Eilen treenattiin päivällä Stepin kanssa tokoa. Otettiin eka seuraamista, kokeilin mitä käy jos otan vapaana. Joo ei onnistu ilman imuuttamista. Laitoin sitten hihnan, ja johan alkoi toimimaan. Muutaman kerran nyppäsin ihan varovasti kokeilumielessä, kun alkoi painamaan eteen, ei näyttänyt siitä ottavan nokkiinsa eli hyvä. Saatiin muutama tosi makee pätkä, pään asento priima. Sitten ruutua. Kerran normaalisti, eli vein lelun ruutuun, ja sitten lähetys. Hieno oli, joten kokeiltiin tyhjällä ruudulla. Käskyllä lähti yhtään epäröimättä ruutuun, kun oli ruudussa hakeutui keskelle ja katseli ympärilleen, kun oli just oikeessa kohdassa, naks ja lelu lensi. Heti perään uusiksi sama, ja kyllä, Step on just niin putkiaivo että lähti samaa vauhtia jälleen ruutuun vaikka edellisellä kerralla sielä ei ollut lelua. Taas naks ja lelu oikean kohdan hakemisesta. Otettiin vielä yksi lelun kanssa että saan palkattua myös ruutuun menosta. Sitten vähän luoksetuloa. Ekalla lähti just kun käännyin sitä kohti, joten kävin palauttamassa sen maahan ja 2 toistoa niin että palkkasin paikalla pysymisestä. Sitten luoksetulo suorapalkalla, kovaa tuli joo, ja sitten kokonainen. Step jarruttaa ehkä pikkuisen liian aikaisin, eli siihen täytyy keskittyä seuraavaksi. Sitten laitoin pennen kiinni ja otin Saran vuoroon. Tehtiin aluksi vähän seuraamista, ja kun virtaa riitti niin otettiin vähän merkille menoa ja ruutua. Merkille aluksi hitaasti, joten hetsasin, ja johan löytyi vauhtia. Sitten ruutuun, ekalla haki liian reunaan, joten käskin korjata, aika hyvin Sara hakee keskikohdan ja kun se löytyi, kehut ja pallo. Seuraava ruutu oli parempi, haki heti oikean kohdan ja sai heti myös palkan. Loppuun yksi maahanmeno niin että heitin narulelun n. 20m päähän, sanoin Saralle vapaa ja kun oli vähän matkan päässä lelusta, käskin maahan. Yllättäen se tottelikin heti oikein kiltisti, joten heitin sille pallon. Näitä täytyy muistaa ottaa useammin, että saadaan eteenmenon maahanmeno varmaksi. Sitten siirsin ruudun eri paikkaan ja otin pennen uudestaan. Kokeilin että vieläkö osaa hakea ruudun, kun se on toisessa päässä kenttää ja siellä ei ole mitään. Otin pennen sivulle ja lähetin, ekalla käskyllä otti pari askelta ja kääntyi katsomaan, ei ollut ihan varma että saako sittenkään mennä, annoin uuden käskyn ja sinne se sinkosi, hienosti haki ruudun ja naksu+lelu palkaksi. Otettiin uudestaan, nyt lähti heti ekalla käskyllä ja taas hienosti ruudun keskikohta. Loppuun otettiin vielä lelun kanssa yksi, että vauhti säilyy. Kotona ollaan tehty tunnarikapulan pitoa, se on edistynyt hieman eli luovutusasento on parantunut, Step pitää pään sopivan korkealla ja osaa hakea oikean asennon kapula suussa n. metrin päästä.

Illalla oli agilitytreenit, tehtiin ihan mukavaa rataa, missä hauskoja kohtia irtoavan koiran kanssa. Tehtiin eka Stepin kanssa, penne oli vähän hassulla päällä, ei hakenut hyppyjä pahemmin, pyöri vain edessä. Otettiin sitten pariin kohtaan niin että kouluttajalla on lelu ja hyvästä irtoamisesta sai juosta sinne. Putkeen kuitenkin irtosi samaan tapaan kuin ennenkin, eli varsin hyvin :D Laitoin sitten pennen kiinni ja Sara vuoroon. Sarakin oli vähän omituinen, mutta päinvastaisella tavalla kuin Step. Eli se irtosi ihan mihin sattuu, kävi hyppimässä vaikka mitä rataan kuulumattomia esteitä, ja aivan karmeaa vauhtia mentiin koko ajan. Kaikin puolin oli kovin saman näköistä menoa kun kisoissa yleensä. Yritti käydä jopa nappaamassa mua housun lahkeesta kun pysähdyin. No, kun vähän oli neitokainen purkanut höyryjään, alkoi pelittämään. Sara teki aivan sairaan makeita käännöksiä, keinulla vedätin sitä oikein kunnolla mutta ei tullut lentokeinua kertaakaan, radan lopussa oli pätkä missä 3 hyppyä melkein linjassa ja neljäs hyppy vähän sivussa ja kierrettiin takaa. Kyllä se sinne irtosi oikein komeasti, rimatkin pysyi ylhäällä. Hyvä Sara! Lopuksi tehtiin Stepin kanssa keppejä. Ekat kerrat meni aika varovasti, mutta ei kuitenkaan tullut ali tai yli vaan pujotteli nätisti. Vauhtia rupesi tulemaan jo lisää ja penne alkoi hakemaan jo pujottelurytmiä, mutta kerran meni askeleet sekaisin ja Steepi loikkasi pois kepeiltä. Siitä sitten hidastui taas huomattavasti, hassu otus kun ottaa pienen virheen noin vakavasti. Mä en millään tapaa kiellä sitä, otetaan vaan saman tien uudestaan, mutta silti penne on sitä mieltä että tämä on nyt tosi kamalaa ja tekee tosi varovasti. Saatiin onneksi hyviä suorituksia ja pääsin palkkaamaan niistä kunnolla, joten kyllä se siitä.

Tänään mentiin Santin ja "isojen" koirien kanssa Oittaalle treenaamaan viestiä. Oltiin ihan uudessa maastossa. Eka pätkä oli aivan kamalaa pusikkoa, kunnes noustiin kallion päälle, ja sen jälkeen maasto olikin ihan mukavaa, korkeuseroja tosin oli. Eka pätkä oli jotain 300m pitkä. Lähetin Saran pelkästään, koska haluttiin Dantelle pidempi matka. Eka jälki oli jotain 250m pitkä, puolessa välissä oli tosi jyrkkä kallion rinne. Sara tuli mulle hienosti oikeastan suunnasta, ei ollut kauheen väsynyt vaikka rankka maasto onkin. Lähetin sen takaisin aika pian ja jatkettiin Danten kanssa vielä eteenpäin. Toka jälki oli suunnilleen saman pituinen, ehkä vähän lyhyempi. Sara tuli hienosti, ja kun se lepäili, lähetin Danten. Sara piti jonkin verran ulinaa, mutta rauhottui kun Dante oli mennyt. Odoteltiin hetki, ja lähetin Saran. Sara lopettin treenit Santin päähän, ja mä siirryin vielä n. 100m Dantelle. Dante juoksi vielä edestakaisin mulle ja Santille, ja sitten rämmin itse vielä takaisin. Sara oli kuulemma ulissut varsin runsaasti Danten juostessa, joo uskon... Mutta ihan mukavat treenit!

Hmm, pakko oli luoda uusi kategoria kun treenataan kaikkia lajeja parin päivän sisällä ;)