Ollaan treenattu kyllä joka päivä jotakin, en ole vaan jaksanut kirjoittaa. Eli:

Tiistaina oltiin Saran kanssa agilitytreeneissä, tehtiin pätkiä mm-kisojen radoista. Sara oli parin viikon tauon jäljiltä varsin vauhdikkaalla päällä, mutta ei sählännyt onneksi, teki vaan tavallista nopeammin. Kokeiltiin mm. maxien yksilökisan molemmista radoista pätkiä, hyppyradasta tehtiin alku kepeille asti ja agilityradasta puolestaan loppu, eli puomista eteenpäin. Kokeilin erilaisia ohjauskuvioita, puomi-hässäkässä koitin ensin sen mitä melkein kaikki tekivät kisoissa, eli juoksin puomin oikeaa puolta, valssasin pituuden jälkeen ja työnsin Saran putkeen. Se toimi, kyllä, mutta kamalat käännökset kuten melkein kaikilla muillakin kisoissa. Sitten koitin lähettää koiran pituudelle ja putkeen, ja juosta vastaanottamaan Sara, mutta se ei toiminut, en ehtinyt kiertää puomia ennen kuin Sara oli jo ulkona putkesta. Vikaksi kokeiltiin niin että olin itse puomin vasemmalla puolella, siitä lähetin Saran pituudelle ja putkeen. Onnistui aivan sairaan hienosti, Sara teki optimaaliset käännökset koska mä olin ajoissa koko ajan. Jee, hienoa että Saraa pystyy lähettämään vaikka minne, eikä välissä olevat esteet haittaa menoa. Ainiin, puomin alasmenot oli tosi hienoja!

Stepin kanssa ollaan tehty tokoa, ainakin seuraamista, maahanmenoja, luoksetuloja, kaukkareita, hmm mitähän vielä... ohjattua. Step tekee kivasti, maahanmeno on korjaantunut huomattavasti toistojen kautta. Ohjattua voisi alkaa jo vaikeuttaa, suunnat on pennelle jo varsin selvät. Seuraamisen käännöksistä oikealle käännökset on kamalia, niihin pitäisi keksi jotain. Vasemmalle käännös puolestaan tosi hyvä, hienosti käyttää penne takapäätä. Taaksepäin kävely on myös hienoa, ei yritä yhtään poikittaa tai muuten pelleillä, vaan ihan oikeasti kävelee takaperin. Luoketulokin alkaa olla hyvä, voisi alkaa työstää enemmän stoppeja. Seisomisen voisi kuvitella olevan helppo, mutta maahanmenoon pitää kehitellä jotain. Ehkäpä mä kuitenkin odotan että päästään Riitta Jantunen-Korrin tokokurssille, joka alkaa siis parin viikon päästä, ennen kuin alan räpeltämään mitään. Sama juttu tunnarin kanssa.

Sara on ajanut 2 jälkeä tässä viikon sisällä, ensimmäisen teki Joel meillä käydessään. Jälki oli pellolla ja aika pitkä, jotain 300m ja 9 keppiä. Ajattelin antaa vanhentua puolisen tuntia, mutta jotenkin se venähti melkein tunnin vanha. Ei siinä mitään, yleensä Sara jäljestää paremmin kun jälki on vanhempi, mutta silloin vielä tuuli ja satoi, eli jälki olikin sitten tosi vaikea. Janalle lähtö oli hyvä, ja Sara näytti löytävän jäljen, mutta en antanut sen lähteä, koska se ei oikeasti ollut jäljen päällä, vaan tuuli oli puhaltanut hajua pois jäljeltä. Sara yritti vetää ja kiskoa kuvittelemansa jäljen suuntaan, mutta en päästänyt, vaan odotin että se etsisi oikean jäljen. Sara kuitenkin nosti vaan pään ylös ja näytti siltä että jäljestä kuule itse. Annoin sitten periksi ja lähdin sen perään, se oli jäljestävinään, mutta ei missään vaiheessa mennyt jäljelle, vaan koko ajan kulki n. 1m jäljen sivussa. Eka keppi kuitenkin löytyi, siitä namia palkaksi. Ekaan kulmaan tultiin, ja Sara työskenteli tosi hienosti, tarkasti ympäristön ja lähti oikeaan suuntaan. Ojan ylityksessä Sara sitten hukkasi jäljen, ja yritin saada sitä etsimään sitä, se kyllä työskenteli, mutta lähti vetämään aivan väärään suuntaan. En päästänyt, joten Sara sitten lopetti hommat kokonaan. Yritin saada sen etsimään uudestaan jäljen, mutta ei auttanut, Sara vaan katseli muualle. Lopetettiin sitten hommat kokonaan, taisi olla liian vaikea jälki. Eilen tehtiin sitten uusi jälki, jolla korjailtiin työskentelyä. Laitoin jäljen alkuun nameja joka askeleelle että saan sen alusta asti kiinnittymään jäljelle. Ekaan ja tokaan kulmaan myös nameja vähän ennen ja vähän jälkeen, kolmas, neljäs ja viides kulma sitten ilman mitään apuja. Annoin vanhentua 20min, koska taas oli aika kova tuuli ja jälki oli niityllä. Jana oli tällä kertaa tosi upea, kas kas kun siellä oli nameja jäljellä. Sara jäljesti tosi nätisti myös namien loputtua, ihan eri mielenkiinnolla nuuski jokaisen askeleen ja ensimmäinen keppi löytyi. Ekassa kulmassa seurasin tiukasti nameja, ja niiden avulla ohjautui oikeaan suuntaan. Toinen kulma meni myös hienosti namien avustuksella. Myös loput kulmat meni hiensti, vaikka ei ollut nameja, ei mitään pyörimistä tai muuta, vaan nätisti etsi minne jälki jatkuu ja lähti sinne. Kaikki kepit löytyi myös, hyvä hyvä.