Tänään käytiin ennen agitreenejä Malminkartanon kentällä leikkimässä Saran kanssa ja otettiin vähän seuraamista. Kentällä oli kovasti hajuja, Sara joka ei juuri koskaan nuuski, meinasi jatkuvasti pistää pään maahan jos ei ollut käskyn alla. Seuraaminen oli kuitenkin nättiä ja Sara leikki hyvin.

Sit kiirehdittiin agilitytreeneihin. Me tehtiin eka Saran kanssa keppejä yksittäisinä, otin eka jyrkkää umpikulmaa, se meni hienosti, ja sitten avokulmaa, mikä meni sekin yllättäen aivan älyttömän hyvin, pystyin lähettämään Saran melkein keppien toisesta päästä ja se haki joka kerta oikean välin. Voi vitsit, oliskohan se nyt ihan oikeesti tajunnu tän!? Huomasin myös että treeneissä sillä on tosi iso merkitys, kannustanko Saraa kepeillä. Jos kehun innostavasti sen pujotellessa, se pistelee töppöstä toisen eteen oikeen kunnolla ja menee kepit täysillä, jos en sano mitään, se pujottelee kyllä kiltisti loppuun mut hitaammin. Kisoissa sillä ei tunnut olevan merkitystä kun se menee joka tapauksessa täysillä... ;) Ohjausrata oli aika helppo, yhdessä kohdassa tein jaakotuksen, muutama takaakierto oli ohjelmassa ja kolme putkea lähekkäin, kaikkien suut samaan suuntaan ja niistä piti saada eka oikeenpuoleiseen, sit keskimmäiseen. Sara teki kivasti, jaakotus onnistui hyvin ja saatiin rata mentyä kivasti. Ainoa ongelma oli suoraksi vedetyt putket, joissa jäin auttamattomasti jälkeen, ja niiden jälkeen oli hieman hankala saada Sara vinossa kulmassa olevalle hypylle kun itse oli liian takana. Tuollaisessa olis hyvä jos se eteen-käsky olis tosi varma. Tokalla kierroksella vaihdoin yhden valssin takaaleikkaukseksi ja nyt meni vielä paremmin, Sara kääntyy kyllä aivan uskomattoman tiukasti kun sen saa ohjattua hyvin. Putkiansa ei sitä häirinnyt, sain sen joka kerta menemään oikein.

Otettiin sitten vielä tokoesteellä hyppynoutoa, eka 90cm lelun kanssa, kun se ok, kapulan kanssa. Se meni hyvin, joten laitoin vikan laudan. Siitä Sara meni myös nätisti yli, ei kolissut yhtään kumpaankaan suuntaan. Nyt meillä oli kapulana jo se oikea 650g pk-kapula. Otettiin sitä monta toistoa, kaikki yhtä hyviä, Sara hyppäsi tosi kauniisti eikä edes hiponut estettä. Hyppyongelmat ei siis missään nimessä johdu siitä etteikö se osaisi hypätä, kun nyt tekee niin hienosti. Täytyy kyllä ensi viikolla päästä käymään taas pk-kentällä, että saadaan sielläkin onnistumisia.