Maanantaina olin ATD:n vuosikokouksessa ja siellä palkittiin perinteisesti Vuoden Koirat. Sara paransi sijoitustaan tokokoirakisassa sijoittuen toiseksi, ja tällä kertaa älysin lähettää meidän pk-kisakirjastakin kopion ja Sara valittiin Vuoden Palveluskoiraksi. Ja koska me ollaan tälläisiä useammassa lajissa kisaavia, Sara palkittii myös Vuoden Harrastekoirana!

Eilen sitten agitreeneissä. Tehtiin rataa joka mukaili viime viikonlopun yhtä 3. luokan kisaa Turussa. Kepeille 90 asteen avokulma ja ihan vieressä putki ammottamassa, eli juuri sopivaa treeniä Sara-sialle. Muitakin aika pahoja kulmia oli esteille, yksi takaakierto oli ihan mahdoton kun koira hyppäsi suoraan syliin edelliseltä esteeltä ja seuraava mentiin vielä takaa. Alotin Stepin kanssa, aluksi meni keppien sijasta putkeen, otettiin sitten kepit yksittäisenä ja sen jälkeen Step hakikin tosi kivasti. Ekassa välissä oli ohjauskaari jotta voisin keskittyä paremmin ohjaukseen eikä tarvinnut huolestua sisäänmenosta. Keppien lopussa oli taas ongelmia, Step ei millään halunnut pujotella loppuun asti. Palkkasin pari kertaa kepeiltä ja sen jälkeen sujui.  Muuten Stepsu meni ihan kivasti, yksi rima tuli useamman kerran alas juuri siinä ahtaassa takaatyönnössä. Aan kontakti oli kans huono, ei millään meinannut jäädä 2on-2off asentoon, mistähän ihmeestä se tuon on keksinyt, viimeksi meni niin hyvin... Ei jäänyt kovin hyvä maku suuhun Stepin treenistä.

Sara oli onneksi ihan taitava, eka meni tietysti pari kertaa putkeen kun mentiin kepeille, sitten yritti alottaa väärästä välistä pujottelun. Mä päätin vakaasti että en auta sitä, mä en lähde siihen että joudun joka kerta sitä sinne tyrkkimään, vaan haluan että se hakee pujottelun ihan oikeasti itsenäisesti. Kerran meni (ehkä) vahingossa oikein, sen jälkeen 100% oikein vaikka lähetin mistä kulmasta tai kuinka kaukaa tahansa. Muuten Sara teki ihan ok, sama rima tuli alas mikä Stepillä.

Tehtiin molempien kanssa puomia yksittäisenä esteenä, Stepin puomi alkaa olla jo tosi hyvä. Alasmeno on nopeutunut hurjasti, hyvin kestää vaikka juoksen ohi, ja puomille mennessä kestää takaaleikkauksen. Saran kanssa piti jälleen muistutella ylösmenoa, alasmenot oli hyviä. Step teki myös lopuksi pari kertaa kepit niin että laitoin kaaret kahteen vikaan väliin ja vedätin ihan kunnolla, toimi kivasti. Avokulman sisäänmeno oli oikein hieno ilman kaaria samasta kulmasta kuin radalla.