Eilen illalla oltiin tyttöjen kanssa agitreeneissä. Tehtiin kahta lyhyttä hyppärinpätkää, molemmissa teemana hankalat putken ohitukset. Sara koitti kovasti hakea putkia, juuri niinkuin arvelinkin, mutta yllättäen sain sen kuitenkin melkein aina käännettyä ennen putkea, mikä on jotain aivan uutta! Yleensä se lukitsee putket niin aikaisin että sitä ei saa sieltä kirveelläkään. Sara teki muutenkin ihan kivasti, pari kertaa tuli rima alas, lopetin siihen aina.

Penne puolestaan ei hakenut tyrkyllä olevia putkia, mutta tiputti muutaman kerran riman, tai kielsi kokonaan jos hidastin liian aikaisin. Sen kanssa ei hirveesti tarvii vielä ennakoida, se kääntyy niin tiukasti jo ihan vaan kun mä hidastan vauhtia. Mun on vaan tosi vaikee löytää se sopiva määrä ennakointia, kun Saraa pitää taas kääntää niin paljon voimakkaammin.  Jälkimmäisellä radalla ongelmia tuotti myös välistäveto, jossa hypyt oli tosi kaukana toisistaan. Penne kääntyy kyllä väliin hyvin, mutta ei meinannut millään nähdä jälkimmäistä hyppyä, ja se ei osaa hakea vielä hyppyjä sivusuunnassa.

Tein molempien kanssa keppejä ja kontakteja hallin perällä. Saralla oli tänään hyvä päivä kepeillä, meni sairaan hyvin vaikka mistä lähetin, suorastaan upea. Pennekin oli hyvin pätevä, en jaksanut laittaa kaikkia kaaria, joten laitoin vaan ekaan ja vikaan väliin. Ja penne meni oikein hienosti, yhtään ei haitannut vaikka melkein kaikki kaaret puuttui. Nää onkin tosi helppo häivyttää, paljon helpompi kun luulin. Hakee edelleen mistä vaan kulmasta, otettiin myös putkesta ja hypyiltä kepeille, ei ongelmia. Tehtiin peen kanssa puomia ja Aata, Aa meni ok, puomilla valui ekalla kerralla liian pitkälle, muut ok. Sara sikaili taas puomin ylösmenossa, sain muistuttaa ihan kunnolla ennen kuin uskoi. Step teki myös rengasta, yllättäen menikin tosi hyvin, haki joka kerta renkaan.

Tänään mentiin sitten Malminkartanon sirkuskentälle treenaamaan Tiian, Santin ja Nooran kanssa. Otettiin eka paikallaolot. Tein Stepille eka lyhyen istumisen, meinasi aluksi mennä maahan istu-käskyllä, muistutin kerran ja sitten jäi ok. Sit makuuta, pidin tarkoituksella piiitkän tauon niin että en sanonut mitään koiralle, ennen kun annoin käskyn. Ja kyllä, ei mennyt ekalla. Tämä on siis selkeä ongelma, keskittyminen herpaantuu siinä sivulla istuskellessa, ja vaikka kontaktin pitääkin koko ajan, Pee on jo ehtinyt unohtaa mitä oltiin tekemässä. Toisella käskyllä menee heti, mutta siitä ei palkkaa tule. Otin sivulle ja uudestaan maahan, meni hyvin ja siitä palkka. Otin lyhyen makoilun, ja tehtiin jokunen sivulta maahanmeno, kaikki ihan ok. Se on näköjään aina tuo eka kun tökkii... Paikallaolon jälkeen otin Saran kanssa seuraamista. Taas alkuun imutusta, ja täyskäännöksiä. Teki ok, naksuttelin hyvistä. Sitten ilman namppaa, teki edelleen hyvin, joten siirryttiin luoksetuloon. Ensin suorapalkkana, sitten seisominen. Seis oli yllättävän napakka, paljon parempi kun mitä on ollut tässä lähiaikoina (puunkiertoja ei lasketa, ne se tekee aina hyvin). Sara sai lopetella siihen.

Stepsu aloitti seuraamisella. Otin aika lyhyitä pätkiä, pyrki taas koko ajan edistämään, sai jatkuvasti ottaa korjausaskelia. Sillon kun malttoi pitää paikan, asento oli hyvä, piti päätä korkealla. Vasemmalle käännökset oli tänään huonoja, ei väistänyt kunnolla. Oikealle parempia. Peruutukselle pitäis myös tehdä jotain, joko se pomppii tai sitten se laahaa takapuolta maassa, kumpikaan ei taida olla kovin hyvä... Vois vaikka kotona seinän vieressä naksutella oikeasta tekniikasta. Tehtiin seuraamisen jälkeen luoksetuloa, eka suorapalkalla, sitten eteentuloa. Otin ensin lyhyeltä matkalta, meni ok, sitten pidensin jollai metrillä, sitten kahdella jne. Tuli ihan ok, himmaa kyllä aikasin mutta tulee silti ihan tiiviisti. Sitten stoppia, ei ollut kovin napakkaa vaan pysähtyy sillai töpöttelemällä. Mitähän tälle on tapahtunut, jossain vaiheessa oli sairaan hyvä, nyt tuota ei enää voi sanoa kovin hyväksi.  Otettiin maahanmenoa, ei seuraamisen yhteydessä vaan vapaana hengaillessa. Lelulla kyttäsi, namilla ok.

Treenin jälkeen lainasin Tiian furminator-harjaa ja vetelin koko Stepsun sillä läpi. Joo kyllä lähti, ihan sairas läjä! Tuollainen olis kyllä kätevä, niin ne karvat ei olisi meillä sisällä nurkissa vaan koirat voisi harjata pihalla ja karvat jäisi sinne. Mut se on kyl sen verran kallis että en raaski ostaa...