Huomaa että syksy on tullut! Tänään aamulla käytiin tekemässä namijälkeä pellolle, yhtään muurahaista ei ollut, ja lisäksi oli aivan järkyttävän kylmä! No sitten ne jäljet. Talloin Stepin jäljen eka, se vanheni kun talloin Saran jäljen, joka vanheni kun ajoin Stepsun jäljen, eli tuoreita molemmat. Stepin jäljellä joka askeleella nami, pituus ehkä joku 70m, jana reilu 5m, jälki lähti oikealle. Jana oli tosi hyvä, se ei tuntuisi olevan Stepille mikään vaikeus, tosi hyvin etsii jäljen ja etenee ihan suoraan. Jäljesti rauhallisesti ja tarkasti koko ajan, lopussa keppi ja sen nosti hyvin.

Saran jälki oli reilu 100m pitkä, 2 kulmaa, ja muutama 3-4 askeleen pätkä ilman nameja. Jana jotain 20m pitkä, jälki lähti oikealle. Ihan hyvin lähti janalla etenemään, vähän korkealla nenällä mutta se on ihan ymmärrettävää kun jäljeltä päin tuuli, ja namien haju leijui varmaan aika kauas. Nappasi hyvin jäljen, otti eka takajäljen mutta kääntyi itse ja lähti oikeaan suuntaan. Jäljesti tosi rauhallisesti, kulmat meni hyvin, ja namittomat pätkät yhtä tarkasti kuin namilliset. Lopussa keppi, se nousi hyvin.

Illalla sitten vikat Niinun agitreenit Saran kanssa. Tehtiin ihan hauskaa rataa, ja Sara oli tosi hyvä! Rimoja taisi tulla alas koko treenin aikana 1kpl... Kääntyi tosi hyvin, ja puomilla irtosi yllättävän hyvin itsenäisesti alasmenokontaktille. Niinu ihaili kovasti meidän käännöksiä, sanoi että Sara tekee luonnostaan jotain mulkerokäännöksiä, ei vaadi niin paljoa vaivaa että saisi kääntymään tiukasti. Tottahan se on, mutta asialla on myös kääntöpuolensa. Sara ei osaa hakea oikein järkevää ponnistuspaikkaa, vaan se saattaa ponnistaa sellaisista kulmista, mistä sillä ei ole mahdollisuutta päästä puhtaasti hypyn yli. Ehkä olisi parempi jos se välillä tekisi kiellon, jolloin itse heräisin siihen että sitä pitää ohjatakin... Raukka kun yrittää aina niin kovasti. Se on vähän sellainen hölmö, jos sille sanoo että hyppää niin sehän ei jää kyselemään vaan hyppää sitten kans :) Sara on kyllä tosi ihana agilitykoira, voi kun vaan osaisi ohjata sitä vähän paremmin, että saataisi joskus jotain tuloksiakin. Joku hyvä ohjaaja saisi siitä varmaan ihan huippukoiran hetkessä, mutta mulla siinä voi mennä aika pitkään... Ehkä me päästään karsintoihin ja sm-kisoihin sitten kun Sara on jotain 10v.

Saran ryhmän jälkeen ei halliin tullutkaan enää muita, joten otin saman radan Stepin kanssa. Voi vitsi se tuntui hyvältä! Se meni oikeesti miljoonaa, en tiedä mikä sille tuli, jotenkin sillä vaan loksahti kaikki kohdilleen ja se meni aivan sairasta vauhtia, ajoittain tuntui jopa nopeammalta kuin Sara, ainakin kontakteilla. Rata meni ihan kivasti, ei mitään sen kummempia ongelmia. Paketti ei ihan pysynyt kasassa koko matkaa, mutta loistavia pätkiä! Kääntyi jotenkin tavallista paremmin, ja rimat pysyi jopa ylhäällä! Edes muuri ei tuottanut ongelmia, vaikka tein aika jyrkkiä leikkauksia sitä ennen. 

Stepin kanssa otettiin myös metristä hallissa ATD:n tokoesteellä. Aloitin 70cm hypyllä täysin ilman vauhtia, ei mitään ongelmaa. 80cm sama juttu, kepeästi meni yli. 90cm ei sekään tuottanut ongelmia, koitin myös pienen vauhdin kanssa, ei ottanut edes kosketusta! Tehtiin pari kertaa niin että heitin lelun esteen yli ja penne perään, meinasi kiertää takaisin tullessa, palautin sinne ja otin uudestaan, meni hyvin. Vielä yksi lauta kehiin, ja kas, sehän meni kepeästi yli metrisestä! Otin sitten toisen kerran "noutona" eli lelun kanssa, menohyppy hyvä mutta paluussa rysäytti kunnolla päin, meinasi koko este kaatua. Otin heti perään uudestaan, nyt otti vähän tukea hypystä. Kokeilin vielä ilman että Stepsulla oli lelu suussa, nyt meni hyvin, eli sille on selvästi vaikeampaa hypätä jos on jotain suussa. Otettiin vielä kerran niin että vein esteen taakse ja jätin lelun sen suuhun, kävelin toiselle puolelle ja kutsui, nyt tuli puhtaasti ja siihen jätettiin. Ehkä tässä on vielä toivoa, nyt se meni jo 3 kertaa metrisestä yli ilman kosketusta! Talven ajan kun jaksetaan treenata tätä tekniikkaa, niin ehkä sillä on keväällä tottis jo siinä kunnossa että uskalletaan lähteä kisoihin, jee ;)

Tässä syksyiset kuvaterveiset meidän tytöiltä:

Step ei näytä muuttuneen paljoa vuodessa... Ylemmässä kuvassa Step tänään, ikää 1v melkein 10kk, alemmassa kuvassa Step 10kk. Mutta karva vaikuttaa kyllä paljon, nyt on tosi lyhyessä karvassa, vuosi sitten oli täysi turkki päällä, eli on se vähän muuttunut kuitenkin.