Sunnuntaina oli varsinainen puuhapäivä, käytiin alkuillassa Fifin kanssa Malminkartanossa toko-kehätreenejä katsomassa, treffattiin samalla Isla-siskoa ja Roima-veliä, ja treenattiin vähän. Fizz oli superhieno ja keskittyi aivan 100% treenaamiseen, vaikka neljällä kentällä treenasi koiria yhtä aikaa, ja Mari ja Roima treenasivat meidän kanssa samalla kentällä. Tehtiin sivulletuloja, seuraamista, tolpan kierroista leluun syöksyjä ja yksi luoksetulo niin, että Mari piti Fisua. Seuraamisessa ollaan nyt lähdetty liikkeelle niin, että en varsinaisesti imuuta, vaan pidän kättä vaan paikallaan rentona, ja Fizz ei saa härkkiä/tökkiä sitä, vaan pitää muhun kontaktia. Tarjoaa aivan superkivasti oikeaa paikkaa ja katsekontaktia, ollaan tehty ehkä 2-5 askeleen mittaisia pätkiä. Sivulla istuu ehkä hieman turhan edessä, tätä ollaan työstetty kotona peilin edessä.

Kehätreeneistä mentiin Järvenpäähän suoraan paimentamaan. Meillä oli tällä kertaa vain Tatzi apukoirana, joten jouduimme pitämään lampaita huomattavasti enemmän kontrollissa ja vähemmän liikkeessä, etteivät ne karanneet metsälaitumen puolelle. Pentujen sytyttelyjä ajatellen tämä oli vähän huono, kun lampaat nököttivät nurkassa eivätkä kauheasti liikkuneet vaikka pennut tulivat aika lähelle. Fizz muisti kuitenkin hyvin, mitä lampaiden kanssa tehdään, ja ajoittain teki todella hienoja pätkiä. Tällä kertaa keskittyminen kuitenkin herpaantui enemmän kuin viimeksi, kun Fizz joutui useampaankin otteeseen odottelemaan vaan pellon reunassa kun Tatzi haki karkaavan lauman takaisin. Puhuttiin, että pennuille tekisi hyvää päästä johonkin muualle treenaamaan vähän helpommilla lampailla, jotta saisimme kokeiltua tasapainoon hakeutumista, ja lampaat olisivat vähän kesympiä.

Maanantaina treenattiin illalla tokoa Eviran parkkiksella Helin ja Annan kanssa. Otettiin ensin paikallamakuu, saatiin kivasti häiriökäskyjä Stepsulle, mutta se oli hyvin kuulolla eikä reagoinut muiden käskyihin. Maahan nopeesti ja ylös samaten. Sitten Saran kanssa myös lyhyt makuu, Sara sen sijaan nousi sivulle liikkurin "käsky" sanasta, ainakin 5 kertaa :D Seuraavaksi Stepsu teki ohjatun, ensin käskytettynä ja liikkuroituna pelkkä merkki, sitten merkki ja vasen. Eka merkki oli hyvä, toka ihan vino ja vajaa :( Itse nouto hieno. Tehtiin myös kaukoja niin, että Stepin takana muut teki luoksetuloa, ei häiriintynyt. Fizz pääsi leikkimään, tekemään pieniä seuraamispätkiä ja yhden luoksetulon. Yhtään ei sen keskittymistä häirinnyt vieraat ihmiset ja koirat. 

Treenien jälkeen kävin kävelemässä nurtseilla, ja Fizz sai aivan hillittömän hepulin. Tässä muutama hepulikuva todisteeksi :)

IMG_6639-normal.jpgIMG_6647-normal.jpgIMG_6640-normal.jpgIMG_6646-normal.jpgIMG_6641-normal.jpgIMG_6642-normal.jpg

Tiistaina Fizz pääsi tokaa kertaa hakutreeneihin. Oltiin Kivistössä, ja otin sille 3 hajuhakua, eka ehkä 10m keskilinjalta, toka ja kolmas vähän kauempana. Meni taas superhyvin, oli aivan innoissaan ja hyvin muisti, mitä oltiin tekemässä. Kahdella ekalla päästin heti kun sai hajun, vikalla kävelin sen viereen ja lähetin käskyllä "ukko".

Haun jälkeen Malminkartanoon vielä tokoilemaan. Stepillä teemana häiriö, ja sitä saatiin. Ruudussa eka niin, että Gini teki samaan aikaan luoksetuloa "ristiin" meidän kanssa, ja sitten saatiin vielä odottamatonta häiriötä, kun Stepin juostessa ruutuun joku skeittaripoika viereiseltä kentältä huusi oikein kovaa "EIII!" ja myöhemmin toisella lähetyksellä Hiro karkasi ruutuun juoksevan Stepin luo. Step oli cool eikä paljoa välittänyt :) Tunnaria eka niin, että olin itse selkä kapuloihin päin koko ajan, ja sitten niin, että Marianne heitteli lisää kapuloita Stepin haistellessa. Toimi kivasti, vielä muutama lisää näitä vaikeita/outoja tunnareita, niin eiköhän saada sopivan nöyrä asenne SM-kisoihin :) Fizz pääsi tekemään ruutua, se alkaa jo sujua hienosti, pystyn lähettämään lelulle jo täydeltä matkalta!

Tänään iltapäivällä ylläripylläri tokoa. Stepille palkaton setti, jossa zeta, hyppynouto ja suora luoksetulo. Valmistelin ensin hyppynoutoon, heitin kapulan, mutta sitten käännyin ympäri ja lähdinkin zetaan. Seurautin eka zetan läpi, ja takaisin tullessa jäävät (i-m-s). Ekalla seuraamiskiekalla kyttäsi, ja yhdestä huonosta oikealle käännöksestä huomautin, mutta takaisin tullessa oli parempi ja kaikki jäävät oikein. Hyppynouto ihan hyvä, toi epäröimättä eteen. Luoksetulosta suorapalkka. Jatkettiin palkan jälkeen luoksetulolla, kertaalleen molemmat stopit, jotka oli jopa ihan hyviä! Sitten pallon heittelyä hypyn yli, samalla treenattiin vinoja heittoja. Vähän meinaa unohtua nämä, lievät vinot korjasi mutta pahasti vinoissa kiersi hypyn, eli tätä vielä uudestaan ennen kisoja!! 

Fizz teki seuraamista, ja ekaa kertaa paikalla makuuta. Kotona ollaan tehty makuuta ruokakupin kanssa, mutta nyt ekaa kertaa ulkona ja ilman kuppia. Tajusi tosi hyvin, ja teki hienosti 5-10 sek paikallamakuita. Lisäksi vielä yksi metallinouto keskikokoisella kapulalla (on treenannut vaan pienellä tähän mennessä), ei huomannut mitään eroa :)

Fizz iltalenkillä:

IMG_6657-normal.jpg

"Mikäs se tuolla olis, hyvännäköinen keppi!"

IMG_6659-normal.jpg

"Äiti tuolla, katso!"

IMG_6660-normal.jpg

"Äh, ei se tajua taaskaan, itse pitää kaikki tehdä!"