Reissu Belgiaan lähestyy, ja nyt on viimeistelyt Suomessa tehty. Treenattiin lauantaina Lahdessa Oilin ja Mariannen kanssa, otin siellä viimeiset treenit avustajien kanssa. Ekalla kierroksella tehtiin luoksetulo, ruutu ja tunnari, tokalla kierroksella kierto-ohjattu, zetan istumista ja ohjattu. Ei mennyt kumpikaan kierros kuin strömsössä... Luoksetulo oli ihan kohtalainen, vapautin stopista takapalkalle, ja maahanmenon palkkasin namilla itse. Eteenmenon oli tarkoitus olla helppo ja siellä oli pallo valmiina, mutta ei nähnyt palloa ja meni vinoon, häiriömerkin suuntaan mutta ei kuitenkaan merkille. Uusinnalla ok. Ruudussa oli myös pallo valmiina, sen bongasi ja löysi. Tunnari oli myös huono, meni kapuloista ohi ja etsiskeli ensin kapuloiden ympäriltä, ennen kuin alkoi kunnolla haistelemaan. En oikein tiedä, mikä juttu tuo nyt on. Luuleeko muka, että oma ei ole muiden kapuloiden joukossa, vaikka ei olla pitkään aikaan tehty sellaisia? Vai onko tämä jotain sijaiskäytöstä, että haistelee ensin muualta? En nyt oikein osaa tulkita, näyttää kyllä musta ihan rennolta ja ei ole nyt pitkään aikaan koskenut vääriin, eli ei ole tullut mitään konfliktejakaan. Vähän kyllä hitaan oloisesti menee kapuloille, eli eikö motivaatio ole kunnossa? 

Toisella kierroksella aloitettiin kierto-ohjatulla, siellä merkin vieressä kapula ohjaamassa. Kierto oli tosi hieno ja tiivis, mutta ei istunut stopissa, jäi seisomaan! Tälläistä ei olekaan pitkään aikaan tehnyt. Uusinnalla istui, mutta ei oikein niin napakasti kuin yleensä. Ja taas väännettiin myös hypystä! Ei meinannut löytää kapulaa ruohosta, ja löydettyään unohti tulla hypyn kautta, murrrrr!!!! Myös eteentulo huono sitten kun siihen asti päästiin, törmäsi. Zetassa katsottiin istumista, nyt siinä ei ollut mitään ongelmaa, istui joka kerta. Sitten ohjattu, ja tämäkin meni ihan pieleen. Tehtiin samasta kohdasta kuin mistä kierto oltiin tehty, ja sinne se aivan pokkana juoksi nytkin, merkistä ohi sinne missä kiertotötsä oli ollut hetki sitten. Arghhh! No, sitten kun merkki löytyi, niin ei löytynyt kapula, meni keskikapulalle. Uusinnalla sitten löytyi. Aika epätoivoinen olo jäi, ollaanko me näin paskoja!

Sunnuntaina treenasin itsekseni Heurekan nurmikoilla, ja pureuduin nyt ohjattuun ja kiertonoutoon. Tein kiertoa yhden hypyn kanssa niin, että siirsin aina yhden toiston jälkeen kiertomerkin eri kohtaan, siinä ei mitään ongelmaa. Otin pari istumista kierron jälkeen, ne onnistui nyt, mutta ei ehkä ollut ihan parasta Fisua. Hyppyä ja nostoa tehtiin erikseen, nytkin sorvattu kapula hukkui ruohon sekaan ja joutui vähän etsimään. Ohjattua tehtiin myös, pari kertaa merkki lelulle tai kiertona, ja molemmat puolet kertaalleen. Ohjatussa ei nyt mokannut kertaakaan. Lopuksi tehtiin ultimate-erottelutreeni, eli samasta kohdasta kiertonouto ja ohjattu niin, että kaikki romut olivat valmiina paikoillaan. Tehtiin pätkissä, koska halusin palkata. Ensin pelkkä kierto, meni epävarmasti ja vähän mutkitellen, mutta löysi kiertomerkin ja kiersi, joten isot kehut siitä. Sitten uudestaan kierto, ja nyt pysäytin istumaan, ja totteli. Istumasta laitoin peruuttamaan, ja peruutuksen jälkeen sai hakea. Kapula ei näkynyt ja joutui etsimään, ja kun löysi, meinasi ajautua taas ohi esteestä. Pysäytin, käskin nostamaan uudestaan ja hyppäämään esteen, ja onnistui!!! Ekaa kertaa ikinä pystyin siis lähes mahdottomasta kulmasta estämään Fisun tulemasta esteestä ohi! Otettiin uudestaan pelkkä tuonti ilman kiertoa, nyt siinä ei mitään ongelmaa. Sitten ohjattu, ensin niin, että merkin takana oli lelu. Erottelu onnistui, eikä nyt yrittänyt juosta kiertoon, vaan meni suoraan merkille ja otti lelun. Sitten merkille uudestaan, ja siitä hakemaan oikean puolen kapula (samalla puolella kuin hyppy ja noudettava kapula oli ollut kiertonoudossa). Lähti kohti keskikapulaa, mutta ennen kuin ehdin pysäyttämään, korjasi itse kurssin ja toi oikean! Woohooo!! Ai että, miten hyvä mieli tästä treenistä tuli! Vaikka kaikki ei onnistunut täydellisesti, niin Fisu _ajatteli_ ja sai vielä palkan ajattelusta, kun se johti nyt onnistumiseen! Niin raivostuttavaa kuin kaikki vääntäminen on, niin selvästi se on tuottanut tulosta.

Tänään tehtiin vielä pienet viimeistelyt niihin liikkeisiin, joita ei tehty viikonloppuna tai jotka jäivät kaivelemaan. Aloitettiin tunnarilla. Tein ensin ihan tavallisen, ja kun se oli hyvä, niin toisen megapitkällä matkalla. Molemmat palkkasin vauhdista, pitkän matkan tunnarissa vähän myöhemmin. Molemmat oli nyt hyviä, meni suoraan kapuloille ja haisteli nätisti. Erikseen otettiin muutama tunnarikapulan luovutus. Sitten zetan seuraamista, palkkailin muutamaan kertaan kun tuntui normaalilta seuraamiselta. Sitten eteenlähetystä pari kertaa niin, että kävin näyttämässä paikan. Nämä oli tosi hyviä molemmat. Sitten seuraamista, tein temponvaihteluita ja stoppeja ja palkkailin niitä suht ahkerasti. Tuntui vähän turhan innokkaalta. Lopuksi kaukoja, palkkailin lähinnä ekoista vaihdoista, pariin kertaan otin muutaman vaihdon ja palkkasin vasta sitten. I-s vaihdossa jäi aika kasaan seisomaan, ja siitä takaisin istumaan mennessä siirsi takajalkoja taaksepäin. Muuten ihan hyviä.

Huomenna Fisulla on lepopäivä, ja keskiviikkona aikaisin aamulla on sitten lähtö. Paikanpäällä ajattelin ottaa vielä mahdollisuuksien mukaan pienet viimeistelyt todennäköisesti perjantaina. Paikallaolot tehdään torstaina, ja yksilöliikkeisiin Fisun vuoro on lauantaina aamulla.

Kuvia viimeistelytreeneistä, kuvaajana Marianne Forsell

18951120_10212640330379458_299221963739718922150_10212640332499511_203995768530818921652_10212640343739792_545473007193718951210_10212640347099876_621936421962318951130_10212640338579663_227251310883119029536_10212640339979698_3657170023320