Nyt on sitten sekin laji käyty kokeilemassa!  Aamulla lähdettiin Saran  kanssa Kirkkonummelle jälki-ykksen kisoihin. Arvottiin numero 1, vaikka eipä tässä lajissa sillä ole ihan kamalasti merkitystä ;) Maasto näytti ihan kivalta, alussa aika tiheää männikköä, jana oli aika hankalassa kohdassa, tiheästi oli puita siinä. Otin pienen virittelyn yhdellä kepillä, ja sitten hommiin! Lähti oikein hienosti janalle, ei kovin kovaa mutta määrätietoisesti. Jossain 10m paikkeilla bongasi jonkun jäljen ja lähti vasemmalle. Annoin mennä pitkällä liinalla, mutta Sara kääntyikin ympäri jo ennen kuin ehdin poistua janalta. Palasi itse janalle ja jatkoi siitä mihin jäi, jostain vajaa 10m päästä (ehkä 15-20m janan alusta) nappasi oikean jäljen, myös vasemmalle, ja lähti ajamaan määrätietoisesti. Janalta poistuessani kuuntelin korva tarkkana, mutta tuomari oli ihan hiljaa, jes!!! Ei siis takajälkeä tällä kertaa! Jäljesti oikein nätisti, ja eka keppi nousi aika pian. Jatkoi aika vauhdilla, kunnes tuli kulma. Ihmettelin, että miten tässä voi olla tälläinen kulma, kun Sara lähti vetämään reippaasti takaoikealle, kulma oli ihan terävä. En ollut ihan varma oliko Sara enää jäljellä, kovasti se teki töitä mutta vähän sillain epävarmasti. Mentiin ehkä 30m niin kiinnittyi kunnolla. Tähän väliin jäi todennäköisesti yksi keppi. Seuraava keppi oli niin näkyvällä paikalla että bongasin sen itse, Sara meni siitä ohi mutta otin takaisin ja vaadin nostamaan. Sen jälkeen parani aivan selvästi työskentely, kiinnittyi oikeen kunnolla jälkeen, ja jäljesti hyvällä motivaatiolla ja tasaisen rauhallisesti. Oltiin kyllä koko ajan ihan jäljen päällä, välillä näin jopa jäljentekijän askeleet jotka oli painautuneet kuuraiseen maahan. Keppejä nousi tasaiseen tahtiin, ja lopuksi myös numerolla 6 varustettu keppi. Saldona siis 5 keppiä. Janalta saatiin pisteitä 38, eli kaksi pistettä lähti siitä harhasta. 

Sitten ajettiin Kirkkiksen hallille, jossa esineruutuun. Sara tuntui tosi virkeältä, otin yhden lämppäesineen. Ruutuun lähti kovalla vauhdilla ja surffaili siellä hyvällä laukalla. Bongasi esineen oikeasta takanurkasta, paikansi pitkään, mutta sitten ilmeisesti loppui motivaatio ja lähti muualta etsimään. Lähetin uudestaan, kävi taas takakulmassa mutta ei nostanut vieläkään! Hyi mikä sika! Bongasi toisen esineen jostain ruudun keskeltä, oli ihan selvästi hajulla mutta ei jäänyt etsimään sitäkään! Tosi outoa! Lopulta nosti esineen jostain keskeltä, vähän vasemmasta laidasta. Tuomarikin huomasi että oli esineen luona mutta ei tuonut, siitä piste pois eli 29p.

Tottiksessa tehtiin ensin liikkeet. Seuraaminen oli ihan ok, välillä katkesi kontakti (!?). Istumisessa jäi seisomaan, kuten myös maahanmenossa, vaikka annoin tiukan käskyn! Tosi kumma! Nouto ihan hyvä, hyppynoudossa vino luovutus (mun mielestä), estenouto hyvä ja eteenmeno loistava, paikallaolokin kai kunnossa. Perusasennossa ei pitänyt kontaktia, jouduin sanomaan useamman kerran sille siitä ja tuomarikin siitä huomautti. Pisteitä saatiin kuitenkin 90p, en tiedä miten, mun mielestä oltais ansaittu ehkä 85... Yhteensä siis 267p eli hyvä 2-tulos, 1. sija ja koulari JK1! Ei siis lainkaan huonosti, varsinkin itse jälkeen olen tyytyväinen.