui ihan hyvältä, tuomarin mielestä liian tiivis (olen eri mieltä) ja mun käteni liikkuu epäluonnollisesti. Kuitenkin siis hyvä seuraamiskaavio, ja hyvin jaksoi vaikka oli aika pitkä.

Istuminen: 8,5 just kun lähdettiin liikkeelle, tuli vastaan uusi parvi juoksijoita, jäi katsomaan joten otin askeleita taaksepäin ja aloitin alusta, istuminen kyllä oikein hyvä, pisteet meni siitä alkusäädöstä.

Luoksetulo: 9 aivan sikahieno! Lähti kovaa, stoppi Stepiksi mielettömän hyvä, maahan ripeä. Sivulletulon ennakoi, siitä piste, tuomarikin kehui että hyvin pysähtyi noin kovasta vauhdista.

Ruutu: 0 oli ihan kehän nurkassa, kehänauhat oli samaa nauhaa kuin meillä ruutunauhat, joten Step hämääntyi eikä tiennyt minkä nauhojen viereen piti mennä, meni kehän nurkkaan seisomaan. Menin vähän lähemmäs, josta uusi lähetys, nyt hakeutui ruutuun. Otettiin myös kisan jälkeen uudestaan, nyt meni pitkällä matkallakin oikein. Tälläisiä yllättäviä tilanteita pitää treenata!

Hyppynouto: 10 hieno oli

Metallinouto: 9,5 hieno sekin, palautus pikkuisen vino

Tunnari: 0 lähti kovaa (liian kovaa...), hidasti kyllä kapuloilla, osui heti tokana omaan. Otti suuhun, mutta tuli epävarmaksi, pudotti ja nuuski lisää ja maistoi siinä samalla väärää, otti oman, ja toi sen. Eli hyvin pienestä oli tämäkin kiinni!

Kaukot: 6,5 tyhmä minä... rauhoittelin liikaa, meni vähän liiankin löysäksi, jolloin ei mennyt sivulla maahan, tämän on tehnyt ennenkin treeneissä. Eka vaihto m-s, mulla tuli joku ihme paniikki enkä muistanut onko Stepin seisomiskäsky stop vai seis (Saralla stop), sanoin stop mutta eihän Stepsu raukka tiedä edes mitä se tarkoittaa, nousi kyllä mutta otti samalla pari askelta eteen. Muut vaihdot hyviä, myös m-i, ei peruuttanut kuin ihan pikkuisen siinä, muissa ei liikkunut ollenkaan!

Kokonaisvaikutus: 10 hienosti työskenteli, näyttävää ja nopeaa suoritusta.

Yht. 206,5p eli 3-tulos olisi ollut. Aika lailla näin arvelinkin, eihän se valmis ole mutta paljoa ei puutu. Tarvitaan lähinnä lisää varmuutta ruutuun pitkällä matkalla, tunnariin ja kaukkareihin. Tunnarista en ole huolissani, kyllä se sieltä tulee, mutta ruutu on vieläkin aika epävarma pidemmällä matkalla. Sara pääsi tekemään vähän tolpan kiertoa, sillä oli kivaa ;)