Sunnuntaina oltiin Saran kanssa Hyvinkäällä kisaamassa agilitya. Taas vaihteeksi oli ohjelmassa sellaiset kivat mammuttikisat, jotai 90 osallistujaa maxi3-luokassa... Ekat 2 starttia tuomaroi Hannele Lummeranta, joka oli meille uusi tuttavuus. Eka rata oli ihan suht helppo, muutama kinkkinen kohta, mut ei mitään ylitsepääsemätöntä. Sara teki ihan hyvin, Aan jälkeen oli hieman vinottain U-putki, jonka vieressä rengas. Putkeen mentiin renkaan puoleisesta päästä. Ja niinhän siinä kävi, että otin vähän liian tiukasti Saraa haltuun ettei menisi väärään päähän putkea, ja se sujahtikin sitten renkaan... Luotin jotenkin siihen että Sara on niin putkihullu ettei se mitään rengasta nää, mutta ei. Muuten rata meni tosi kivasti, 1 rima tuli alas ihan mun ohjausvirheen takia. Toka rata oli aika samantyyppinen kuin edellinen, muutama kohta vähän erilailla. Samassa kohtaa kuin edelliselläkin radalla loppui meidän meno. Hypyltä käännyttiin jyrkästi ympäri, koitin ottaa Saraa käteen mutta neiti Putkihullu ei kuunnellut vaan sujahti suoraan hypyltä lähimpään putkeen. Sika! Tuon pistän kyllä ihan Saran piikkiin. Muutenkin rata oli paljon huonompi kuin edellinen, en oikein jaksanut ohjata kunnolla, joten otettiin kontaktit sitten pidemmän kaavan mukaan, eli pysäytin Aalle ihan kunnolla, puomin ylösmenoon kans ihan kunnon stoppi, ja alasmenoonkin hidastin aika reippaasti. Vika rata oli sitten Anne Saviojan, tosi mukavan tuntuinen rata, ihan eri kuin 2 edellista. Kepeille tultiin avokulmasta niin että ohjaaja oli keppien vasemmalla puolella. Otin Saraa tiukasti haltuun ettei hakisi 2. väliä, mutta se olikin yllättäen niin hyvin kuulolla, että mun tiukka käskytys sai sen tulemaan kokonaan ohi kepeistä. Harmi, mutta tuosta koirasta kun ei voi koskaan tietää millä päällä se on, edellisellä radalla teki hyllyn juuri siksi kun ei kuunnellut! Muuten rata meni tosi kivasti, kontaktit ihan nättejä ja menihän se kovaa. Tulos 5vp ajassa -9,30. 3sek voittajaa hitaampi kiellon kera, mihin meni paljon aikaa, eli ei paha.

Step sai ottaa kisapaikalla lämppäesteillä myös vähän agilitya, ensin otin vain hyppyjä (rimat 45cm ja 55cm). Tein muutamia käännöksiä, tosi hyvin se kääntyy myös maxi-kokoisella hypyllä! Kokeilin sitten ihan huvikseni, onnistuisiko kepit jo ilman kaaria. Step oli heti alusta asti ihan perillä mitä oltiin tekemässä, muutaman kerran meni sekaisin rytmissä ja jätti vikan välin pujottelematta (saman mitä tekee kaarillakin). Saatiin kuitenkin myös pari onnistunutta suoritusta! Eli aika hyvällä mallilla on jo kepit, jatketaan kuitenkin vielä treeneissä noilla kaarilla, että saadaan lisää varmuutta. Ja voisi alkaa treenaamaan vielä vähän vaikeampia kulmia ja irtoamisia kaarilla, ennenkuin vierotan Stepin niistä kokonaan.

Eilen treenattiin sitten tokoa tuossa lähikentällä. Otin ensin Saran kanssa, Sara teki p-istumista sen aikaa kun rakensin ruudun. Sitten alotettiin, eka seuraamista. Muuten ihan jees, täyskäännökset edelleen huonoja. Otin sitten namin kanssa käännöksiä ja naksuttelin kun käytti kunnolla takapäätä. Sitten sitä liikkeestä seisomista, meidän ongelma nro 1:stä. Alkuun tilanteen kartoitus, ja kyllä, istumisen tarjosi. Päätin sitten lähteä ihan vauva-treeneistä liikkeelle. Eli nami käteen, ei mitään seuraamiskäskyä vaan kuljettiin ympäri kenttää muuten vaan, käännyin Saran eteen ja seis, naks ja nami. Tätä -paljon- ja kun meni 100% oikein, jätin vartaloavun pois ja kädellä pysäytin Saran. Edelleen meni hyvin, kokeilin sitten ihan ilman apuja, nyt tuli nätti seisominen. Varmuuden vuoksi taidan jatkaa tätä vielä muutaman treenin. Sitten tehtiin merkki-leikkiä. Laitoin 2 merkkiä puun kanssa muodostamaan kolmion, ja lähetin Saraa kiertämään puuta ja siitä suoraan merkille, palkkasin kun meni kovaa. Jos vauhti oli huono, en palkannut vaan otin uustaan puunkierron kautta. Saatiin ihan hyviä merkille menoja. Sitten merkiltä ruutuun. Ekalla ruudussa oli narupallo valmiina, mut Sara ei nähnyt sitä merkiltä vaan lähti aika hiljaa. Jossain puolessa välissä matkaa hoksasi pallon, ja johan lähti vauhdilla. Otettiin uudestaan, tyhjällä ruudulla. Nyt meni yllättäen paljon kovempaa kuin edellisellä, luuli kai että pallo on ruudussa vieläkin ;) Meni niin lujaa että stoppi meni vähän pitkäksi. Oli kuitenkin ruudussa, joten palkkasin. Sitten vähän lyhyemmällä matkalla, koitin pysäyttää parempaan paikkaan ja sainkin Saran ihan keskelle. Vielä kerran pallon kanssa, ja siihen lopetettiin.

Treenikentälle tuli joku mummo pienen lapsen kanssa, he kipittelivät ruudun lähellä joten alotettiin luoksetulolla. Otin ensin vauhtina, heitin pallon mun selän taakse. Sitten kertaalleen kävin palkkaamassa odottamisesta, sitten uudestaan vauhtitreeni. Tulee joo kovaa... Sitten pari kertaa lyhyeltä matkalta loppuasento, ja sitten kokonaisena. Pysyi hyvin, pidin varmuuden vuoksi oikein liioitellun pitkän odotuksen ennenkuin kutsuin. Step tuli ihan sairaan kovaa, pelotti jo että nyt se tulee päin. Mutta ei, se juoksikin vasemmalta ohi, teki täydestä vauhdista pysähdyksen jolla kääntyi (vähän kun autolla käsijarrukäännös..) täydelliselle paikalle mun sivulle! Juu, olishan tuo alokasluokassa ihan täyden kympin suoritus mutta kun.... En mä sitä noin ole opettanut!! Voi saasta jos se keksii nyt tuon saman minkä Sara, aaarrgghhh!!! En tietenkään palkannut, vaan jätin uudelleen istumaan ja kutsuin luokse, nyt tuli eteen ja siitä palkka. Otin pari toistoa, tuli ihan nätisti joka kerta. Sitten seuraamista. Aluksi taas vähän aivotonta, kamala kiire oli jonnekin, yritti koko ajan edistää, ei korjannut kunnolla edes mun omasta hidastuksesta. Tehtiin vähän vasemmalle käännöksiä, niillä sain sen oikeeseen kohtaan ja pääsin palkkaamaan. Sen jälkeen oikea paikka alkoi löytyä myös suoralla, koitin ottaa myös vähän pidempää pätkää. Ihan hyvin kestää sen ettei palkka tulekaan heti, liikkeessä käännöksetkin toimii ok. Koitin sitten namin kanssa täyskäännöstä, sairaan hyvin se käyttää takapäätä! Step saa luvan tehdä täyskäännökset samalla tyylillä kuin Sarakin, eli käännyn itse vasempaan, ja koira pysyy sivulla koko ajan. Sitten tehtiin liikkeestä seisomista, ensin tavalliseen tapaan ilman seuraamiskäskyä, naksutin hyvästä stopista ja Step kävi hakemassa namin purkista. Step alkaa vähän ennakoida tuota pysähtymistä, olen kutsunut sen mukaan "tule" käskyllä, mutta se meinaa jäädä sillä niin taakse että pysäyttäminen on hankalaa, joten koitin ekaa kertaa ihan oikeesta seuraamisesta. Seuraamiseen lähti hyvin mukaan, ei tuntunut edes muistavan namikuppia, mutta "seis" käskyllä jähmettyi niille sijoilleen ja sai siitä naksun. Koitin sitten niin, etten laittanut kuppiin namia. Otin seuraamista, ja siitä seis. Ja aivan sairaan hyvä stoppi tuli! Kävin palkkaamassa kädestä, ja lopetettiin. Sitten vielä ruutua, kun häiriköt olivat lähteneet pois. Ensin lelulla, sitten ilman apuja läheltä. Yritti jäädä vähän liian eteen, oli kyllä ruudussa mutta etureunassa, en palkannut, ja Step korjasi itse! Jipii!! Siitä tietysti heti naksu ja pallo. Seuraavat kerrat menikin sitten täydellisesti oikeaan paikkaan, ei tarvinnut korjailla. Lopetettiin siihen.