Fisulla alkoi eilen aamulla juoksu. Väliä edelliseen tuli nyt "vain" 9 kuukautta, eli lyhensi vähän väliä edellisestä. Fisu on kyllä varsin hassu, suorastaan jakautunut persoona noiden juoksujen suhteen. Normaalisti Fisu on varsinainen poikatyttö, ei tajua äksyillä takapuolta haisteleville poikakoirille, ei merkkaile eikä siinä ole oikein yhtään sellaista perus bc-nartun bitch käytöstä, on vaan lähinnä sellainen hyväntuulinen höpsö. Juoksuisena Fisulla sitten puolestaan hormonit hyrräävät, ja jo muutamaa viikkoa ennen juoksua on ollut aika tarkka takapäästään ja murahdellut jopa Saralle ja Stepille, jos ne haistelevat liian kiinnostuneesti. Nyt kun juoksu sitten alkoi, niin on puolestaan uusi vaihde, kääntää jo NYT häntää sivuun kun puen sille pöksyjä :P Viime juoksun aikana Fisu yritti tyrkyttää itseään Zerolle, mutta nyt kun ei ole enää poikakoiraa taloudessa, niin saapa nähdä yrittääkö vikitellä Saraa tai Stepsua.

Tällä viikolla ollaan treenailtu lähinnä tokoa. Fisu kävi sunnuntaina ja tiistaina treenaamassa aksaa, ja samalla kerralla Step treenasi merkin kiertoa. Se on lähtenyt nyt sujumaan vihdoin ja viimein vähän paremmin, sunnuntaina oli eka treeni _ikinä_ kun Step ei mokannut kertaakaan! Hyvissä ajoin ennen koetta :D Step on treenannut muutenkin tokoa oikeastaan joka päivä, ja on tuntunut koko ajan paremmalta. Kyllä sille aika lyhyessä ajassa saa liikkeet laitettua kasaan. Paikallaolo on ehkä heppoisimmalla pohjalla kierto-ohjatun lisäksi, ei vaan ole kovin usein ollut mahdollisuuksia treenata sitä, ja Step ei ole vielä koskaan ottanut kokonaista palkatonta evl-paikallaoloa. Eipä ollut kyllä Fisukaan ennen kuin vasta valmennusrenkaan näyttökokeessa :D

Fisu on ollut näissä parissa aksatreenissä jotenkin ihan poikkeuksellisen raivokas. Sunnuntaina tehtiin mm-kisojen maxien joukkue-agilityrataa. Tehtiin suosiolla pätkissä, ja kokeilin hankalan kepeillemenon ensin ilman vauhtia. Fisu oli aivan loistava, kepit löytyi hienosti ja kivasti tajusi myös poispäinkäännöksen ja leijeröinnin kepeillä. Ainoa huono kohta treeneissä oli aa, tuli nimittäin taas pari hasardiloikkaa, enkä edes itse huomannut ja päässyt puuttumaan, kun vedätin :/ Tiistaina tehtiin sitten lisää aata, ja laitoin siihen längen, ja palkkailin aan lähelle. Ainakin kerran yritti taas hasardiloikkaa jopa längen kanssa, mur!! Lisäksi saatiin taas vaihteeksi keppivääntö aikaan, haki jyrkästä avokulmasta jostain syystä koko ajan väärin sisään, ja jatkoi samaa vaikka laitoin ohjurit. Selvästi väsyessään alkaa tekemään tuota, että toistaa vaan samaa virhettä uudestaan eikä kuuntele. 

Aksan lisäksi Fisukalanen teki tiistaina jäljen, vanheni sillä välin kun treenattiin aksaa. Ajattelin, että olisi jotenkin ehkä rauhallisempi janalla jos on jo purkanut höyryt aksakentällä, ja makuutin janalle lähetyksessä aika kauan, että rauhottuisi. Mitä vielä, singahti taas niin lujaa, etten uskaltanut pitää edes liinasta kiinni... Reagoi heti jälkeen, mutta otti kyllä nyt takajäljen. Hassua, nyt on kokeen jälkeen ottanut joka kerta takajäljen! Nyt kun oli muutenkin niin kierroksilla, niin päätin antaa tehdä itse hommat loppuun asti, ja annoin mennä takajäljelle (aiemmin olen kääntänyt liinalla). Seurasi sitä ehkä 30m, tuli polulle jota pitkin oltiin hetki aiemmin kävelty jäljelle, pyöri siinä hetken, ja kääntyi itse ympäri ja lähti jäljestämään oikeaan suuntaan. Seuraava kerta näyttää, menikö mitään perille. Itse jälki meni ihan tosi nätisti, kulmat superhienosti ja tarkasti, isojen polkujen ylitykset, joissa todennäköisesti ainakin jonkun ikäisiä harhoja meni aivan heittämällä. Molemmat kepit nousi. Jäljen lopuksi huomasin, että Fisulla tuli tassusta verta, oli ilmeisesti janalla singotessaan onnistunut telomaan jalkansakin... Huoh. No, ei sieltä onneksi mitään haavaa löytynyt ja kynsikin oli ehjä.

Tokoa Fisukin on tehnyt, ja tokossa on tuntunut nyt tosi kivalta. Maanantaina tehtiin vähän tottista, ammuttiin ja otin muutaman hypyn ilman kapulaa. Tokossa Fisu on tehnyt lähinnä samoja juttuja kuin Step, eikä oikeastaan kauhean suunnitelmallisesti mitään. Eipä se ehkä haittaa, ei meillä nyt lähiaikoina ole mitään ihmeempää tulossa tokossa.

IMG_0648.jpgIMG_0664.jpgIMG_0685.jpg