Eipä tarvii enää kovin usein kirjotella blogia kun ei treenata kovin ahkerasti :D Ollaan käyty treenailemassa agia (kerran Stepin kanssa, kerran Saran kanssa), hakua viime sunnuntaina ja tokoa viime tiistaina. Mutta aloitetaan agilitysta:

Stepin treeneissä viime viikolla kouluttajana Timo Rannikko, tehtiin tällä kertaa vaihteeksi vähän kiemuraisempaa rataa, sai oikein kääntääkin koiraa :D Tosi hyödyllinen treeni meille, paljon valssaamista, ja sehän on just se, missä tulee usein rima alas. Yksi tosi tiukka sylkkärikin oli matkalla, toimi aivan älyttömän hyvin, kääntyi ihan siivekettä nuollen! Keppien sisäänmenoss vähän ongelmaa, haki ihan väkisin kakkosväliin, vaikka miten päin ohjasin. Muutettiin sitten kepeille saapumisen linjaa niin, että kulma helpottui, ja nyt meni oikein. Otin aika paljon sivusuunnassa etäisyyttä, hyvin kesti, vain kerran lopetti ennen aikojaan, ja sillonkin mä huitaisin jotenki niin että raukalla meni rytmi sekaisin. Valssit meni kaikki tosi hienosti, vain ihan muutaman rima alas, ja nekin mun käsien vaihdon väärästä ajankohdasta johtuen. Olipa älyttömän hyvä fiilis treenien jälkeen, Step oli oikeesti hyvä!

Saran kanssa sitten eilen treenit, kouluttajana Timo Liuhto, meille uusi tuttavuus. Rata oli ihan kiva, ei niin monimutkainen kun Rannikon radat. Sarppa oli alkuun vähän villillä päällä, ei reagoinut suhinaan yhtään, lensi aivan törkeen pitkälle käännöksissä... Aika äkkiä kuitenkin rauhottui, ja sitten menikin jo hienosti. Radassa oli sellainen neljän hypyn rivi, kaikkiin välistäveto. Ohjasin ensin ihan perusohjauksella välistävetona, meni sairaan nätisti. Timo kuitenkin halusi, että kokeilen muitakin ohjauksia, ensin niin että otan välistävetoja edeltävän hypyn eri puolelta, jolloin ekalle välistävedolle tuli helpompi kulma. Tässä kävin kuitenkin just niinkun arvelinkin, helpon hyppykulman takia Sara pääsi lataamaan ekan välistävetohypyn ihan liian pitkälle, enkä saanut sitä enää ongittua väliin... Paljon työläämpi tapa näin, en tykännyt. Seuraavaksi kokeiltiin toiselta puolelta, niin että välistävedot olikin takaatyöntöjä. Periaatteessahan Sara taipuu ihan yhtä hyvin takaatyöntöihinkin, mutta rataprofiilin kannalta ei ollut niin hyvä, koska jäin itse väärälle puolelle, siihen olisi pitänyt tehdä vielä saksalainen, että pääsen vaihtamaan puolta, mutta en ehtinyt. Sitten jatkettiin, muurilla kolautti palikoita, outoa! Sara ei oo varmaan ikinä pudottanu muurin palikoita... Yksi sylkkäri vaihdettiin niistosokkariin, ja yksi epätoivoinen valssi toiseen niistosokkariin, ja hienosti meni. Mä en kyllä osaa yhtään katsoa, mitkä ohjaukset on järkeviä, harrastan suorastaan säälittäviä yrityksiä, joihin ei mulla oo mitää realistista mahdollisuutta ehtiä :D *ostetaan uusi pää, tai pidemmät jalat* Lopussa mentiin samat hypyt kuin alun välistävedoissa, mutta tällä kertaa serpentiininä, se meni hienosti. Saatiin kehuja Sarpan mulkerokäännöksistä ja hyvästä serpentiinistä. Lopussa tuli vielä yksi rima johtuen mun ikuisesta ongelmasta, eli vaihdan ohjauskättä just ku koira on rima päällä, älykästä, eikö?

Viime sunnuntaina oli "kevään" ekat hakutreenit, otettiin kylläkin vaan ilmaisua kentällä. Stepille 3 ukkoa, ekalla lyhyempi haukku, tokalla menin ihan viereen, kolmannella taas lyhyempi. Palkkana pallo kaikilla. Hyvinhän se haukkui, etäisyys kaikilla hyvä, ja ei pätkinyt tai muutakaan säätöä. Tuskin Stepsu näitä treenejä kauheesti kaipaa, täytyy ottaa  Sara ensi kerralla. 

Tiistaina oltiin Vermossa tokoilemassa porukalla. Päätin ottaa Stepillä koko EVL:n läpi, että nähdään missä kuosissa liikket on taukoilun jälkeen. Otettiin ihan sekalaisessa järkässä:

Ohjattu: Merkki vajaa, joten otin uudestaan. Haettiin vasen, hieno haku oli mutta luovutus hidas, suora kuitenkin. Antaisin kasin tällä suorituksella.

Seuraaminen: Alussa kyttäsi, kerran naksutin kontaktista, sen jälkeen oli hyvää. Tykkään Stepsun seuraamisesta tällä hetkellä, se on tosi korrektia, ehkä pikkusen valuu eteen mutta oikeesti tosi pikkasen... ysipuolen arvoista

Ruutu: merkki taas vajaa, voi kökkö!!! Ruutu vasemmalla, autoja kohti. Raukka oli ihan pihalla, ei nähnyt ollenkaan ruutua, juoksenteli vaan luoksetulomerkeille tai idarin merkeille, jotka oli lähellä. Odotin vaan, jos löytäisi, mutta tuli aina vaan tarjoamaan merkkiä, ja oli ihan hukassa. Menin vähän lähemmäs lähettämään, nyt lähti oikeeseen suuntaan, löysi lopulta ja haki hienosti paikkaa. Otettiin sitten pari kertaa lelulla, nyt hahmotti hyvin, ja pari kertaa paikan hakua ihan läheltä. Tähän tarvitaan nyt vauhtiruutuja, että saa taas itsevarmuutta lähteä sinne mihin lähetän, vaikka ruutu ei näkyisikään niin hyvin. Mistäs sitä tietää millaisessa heinikossa ensi kesän sm-kisat on :D 

Tunnari: osui melkein heti omaa, ja otti sen, matkalla piti tosi löysästi suussa, kapula kolisee siinä ikävästi... Luovutus saisi olla kans nopeempi. Ehkä seiskan ansaitsee tuolla, nuuskiminen oli hyvä, ja itsevarmuus kohdallaan, kun ei jäänyt tarkistamaan muita.

Tähän väliin tauko, puuhastelin Sarpan kanssa. Sitten jatkui:

Idari: jes, nyt mä en säätänyt mitään ylimääräistä!!! OIkein nätti oli, seuraaminen hyvää, käännökset hyvät, ja kaikki asennot oikein (maahan-istu-seiso). Maahanmeno ja istuminen vois olla ihan vähän nopeempia, antaisin ysin.

Luoksetulo: Otin kokonaisena, vaikka vähän hirvitti. Step yllätti kuitenkin positiivisesti, seisominen oli älyttömän hyvä!!! Maahanmeno sen sijaan olis saanu olla nopeempi. Loppuosa samoin. Kasin antaisin. Otin muutaman seisomisen kierrosta, kerran onnistuin heittämään pallon Stepin eteen, hyvä minä... Ei ihme ettei se pysähdy

Kaukot: täydelliset <3 Seisomisella alkava sarja, kävin palkkaamassa yhden kerran välissä, kun takana oli niin paljon hälinää, ja keskittyi kuitenkin niin hyvin. Ei liikkunut yhtään mihinkään, ihan kympin arvoiset. Hyvä Step!

Molemmat paikallaolot ihan moitteettomat, ja hyppynoutoa ei voitu tehdä, kun ei ollut hyppyä.

Kaiken kaikkiaan ihan hyvällä mallilla, ruutuun lisää varmuutta, noutojen luovutuksiin nopeutta, luoksetuloon treeniä. Merkkeihin treeniä, ne meinaa jäädä aina vajaiksi!

Ollaan käyty myös hiihtämässä pari kertaa, Sarppa on kyllä ihan huippu vetokoira! Stepsukin on pikkuisen vetänyt, sillon kun mennään kovaa :)