On todellista luxusta päästä treenaamaan agilitya uutuuttaan kiiltävässä, hienossa, tilavassa, ja Suomen suurimmassa agilityhallissa eli Vuokkoset Areenalla :) Kävin keskiviikkona hakemassa avaimet halliin, ja samalla jäin treenaamaan agilitya ja tokoa. Otin eka Stepin kanssa tokoa agilityesteiden lomassa, seuraaminen tuntui tosi kuumalta, edisti, ja pomppi. Varmaan ne agilityesteet on osasyy, toinen syy voi olla useamman päivän toimettomuus kurjan sään johdosta. Luoksetulon maahanmenoa alustalla ja ilman, aivan megahienoja <3 Oon niin onnellinen, tää toimii!! Otettiin merkkiä, aivan karmeita... Huoh, tän onnistuin pilaamaan sitten yksissä treeneissä... Tai no, Step kyllä alotti sen pilaamisen possuilemalla, kun yritti juosta ohjatun merkistä läpi kapulalle. Nyt yrittää ihan liikaa, ja kaartaa merkille. Tosi epäsiisti. Höh. Ei sille mitään voi parissa päivässä tehdä. Tehtiin myös paikkamakuun alkua, pyysin kaikkia hallilla olevia BATtilaisia käskyttämään maahan kaikilla mahdollisilla äänensävyillä, ja lisäksi itse sanoin vielä hämäyskäskyjä kuten ligg, alas, down sun muita. Pari kertaa meni lankaan, hämääntyi ainoastaan korkeahkosta nais-äänestä, tai mun omasta huijauskäskystä. Nostin ylös ja nuhtelin, ai ai, ei tollaista sallita. Parani aivan huomattavasti parin huomautuksen jälkeen, sitten ei enää hievahtanutkaan, vaikka muut sanoi mitä. Jee! Oikealla käskyllä menee kyllä kiltisti. Otettiin myös samaa peliä sivulletulon kanssa, siinä sama juttu, pari kertaa meni halpaan. Ojensin, ja keskittyi heti paremmin. 

Tehtiin Saran kanssa vaikeahkoa ja kovin ahdasta rataa joka oli kentällä valmiina, rytmitys oli aivan hukassa ja meni aika säädöksi. Ihan hyvä että tulin omalla ajalla kokelemaan tauon jälkeen, ettei mene sitten varsinainen treeniaika hukkaan oikeaa rytmiä etsiessä ja agility-aivoja herätellessä. Sarppa oli kyllä ihan hyvä, ja liikkui tosi hyvin. Nurmi tuntui hyvältä juosta, pehmeä muttei yhtään liukas. 

Torstaina oltiin Saran treenivuorolla hallilla, otin taas Stepsulla tokoa ja Saralla agia. Step teki kahdessa osassa, ekassa setissä ohjatun, luoksetulon stoppia ja ehkä jotain muutakin, en muista. Tokassa setissä kaukot, tunnarin, kokonaisen luoksetulon ja juoksussa seuraamista. Ohjattu oli tosi hyvä lukuunottamatta merkkiä, missä edelleen tekee lenkin. On jo parempi, mutta edelleen epäsiisti. Luoksetulon stopit aika huonoja. Pysähtyy joo, pitäisi siitä olla iloinen, mutta samalla mallilla kun ennenkin, eli huono. Tälle en vaan saa tehtyä mitään, pitäisi varmaan opettaa uudestaan niinkuin se maahanmeno. Takapalkka ei toimi, ollaan nyt treenattu säännöllisesti takapalkalla kuukausi, eikä ole parantunut yhtään. Olen yrittänyt palkata kaikista mahdollisista kohdista, mutta ei. Kaukot oli hyvät, ei valittamista. Tunnari tosi hätäinen, oli vähän turhan korkeessa vireessä, ei kuitenkaan nostellut vääriä. Johtuu varmaan tuosta hallista, on siellä korkeammassa vireessä mitä normaalisti, ihan kaikissa liikkeissä. Kokonainen luoksari huono, stoppi oli hidas, kuten aina. Juoksu-seuraamisessa teki ajoittain tosi hyvin, välillä tuntui aika väljältä. Oikealle käännökset ehdottomasti vaikeimpia. 

On myös luxusta, kun pääsee treenaamaan hakua tammikuussa! Käytiin tänään pienellä porukalla hakuilemassa Petikossa, otin Saralle 3 löytöä. Maasto oli tosi vaikeeta, isoja kaatuneita kuusia koko oikea puoli täynnä. Oikea etukulma hyvä, sinne ilmaisu. Vasemmassa etukulmassa teki juuri niinkuin arvelin, eli lähti etenemään aluetta voimakkaasti, eikä tarkastanut kulmaa. Laitoin uudestaan, sitten löysi. Kolmas aika hankalaa maastoa, mutta hyvin eteni suoraan. 

Ja se jos mikä on luxusta, kun pääsee treenaamaan tokoa yksin koko valtavan suureen, uuteen, kiiltävään ja hienoon agilityhalliin :) Kävin ottamassa viimeistelytreenit ennen huomista koetta, ja saatiin olla ihan yksin :) Stepsulle istuminen, makuu, hyppynouto, ruutu, luoksetulon loppua ja jättöliikkeet. Istuminen ja makuu hyviä molemmat, oli sen aikaa kun rakensin kehää. Hyppynouto ok. Ruutu ihan kiva kans. Luoksetulon loppua vahvistin, kun kutsun nyt sen kokeessa ekaa kertaa sivulle. Jättöliikkeet kaikki kerralla oikein, jee! Hyvällä fiiliksellä mennään kokeeseen.