Eilen oli aamulla kamalan aikainen herätys, kun startattiin yhdessä Lean ja Zerpan ja Sarpan kanssa Ylöjärvelle rallytokokisoihin. Eksyttiin matkalla vahingossa väärälle hallille :D No, oikea paikka löytyi onneksi lopulta. Halli oli tosi pieni ja aika kylmä, hrrrr. Voittajaluokan rata näytti aivan törkeän vaikealta!!! JUST ne kyltit jotka on meille vaikeita, eli täyskäännös oikeaan ja puolenvaihto (hoksasin vasta torstaina, että tälläinen kyltti on ylipäätään olemassa, ollaan treenattu kaksi kertaa), sekä 360 astetta että 270 astetta vasempaan (käyttää huonosti takapäätä vasemmalle käännöksissä), 3 askelta peruutusta (tälläisen kyltin olemassaolosta en edes tiennyt, ei olla treenattu ikinä) ja spiraali oikealle oikean puolen seuraamisessa (KÄÄÄÄÄK oikeella puolella käännökset on tosi vaikeita, etenkin oikeelle). Tuomari oli ilmeisesti tosi tiukka, mestariluokassa ei tullut yhtään tulosta, voittajaluokan reilusta kymmenestä koirasta vain neljä sai tuloksen. Sara oli vuorossa seitsemäntenä, ja ehdin kokeilemaan ennen kehään menoa peruutusta pari kertaa, no eihän se toiminut. Radalle Sara lähti vähän vaisulla asenteella, kolmantena kylttinä oli pyörähdys sivulla, ja sitä ei taaskaan tehnyt! Outoa, tykkää tästä liikkeestä kovasti ja tekee sen innokkaasti, mut jotenkin menee välillä sellaiseen koomaan ettei kuuntele käskyä ja jättää koko kiepin tekemättä :O No, uusittiin ja nyt teki hyvin. Täyskäännös oikeaan ja puolenvaihto onnistui, mutta oli ilmeisesti vähän epäsiisti kun siitä meni -1p. Eka oikealla seuraamisen pätkä meni tosi hyvin ja Sara selvästi piristyi ja teki loppuradan ihan iloisesti. Vasemmalle käännökset oli ihan yllättävän hyviä! Peruutus ei onnistunut, kääntyi mua vastaan enkä edes uusinut kun tiesin, ettei se uusimalla tee yhtään sen paremmin, eli siitä -10p. Lisäksi sivulla istumasta seisomaannousussa meinasi ekalla käskyllä mennä maahan ja teki jonkun ihan ihme nytkähdyksen, siitä -1p. Odotusten vastaisesti spiraali oikealla seuraamisessa meni ihan loistavasti!! Käytösruudussa tehtiin sivulla makaaminen, tätäkään ei olla koskaan treenattu kun luulin, että käytösruudussa ollaan koiran edessä eikä sivulla :D No, osaa Sara maata paikallaan 2min... Eli hyväksytty tulos voittaja-luokasta pistein 82 ja 2. sija! Jee :)

12511945_10153877101246170_222608385_n.j

Tänään oli Fisun vuoro päästä uimaan isoon mereen ekaa kertaa, eli olin ilmottanut meidät ekoihin kolmosten aksakisoihin. HUI!! Tuomarina kaikilla radoilla oli Esa Muotka. Eka rata oli hyppäri, kamalan vaikean näköinen! Eniten huolestutti kepit, niille tultiin jyrkästä umpikulmasta ja käännyttiin melkein 180 astetta vastakkaiseen suuntaan, eli pakko oli vaihtaa puolta kepeillä. Ei olla treenattu tiukkoja takaaleikkauksia kepeille, mutta ei myöskään valsseja ennen keppejä ja sen kerran kun olen kisoissa valssannut ennen keppejä, niin meni pieleen. Vähän siis sellainen herran haltuun kohta, päätin yrittää takaaleikkauksella. No, hyllytettiin jo aika alussa, kun Fisu livahti mun selän takaa yhden hypyn väärin päin. Olin varmaan myöhässä, eli ihan oma vika. Nyt kun oli hylly alla, niin ohjasin loppuradan tosi rennosti ja kepeille meno onnistui!!!! Lopussa hyllytettiin vielä uudestaan, kun ei vaan yksinkertaisesti tullut valssiin ja kävi hyppäämässä yhden extra hypyn. 

Toka rata oli myös vaikea, taas tosi hankalassa kohdassa kepit! Lisäksi pituudelta käännyttiin 90 astetta ja aivan pituuden takana oli ansahyppy, tästä olin jo etukäteen ihan varma ettei tule onnistumaan. Aa jännitti myös, se oli aivan suoralla ja tultiin putkesta tosi kovaa. Kepeille ainoa vaihtoehto oli yrittää lähettää 90 asteen avokulmaan niin, että olin itse koiran vasemmalla puolella, en voinut tyrkätä kun oli pakko vaihtaa taas puolta ennen keppejä. Just viimeksi perjantaina treenattiin tälläistä ja ei toiminut, ei sitten millään. No, alku meni aivan superhienosti, kääntyi tosi kivasti ja aakin oli hieno! Pituudelta sain kääntymään, mutta kaatoi vikan palikan :( Kepeille taas mun suureksi yllätykseksi puhtaasti! Puomilla huono kontakti, jäi liian ylös kun karjaisin kontaktikäskyn tosi pahasti, pyysin korjaamaan loppuun asti ennen kun vapautin. Lopun käännökseen jarrutin tosi reilusti, kun siinäkin oli ansahyppy niin pahasti tyrkyllä, ja ihme kyllä kääntyi! Eli tulos 5vp,  ja nollalla aika olis riittänyt agi-sertiin... Tässä video Fisun ekasta tuloksesta isojen tyttöjen luokassa :)

Vika rata oli paljon helpompi kuin kaksi edellistä, mutta silti onnistuttiin mokaamaan sekin. Eka hyl jo heti alussa, ei tullut kunnolla valssiin ja juoksi ohi hypystä ja kävi vielä kunniakierroksella putken ja pituuden kautta ennen kuin vaivautui tulemaan luokse... Murrrrrrrrr. Ja nyt ei sitten osannut niitä keppejä, vaikka tällä radalla kepit oli helpommassa kohdassa kuin kahdella ekalla radalla. Sisään oikein loivasta avokulmasta, mutta jätti vikan välin pujottelematta. Otettiin uudestaan, ja taas sama homma. Eikun uudestaan, nyt juoksin mukana ihan loppuun asti että saisi onnistuneen suorituksen, mutta ei, taas tuli pois tokavikasta välistä. Käskin maahan ja käveltiin sitten pois radalta. Plääh. Kepit tehtiin kyllä seinää päin, mutta seinä ei ollut kyllä mitenkään erityisen lähellä, ja itse en kyllä ennakoinut mitenkään kepeiltä käännöstä vaan saatoin ihan loppuun asti. Outoa, mutta täytyypä ottaa treeneissä teemaksi opettaa varma pujottelu myös seinää kohti.