Eilen kävin tekemässä Stepille peltojäljen, kun haavat ovat niin hyvin jo parantuneet. Jäljen vanhetessa tottistelin Sarpan kanssa. Sara teki seuraamista (ihan reipasta, vähän valui eteen), maahanmenoja, 2kg noutoja ja eteenmenon. Sai palkaksi hyvästä seuraamisesta broiskunsiipiä, Saran ykkösherkkua. Ison kapulan kanssa yritti taas pelleillä luovutuksessa, esitti taas pientä ja heikkoa koiraa joka ei mitenkään jaksa kantaa iiiisoa kapulaa. No, en ottanut kapulaa siltä ennenkuin piti nätisti, joten uskoi aika vähällä. 

Stepin jälki oli joku 200-300m pitkä, 2 suoraa kulmaa ja yksi S:n muotoinen mutka. 2 keppiä ja muutamia nameja siellä täällä. Jana ihan lyhyt, joku alle 10m, ettei kaahailisi siinä. Ikää joku 1h 15min, ja tuuli tosi kovaa. Jälki meni kaiken kaikkiaan tosi hyvin, vaikka se olikin aika haastava. Jana hyvä ja nosti heti oikein jäljen, eka suora tosi tarkkaa ja kaunista jäljestystä. S-mutkassa vähän epätarkkuutta, osittain syytän tästä tuulta, kun olin laittanut nameja sinne tänne, ja mutkassa Step tuntui saava hajua seuraavista nameista ja oikoi vähän. Eka keppi nousi varmasti, ja suorakulma oli siisti. Kulmien välisellä n. 50 metrin suoralla oli tuore harha, näin kun joku nainen käveli jäljen päältä juuri kun oltiin S-mutkan kohdalla. Harha aiheutti pientä pyörimistä, mutta hienosti Step selvitti tilanteen. Toka kulma myös hieno. Vika suora (joku 80m?) oli kokonaan ilman nameja, ja ai että miten hienosti Step jäljesti! Todella tarkkaan ja sopivalla vauhdilla. Vika keppi nousi hienosti. Muffe oli niin onnellinen kun se pääsi tekemään, olisi myös kauhean mielellään lähtenyt rallattelemaan kepin kanssa, mutta en päästänyt.

Tänään Sarppa pääsi hakuilemaan ja esineruutuilemaan. Oltiin Vaaralassa treenaamassa hakua, Saralla teemana viimeistely ennen mahdollista koetta (ollaan varasijalla..). Otin vasempaan etukulmaan ääniavulla suoran löydön suorapalkalla, sitten oikeaan etukulmaan löydön ilmaisulla, vasemmalle suoran löydön ilmaisulla ja oikealle jäniksen. Treeni meni just niinkuin suunnittelin, eli kaikki pistot oli suoria ja ilmaisut hyviä. Hyvä Sarppa! Mentäisi tosi mieluusti kokeeseen, jos vaan päästäisi.

Esineitä treenasin lähimetsässä. Nyt laitoin kaikki esineet taakse, kun ne takaesineet ovat olleet vaikeita Saralle lähiaikoina. Eka esine nousi heti ekalla pistolla, mutta sitten ei taas noussutkaan enempää. Kävi kyllä takana, mutta ei ihan riittävän syvällä, eikä saanut hajua pienistä ja vähä-hajuisista esineistä. Jossain vaiheessa toi mulle tyhjän muovipullon, jota en kyllä ollut sinne laittanut. Palkkasin kuitenkin, esine se on sekin. Kävin sitten yhdessä Saran kanssa katsomassa, missä loput esineet on, näytin sille molemmat samalla kertaa ja menin sitten lähetyslinjalle lähettämään. Nyt nosti molemmat. Tää on tosi outoa, aikasemmin Saralla on ollut ongelmana lähiesineet, kun kaahaa niistä yli, ja nyt ei sitten irtoa riittävän syvälle että löytäisi takaesineitä...