...ja sen huomaa treenimäärässä :) Torstaina ennen aksaa palautteleva esineruutu Jakomäessä. Laitoin 6 esinettä, joista Sara sai hakea ensin kolme, ja Simba (joka oli lainassa Emman ollessa päivystämässä YESsillä) sai hakea yhden ja Step kaksi. Sarppa sai siis valita, mitkä esineet hakee. Koko esine-etsinnässä meni ehkä minuutti... Aivan törkeen hieno, sai hajun kaikista esineistä kaukaa ja toi vauhdikkaasti. Ja lähti kyllä sinne mihin lähetin. Sitten Simba, silläkään ei kauaa kestänyt. Lopuksi Muffi, jolla oli vauhtia enemmän kuin järkeä. Aivan hiiiiiirveetä kaahausta, eka esine löytyi suht nopsaan mutta tokaa ei löytynyt (en muistanut kyllä itsekään mihin olin sen vienyt) ja jouduin lähtemään etten myöhästy aksasta, joten laitoin narulelun ruudun takaosaan niin että Step sai hakea sen. Haki kyllä, esineen tuontiin tuli vähän häiriötä kun jostain ryntäsi 2 venäjänvinttikoiraa meidän esineruutuun just kun Step oli etsimässä, ja ne juoksivat Stepin mukana... 

Aksassa Stepsu pääsi treenivuoroon, rata oli jotenkin vähän outo. Ei mikään kovin vaikea, mutta paljon jotenkin hassuja kulmia. Stepsu oli ihan hieno, pituuden ja okserin hyppäsi aika kivasti, vaikka molemmat mentiin seinään päin. Kepit haki avokulmasta hyvin sitten kun olin kerran näyttänyt, missä sisäänmeno on. Puomit oli yllättävän nopeita!

Perjantaina käytiin Mariannen ja Gini-collien kanssa Jakomäessä tokoilemassa. Otin Stepsulle ekassa setissä zetan ja ohjatun kera pitkin kenttää lojuvien häiriöpallojen, ja tokassa setissä seuraamista, luoksetulon maahanmenoja ja tunnarin. Zeta oli ihan hyvä, palkkailin suorilla ja tein kertaalleen kaikki vaihdot, kaikki meni kerralla oikein. Ohjattu eka oikeelle liikkuroituna, palkkasin vauhdista kun oli niin supermagee! Sitten kertaalleen pelkkä merkki, siitä palkka. Sitten vielä vasen, tällä kertaa merkki huono, korjasin. Uusinnalla parempi, ja päästin kapulalle. Muuten hyvä, mutta toi eteen... Otettiin sitten pari pelkkää kapulan luovutusta. Tokassa setissä seuraaminen oli tosi nättiä, ei yhtään kytännyt. Maahanmenot myös hienoja, muisti pään joka kerta. Tunnari niin että vääriä oli paljon, varmaan joku 15. Eka oli tosi hyvä, tokalla meni oman ohi saamatta hajua ja joutui nuuskimaan kaikki kapulat pariin kertaan läpi, alkoi turhautua ja maistoi väärää. En kuitenkaan sanonut mitään, kun ei näyttänyt siltä että olisi aikomustakaan tuoda väärää. Toi sitten kyllä oikean. Sarppa sai lopuksi tehdä seuraamista, tehtiin juoksua kun kokeessa ennakoi jääviä niin kovasti juoksussa, ja samaa teki taas! Tehtiin sitten juoksussa seuraamista piiiiitkät pätkät, ja palkkailin ihan vaan seuruusta. Lopuksi vielä eteenmeno pitkällä matkalla, oli hyvä. 

DSC03673-normal.jpg

DSC03675-normal.jpg

DSC03678-normal.jpg

Kuvat: Lea Rentsch

Tänään aamulla Ojankoon aksaamaan Ilonan kanssa. Sarppa ei päässyt mukaan ollenkaan ja Stepsukin vaan lähinnä seuraneidiksi (tytöillä on kisat iltapäivällä, niin ehkä ei kuitenkaan treenata aksaa ennen kisoja...). Ilona meinasi taas ratketa riemusta kun kävin hakemassa sen mukaan, alkaa olla neiti syttynyt aksaan :) Ekassa setissä tehtiin kolmen hypyn ja putken muodostamaa kaarta molempiin suuntiin, tavoitteena saada ihan vaan irtoamaan esteille. Meni oikein kivasti. Molempiin suuntiin haki esteille, putkeenkin haki jo selvästi paremmin, putkitreenistä on siis ollut hyötyä. Kokeilin ekaa kertaa laittaa lelun valmiiksi palkaksi, toimi! Tämä helpottaa kovasti irtoamistreenejä. Sitten tauolle, ja Stepsu sai tehdä välissä muutaman puomin. Oli ihan hyviä taas. Sitten Ilonalla vuorossa keinutreeni, laitoin keinun toiseen päähän siivekkeen tueksi ja tehtiin pelkkää keinun loppuosaa, tarkoituksena saada se 2on-2off asentoon niin että hyppää keinulle sivusta ja keinu laskee vähän matkaa. Tää oli tosi vaikee, Ilona yrittää kyllä eikä pelkää tippaakaan keinun liikettä/pauketta, mutta takajalat ei meinaa millään pysyä keinulla. Laitoin sitten toisen siivekkeen vielä sivuun avuksi samaan tapaan kuin puomilla, tämä auttoi vähän, mutta kaikkein paras olis jos olis avustaja. Sitten taas Ilona huilimaan ja Stepsu pääsi tekemään pari kertaa hyppytekniikan perussarjan, kun sellainen oli valmiiksi rakennettuna viereisellä kentällä. Meni kivasti. Ilona sai tauon jälkeen kokeilla myös hyppytekniikkaa, ei selvästikään mieltänyt sitä agilityksi ja meni aika hitaasti, mutta meni kuitenkin ihan oikein. Tää ehkä tarvis kans avustajan ja mut sinne hyppysuoran päähän lelun kanssa...? Nyt meillä oli namikuppi edessä ja mä jäin koiran taakse samaan tapaan kun teen yleensä omilla koirilla. Kokeiltiin myös pussia kun se oli sopivasti kentällä, pari kertaa pidin kangasta ylhäällä, ja sen jälkeen Ilona kävikin jo ihan itsenäisesti (ilman lupaa) tekemässä pussin ilman apuja :D Ei taida siis tuottaa ongelmaa pussin suorittaminen... Sitten taas Stepsu vuoroon, tehtiin kaukoja. Tosi nättejä vaihtoja, s-i peruuttaa aika reippaasti. Sitten vielä pari puomia Muffin kanssa, yritin palkata namilla mutta Stepsu tikkasi ihan kunnolla mua käteen kun luuli että annan sille lelun :( Ei siis namipalkkaa kontakteilta edelleenkään, olen liian kiintynyt sormiini. Lopuksi Ilona vielä tekemään puomia ja aata. Puomit oli tosi hyviä, kokeilin kertaalleen ilman apusiivekettä ja toinen takajalka tippui heti puomilta, eli pidetään siiveke vielä mukana. Aat oli ihan hyviä myös, pari kertaa tuli längen ohi kun länki oli vähän vinossa, meni ok kun käänsin längen ympäri niin että oli vino toiseen suuntaan.