Fisusta on tullut tuhma! Se on nyt kahtena päivänä tuhonnut yksinollessaan leluja (vieläpä sellaisia, joita kumpikaan mun vanhemmista koirista ei ole saanut rikki!), ja se on jatkanut päiväpeiton ennestään ratkenneen sauman avaamista ja kaivellut peiton sisältöä ulos... Viikonloppu täysin ilman treenausta taisi olla sille liikaa :( Eilen se oli syönyt lähes kokonaan  kumisen lypsykoneen kumin, ja tänään se oli puolestaan raadellut kumisen kongin. En enää tiedä, mitä sille uskaltaa jättää kun syö kuitenkin kaiken. Toivottavasti ei saa mitään suolituoksta noista.

Maanantaina treenattiin Stepin ja Fisun kanssa kellaritokoa äidin luona. Kellarikerroksesta löytyy mukavia pitkiä käytäviä, siellä mahtuu hyvin tokoilemaan ja ympäristökin on hieman erilainen kuin perus treenikenttä :) Fizz teki seuraamista, liikkeestä istumista ja luoksetulon stoppia. Seuraaminen näytti ja tuntui taas tosi kivalta, tehtiin lähinnä suoraa kun tilaa oli rajoitetusti. Seuraaminen on Fisulle ilmeisesti kovin mieleistä, koska se myös lenkillä tulee välillä tarjoamaan seuraamista ihan vapaaehtoisesti. Liikkeestä istuminen toimii tosi hyvin pienellä käsiavulla, istuu kyllä jo ilman apujakin, mutta vähän joutuu miettimään ja liike on hidas. Luoksetulon stopissa olen nyt yrittänyt häivyttää käsiapua, kellaritreenissä tehtiin taas pitkästä aikaa naminheitoilla, ettei vauhti olisi liian hurja kovalle alustalle. Rauhallisemmassa vauhdissa Fisu teki jo tosi nättejä stoppeja ilman käsiapua! Stepin treenatessa Fizz puolestaan harjoitteli "käy siihen" käskyllä odottamista, tavoitteena sama ihana rauhallisuus ja vaivattomuus kuin Stepsun kanssa treenatessa. Hyvin pysyi jo nyt, kun tehtiin rauhallisia liikkeitä ja kävin aina välillä palkkaamassa. 

Tiistaina käytiin vaan pitkällä lenkillä ja tehtiin parit luoksetulon stopit nyt ulkona. Ensin pari toistoa pallon heitolla, ja sitten uskaltauduin kokeilemaan ilman, ja toimi! Pysähtyi pelkällä suullisella käskyllä! Jeeeee!

Tänään Fizz pääsi tokaa kertaa viestitreeneihin. Oltiin Viikin pelloilla, ja mä menin taas "metsäpäähän". Eka pätkä oli n. 200m, eka jälkipätkä n. 50m ja toka jälki vähän lyhyempi. Tehtiin nyt niin, että ei otettu ääniapua lähetyksiin, mutta pian lähetyksen jälkeen vastaanottaja huikkasi kehut Fisulle, ettei epävarmuus iske kesken matkan. Fizz tuntui jo tajunneen idean ja juoksi kuin vanha konkari, tosi reippaan ja varman oloisena. Odotuksissa rauhottui nätisti. On se helppoa ja kivaa kun on etevä pentu :)

2014-10-15%2016.53.29-normal.jpg

Pieni viestikoira ja Saran suuret viestikoiran pk-liivit täytettäväski <3