Viime viikko oli lomaa koulusta ja se vierähti nopeasti ja mukavasti Barcelonassa. Koirat oli Emmalla hoidossa, ja pääsivät Kirkkonummella juoksentelemaan villeinä ja vapaina. 

2013-10-24%2012.59.14-normal.jpg

Tällä viikolla ollaan treenailtu enimmäkseen ihan tylsiä tavisjuttuja koiraeläinten kanssa. Maanantaina oli koulussa ontumatutkimusharjoitukset, jonne molemmat tytöt pääsivät mukaan. Step toimi demokoirana, ja koulumme ortopedit tekivät sille yhdessä ortopedisen tutkimuksen. Stepsulta löytyi molemmista lonkista positiivinen ortolani-koe, eli vaikka lonkat on virallisesti kuvattu ja arvioitu kennelliitossa A/A, niin niissä on silti jonkun verran löysyyttä. Mitään kliinistä merkitystä tällä tuskin on, sillä Step ei reagoinut lonkkanivelen vääntelyyn ja kiskomiseen mitenkään ja reisiluun pään muljahdus oli hyvin pieni (mutta kuitenkin niin selvä että me opiskelijatkin sen havaitsimme). Saralla puolestaan löytyi pientä aristusta oikeasta kyynärnivelestä, ja se pitäisi kuvata tarkemman syyn selvittämiseksi.

Maanantaina koulun jälkeen käytiin myös treenaamassa tokoa, tai no, tottista. Tehtiin ihan tavisjuttuja eli Stepsu teki seuraamista, jotain jääviä, luoksetulon, noutoa ja eteenmenon. Sarmu teki samoja, molemmat oli kai ihan päteviä. Tiistaina käytiin Lean kanssa treenaamassa, tällä kertaa Stepsu sai tehdä enemmänkin tokoa, eli luoksetulon maahanmenoa, zetaa ja kaukoja. Maahanmenot oli aivan supermageita, jei :) Zetassa huomaa että ollaan painotettu istumista (joka vaikuttaisi tällä hetkellä heikoimmalta jäävältä), tarjosi istumista myös maahanmenon käskyllä. Kaukot myös ihan päteviä, paitsi s-m jossa yritti laittaa päätä maahan. Sarmu teki oikealla puolella seuraamista, tää alkaa näyttää jo tosi kivalta!

DSC07009-normal.jpg

DSC07024-normal.jpg

Torstaina päivällä käytiin hakuilemassa Jakomäessä. Sarmu teki ihan perustreenin, 4 löytöä. Eka suora etukulmaan, toka oli tarkotus olla löytö pistolta palatessa, mutta eipä se taaskaan onnistunut, sai hajun keskilinjalta... Kolmas oli suora löytö, joskin -hieman- kaukana, joku 50m syvyyssuunnassa ulos alueelta. Onneksi Sarppa-the-supernenä pelasti eksyneen maalimiehen :) Tulipa samalla treenattua pitkää näytölle vientiä, roikuin mukana loppuun asti. Vika vielä suora löytö takakulmaan.

Torstaina illalla mentiin myös aksaamaan. Kävin hakemassa Ilonan treenikaveriksi ennen omia treenejä, mutta harmikseni huomasin, että BATin kentiltä oli esteet korjattu jo mun poissaollessa talvisäilöön. Löysin 4 rimaa ja siivekettä, joten niihin oli sitten tyytyminen. No, keksittiinhän me niilläkin treenattavaa :) Tein loivan kaaren muotoisen hyppypätkän, jossa treenattiin leikkausta ja valssia. Ketjutin pätkää takaperin tekemällä ensin 3-4 leikkauksella, sitten 2-4 leikkauksella ja lopuksi 1-4. Leikkaukset toimi kivasti, ja Ilona palkkautui hyvin valmiina olevasta lelusta. Sitten kokeilin niin että valssasin 2-3 väliin, tää oli selvästi vaikeampi! Jotenkin ei oikein tule valsseihin, huomasin saman ilmiön viimeksikin, pyrkii vaan jatkamaan suoraan 2. hypyltä, 3. hypyn ohi. Sain oikein tosissani onkia sen mukaan, hakeutui jotenkin tosi määrätietoisesti mun selän taakse. Puunkierto-agi vois tehdä hyvää...? Kävin välissä tutustumassa omaan treenirataan, ja tulin sitten jatkamaan Ilonan kanssa hyppy-ympyrällä. Sitä tehtiin molempiin suuntiin, ensin pelkkänä ympyränä (1-4) ja sitten ympyrä+valssi+toiseen suuntaan ympyrä. Nää toimi kivasti, ihan hyvin haki esteitä ympyrän kaarella. Valssit oli tässäkin tosi vaikeita, ei reagoi yhtään mun jarrutukseen vaan jatkaa vaan suoraan. Pari hyvää jarrutusta saatiin, palkkasin valsseista käteen. 

Untitled_Image-normal.jpg

Stepsun treeneissä kouluttajan Taneli Ikäheimo. Rata oli (kuten aina) tosi haastava, 32 estettä ja vähän meinasi mennä sormi suuhun tutustumisessa. Laitoin Stepille ohjurit keppeihin, koska en tahdo missään nimessä provosoida sitä tekemään virheitä treeneissä. Nää toimi aivan loistavasti, ei yhtään häiriintynyt ohjureista vaikka ei olla käytetty niitä varmaan vuoteen, ja pujotteli 100% loppuun asti, jes! Muutenkin Stepsu meni aivan sairaan hyvin, oikeastaan ihan pelottavan hyvin noin vaikealla radalla :O Hitsi vie, se alkaa olla ihan tosi taitava! Tuntuu että rytmitys sen kanssa tulee jotenkin aivan itsestään, tuntuu että olen aina ajoissa ja se kulkee jotenkin ihan ajatuksen voimalla, eikä sitä tarvitse edes ohjata kun se vaan menee... Lopuksi koko superhankala rata nollalla läpi.