Tänään vietettiin Puumalaisten pentutreenipäivää Malminkartanossa sirkuskentällä. Fisu treenasi kahdessa setissä, aloitettiin noudolla ja ruudulla, ja toisessa setissä seuraamista ja luoksetuloa. Noutoa tehtiin metallikapulalla, näytin missä mennään. Ennen Intian reissuahan Fisu keksi ryhtyä tekemään banaaneita noudon luovutuksessa, joten lopetin ainakin toistaiseksi vauhtipalkan ja palkkaan ainoastaan eteentulosta, tämä kun on osoittautunut tehokkaaksi tavaksi banaanien ehkäisyyn. Toisaalta tässä kärsii sitten vauhti, eli saisi tulla selvästi kovempaa. Tehtiin ensin niin kuin teen yleensä treeneissä, eli jätin Fisun ja kapulan odottamaan ja kävelin itse kauemmas. Seuraavaksi kokeiltiin samaa, mutta kehuin ja kannustin Fisua matkalla. Sitten niin, että Tesu piti Fisua kiinni ja antoi kapulan suuhun. Lopuksi vielä heiton kera. Kaikissa luovutusvauhti oli ihan sama, eli ei tule sen kovempaa vaikka hetsaisin ja kannustaisin. Tälle ei nyt mahda selvästikään mitään, tai mä en ainakaan keksi muuta millä saisin enää lisää vauhtia. Ehkäpä se vauhti tulee sitten itsestään, kun unohtaa (olemattoman) vauhtipalkan odotuksen ja keskittyy itse liikkeeseen. Ruudussa tehtiin ensin yksi lelulle meno, ja sitten näyttöruutuna. Fisuhan on muutamaan kertaan jäänyt vähän turhan eteen, mutta nyt meni kyllä aika kivasti. Alkaa kääntymään jo hieman turhan aikaisin, mutta jatkaa silti liikettä vielä ja päätyy aikalailla korrektiin paikkaan ruudussa. Yhdellä toistolla meinasi jäädä eteen, odotin vaan niin korjasi kyllä sitten oikealle paikalle. Ihan hyvin näyttää siis jo tajuavan tämänkin! Ruudussa seisoo hauskan ryhdikkäänä, ihan erilainen ilme kuin Stepillä :)

IMG_8169.jpg

Kapulan nostot toimivat tosi kivasti joka kerta!

IMG_8191.jpg

IMG_8198.jpg

Toinen setti aloitettiin seuraamisella. Tuntui nyt taas jo paljon paremmalta kuin edellisissä treeneissä, eli oikeaan suuntaan ollaan menossa. Jokusessa täyskäännöksessä potki mua, mutta muuten ei kyllä juurikaan painanut ja asenne tuntui ihan hyvältä. Nyt kun ei ylityöskentele, niin pieni määrä intensiivisyyttä on hävinnyt, mutta ainakin tokoa ajatellen se on ehkä ihan vaan hyvä... Näyttää vähän seesteisemmältä. Loppuun sitten vielä luoksetuloja, eli pari stoppia varovaisesti kokeeksi, tekeekö kunnolla. Tekihän se, kun oli oikein ihana pohja :) Nyt taas niitä vanhoja tuttuja lukkojarrutuksia, joista niin kovin tykkään <3 Pohjalla tuntuu olevan tosi iso merkitys, viimeksi kun tein vähän kostealla nurmella, niin teputteli kaikki stopit enkä saanut edes pallon kanssa tekemään kunnolla. 

Tässä videolla Fisun seuraamista.

IMG_8343.jpg

Iltalenkillä treenasin vielä esineruutua tyttösten kanssa. Stepsun kanssa nähtävästi sama vääntö jatkuu edelleen siitä mihin jäätiin syksyllä. Ei etene suoraan, ja nenä on aivan tukossa, saa hajun esineestä siinä vaiheessa kun on suurinpiirtein päällä... Huoh. Sen kanssa on aivan turha haaveilla, että löytäisi ikinä sitä kolmea esinettä viidessä minuutissa. En todellakaan tiedä, minkälaisia treenejä se tarvitsisi, kun tuntuu, ettei mikään auta. Sara sai myös etsiä yhden esineen, ja kyllä se vaan sai hajun huomattavasti kauempaa samasta esineestä kuin mitä Step. Fisulle tein muutaman hajureagointitreenin, ja se oli tapansa mukaan tosi hyvä.