Tokoa ollaan treenattu nyt mahdollisuuksien mukaan. Viime viikolla kävin Marin kanssa treenaamassa Sipoossa Jessican vanhassa hallissa. Alusta oli suht liukas joten mitään hurjia vauhtijuttuja ei voitu ottaa. Tehtiin merkkiä, kiertonoudon loppua ja tunnaria. Merkin suhteen päätin nyt luovuttaa, en vaan saa opetettua Fisulle paikkaa kauemmas merkistä, ja väännöstä on seurannut vaan turhautumista. Laitoin taas palloa merkin taakse, sillä ollaan ennenkin laastaritreenattu merkki pikavauhtia siedettäväksi. Myöskään kiertonoudon loppu ei ole sujunut ihan toiveiden mukaisesti. Heittää herkästi pyllyä vinoon aina kun tulee hypyn kautta, vaikka ilman hyppyä pelkässä luovutuksessa useinmiten on suora. Otin nyt kokeiluun jalka-avun, eli laitan oikean jalan vasemman taakse, jotta törmäisi kenkään yrittäessään heittää peppua liian kauas taakse. Alkuun vaikutti lupaavalta, mutta muutaman kerran kun on törmännyt, niin alkaa varomaan törmäystä ja jää liian kauas. Tunnarissakin oli jostain syystä epävarma, vaikka muuten on ollut suht hyvä nyt syksyllä.

Torstaina treenasin BATin kentällä aksatreenien jälkeen. Tehtiin kiertonoutoa, laitoin tarkoituksella kapulat vähän kapeammalle kuin kisoissa, jotta joutuisi oikeasti miettimään hyppyä. Sainkin kiinni virheestä, sähläsi jotain nostossa ja yritti tulla hypyn ohi. Sitä ei olekaan aikoihin tehnyt! 

Sunnuntaina treenasin Wilman ja Binan kanssa Viikin pelloilla. Tehtiin ohjattua, merkkiä ja tunnaria. Ohjatussa tuli ihan hirveää vääntöä, en edes muista milloin olisi mokannut noin monta kertaa! Kapulat erottuivat aika huonosti kohmeisesta, huurteisesta nurmikosta, ja kun ei nähnyt kapuloita, juoksenteli keskikapulalle. Kertaalleen myös yritti vanhaa tuttua jekkuaan, eli juosta kokonaan merkistä ohi, suoraan kapulalle. Hyi Fisse! Merkin takana oli nyt pallo, mutta sekään ei oikein näkynyt, ja ainakin kertaalleen juoksi merkille eikä edes huomannut palloa :/ Tunnari sentään oli hyvä.

Maanantaina aamulla kävin taas Ojangossa. Tehtiin ruutua, eteenmenoa, kiertonoutoa ja luoksaria. Eteenmenoon olin jättänyt lelun valmiiksi, mutta ei huomannut, ja juoksi vinoon. Sen jälkeen tein pari eteenmenoa, kaikki samaan suuntaan (oikealle) vinoja. Omituista, yleensä on ollut enemmän vasemmalle vino jos on vino, ja vastannut hyvin, jos olen käynyt näyttämässä. Nyt meni aina vaan vinoon, vaikka näytinkin. Ruutu ei myöskään ollut kovin hyvällä mallilla, ekalla yrityksellä juoksi ruudun viereen eikä selvästi hahmottanut huonosti erottuvia sinisiä tötsiä. Korjauksella kyllä osasi hakea ruutuun, mutta sen jälkeenkin jäi muutaman kerran liian eteen. Muutamalla lyhyen matkan treenillä kyllä siirtyi selvästi taaemmas ja teki paremmin. Kertaalleen tein ruudun loppuosan, se oli ihan hyvä. Kiertonoudon kiertoa tein niin, että kapulat oli ohjureina, teki ihan kivasti niillä eikä silti koskenut merkkiin, vaikka teki tiukkoja kiertoja. Noutoon otin varmuuden vuoksi sorvatut kapulat, kun en ole varma, minkälaiset kapulat kisoissa on. Varsinaisessa nostossa ei ollut ongelmaa sorvatulla kapulalla, mutta kertaalleen pudotti riman! Sitä ei olekaan vielä ikinä tehnyt! Luoksarin stoppi tehtiin vaan kerran, kun se oli heti kerrasta loistava. 

Maanantaina iltapäivällä Fisu kävi Riinalla fysioterapiassa. Pieniä jumeja oli etupäässä ja lantiossa, enemmän vasemmalla kuin oikealla. Ei kuitenkaan mitään kamalaa, ja onneksi se alkusyksystä ollut oikean puolen iliopsoaksen aristus oli pysynyt poissa. 

Tänään iltapäivällä käytiin Riitan ja Pipsan kanssa JAUn hallilla treenaamassa. Koska Fisulla oli fysioterapia, otin vain rauhallisia liikkeitä: tunnaria, kaukoja, seuruuta ja paikkista. Tunnari meni kivasti, kaksi naminheittelyä alkuun ja sitten yksi liikkuroitu, otti itsevarmana oman ja toi heti. Kaukoissa palkkasin kerran ekan seisomisen ja kerran tein sarjan läpi, oli muuten ihan ok mutta i-s jäi aika lyhyeksi seisomaan. Sitten zeta kertaalleen käskytettynä pelkkänä seuraamisena, pysähdyin tokassa kulmassa ja siinä ei ollut ihan hereillä, tuli vähän viiveellä perusasentoon. Muuten ihan kohtuullista. Seuraamsella jatkoimme, eli tehtiin kertaalleen PM-kisakaavio läpi. Tuntui aika hirveältä, pomppii, on vino, vähän valuu eteenkin. Alku on vaikea, kun villiintyy juoksussa ja sitten pitäisi malttaa rauhoittua hitaaseen käyntiin. Peruutus oli huonoa, poikittaa ja käännöksessä yrittää istua. Huomaa, ettei olla päästy tekemään yhtään peilin kanssa. Paikkis meni myös väännöksi, ei kertakaikkiaan suostunut tekemään kunnollista maahanmenoa :( Joka kerta meni yksi tassu kerrallaan, ja kun olin päättänyt palkata maahanmenon, niin jouduttiin ottamaan tosi monta toistoa, ennen kun teki kunnollisen ja pystyin siitä palkkaamaan. Lopuksi tehtiin vielä lisää seuraamista, lähinnä hidasta käyntiä ja juoksuun lähtöjä. Oli nyt huomattavasti parempi, tasaantui hyvin kun tein vaan rauhallista pätkää ja palkkasin tylsästi namilla ilman isompaa sosiaalista palkkaa.

Ulkoilutin tänään myös kameraa pitkästä aikaa. Edelliset kuvat kamerassa oli Sarasta, nyt on lauma typistynyt ja kuvia sai enää näistä kaveruksista

IMG_2321.jpgIMG_2311.jpgIMG_2332.jpgIMG_2340.jpgIMG_2342.jpg