Viime keskiviikkona olin reipas ja kävin pitkästä aikaa juoksemassa koirien kanssa. Samalla reissulla tein pienen janatreenin Stepille ja Fisulle. Stepille ihan tavallinen n. 40m jana josta jälki oikealle ja yksi keppi. Fisulle kokeilin nyt ekaa kertaa V:n muotoista janatreeniä neljällä janalla, janat jotain 10-15m. Kaikilla janoilla keppi 20-30m päässtä jäljen nostokohdasta. Molempien janat vanhenivat vain jonkun 20min kun en jaksanut odottaa kaummin :) Stepin jana meni ihan ok, ekalla lähti vinoon joten uusin lähetyksen, sitten menikin tosi hienosti suoraan, nappasi oikein hienosti jäljen ja nosti kepin. Fisun janat meni myös ihan yllättävän hyvin. Fisuhan ei ole oikeastaan koskaan edes treenannut janoja, vaan ollaan vaan lähdetty jäljelle aina vaan vähän kauempaa, mutta mitään kauhean selvää kuvaa Fisulla ei kyllä ole janan suorittamisesta. Ekalla janalla lähti kovaa, reagoi heti mutta otti takajäljen. Annoin mennä hetken matkaa, ja sitten pysäytin liinalla. Kääntyi, ja otti oikeaan suuntaan jäljen ja keppi nousi. Toka jana oli aivan loistava, todella hienosti meni suoraan, kovaa, reagoi heti jälkeen ja otti oikeaan suuntaan, ja nosti kepin. Kolmas jana oli myös hyvä, meni suoraan ja otti jäljen oikein ja keppikin löytyi. Neljännellä taisi sitten henkselit paukkua itsevarmuudesta siihen malliin, että lähti jäljellä vähän sinne päin aika reilusti jäljen sivussa eikä löytänyt keppiä. Itse jana siis kyllä tässäkin ihan hyvä, mutta selvästi ei enää keskittynyt niin hyvin jäljen nostoon kun tiesi jo mikä homma tämä oli. Mentiin uudestaan janalle ja pyysin etsimään jäljen uudestaan, nyt jarrutin liinasta niin kauan että lähti ihan kunnolla jäljestämään ja nyt löytyi keppikin.

Viime viikolla torstaina käytiin Fisun kanssa treenaamassa pitkästä aikaa hakua. Oltiin Tassukallion takana olevassa metsässä, pienellä porukalla ja vähän kiireessä, niin en mitään kovin ihmeellistä treeniä nyt Fisulle tehnyt. Kolme ukkoa, joista eka hajunhakuna ja kaksi muuta valmiina suorina löytöinä. Hajunhaku meni aivan superhyvin, sai tosi kaukaa hajun ja vein keskilinjalle lähettämään, ja teki hienon suoran piston. Toka oli vähän epäonnistunut, maalimies ei ollutkaan siellä missä oltiin sovittu, vaan vähän aluetta taaksepäin, ja Fisu ei siis löytänyt heti, vaikka irtosi tosi hienosti suoraan ja olisin niin kovin mielelläni toivonut sen löytävän palkaksi hienosta pistosta. No jäi sinne sitten pyörimään ja löysi kyllä lopulta. Vika oli ihan ok, mutta taisi kyllä nähdä maalimiehen ennen kun haistoi. Ei siis mikään kovin onnistunut treeni kaikenkaikkiaan, toivottavasti saadaan leirillä parempi treeni...

Stepsu treenasi haun jälkeen esineet samalla alueella. Käytiin yhdessä viemässä kolme esinettä takarajalle. Stepsu teki tosi hienon ruudun, lähti suoraan ja irtosi hyvin, yhden lähetyksen jouduin vain uusimaan. Kaikki esinnet nousi varsin nopeasti.

Perjantaista maanantaihin päivystin itse Somerolla, ja äiti oli koiravahtina. Koirat saivat nyt sitten neljän päivän totaalitauon kaikesta treenaamisesta, ihan oikean kesäloman :D Sara lähti äidin mukana lomailemaan vielä viikoksi Helsinkiin, ettei sitä tarvitse raahata mukaan T-leirille istumaan autoon. Tiistainakaan ei mitään kovin ihmeellistä treenattu, käytiin vain ottamassa lähiniityllä pk-hyppyä. Fisu hyppäsi ensin 95cm pari kertaa, sitten metrin pari kertaa ilman kapulaa, sitten metri pari kertaa kapula suussa. Hienosti meni, kerran hipaisi estettä, muuten täysin virheettömästi. Seuraavaksi pitäisi varmaan kokeilla sitten isomman kapulan kanssa, nyt on mennyt vain ohjatun kapulalla. Stepsulla sen sijaan oli vaikeaa. 90cm meni juuri ja juuri puhtaasti, metrissä otti joka kerta kosketuksen ja hajoavan hypyn kangas tipahti aina maahan. Palkkasin toki nämäkin, jotta itseluottamus pysyisi mahdollisimman korkealla.

Tänään käytiin töiden jälkeen tyttösten kanssa treenaamassa jälkeä ja esineitä. Fisu jatkoi samalla V:n muotoisella treenillä, taas neljä janaa ja pituudet n. 10-20m. Vanheni nyt pidempään, jonkun 45min. Eka oli varsin vauhdikas, tempaisi niin raivolla eteenpäin että multa pääsi liina irti, ja sinne meni, en saanut kiinni vasta kuin kepillä... No, jana oli kyllä ihan hieno, nosti jäljen heti oikeaan suuntaan. Toka jana oli myös hyvä, vähän meni pitkäksi mutta tarkisti ja siirtyi kyllä jäljelle. Kepistä sen sijaan meni yli reagoimatta :/ Kolmas jana oli taas tosi hyvä ja otti heti oikein jäljen ja keppikin nousi. Neljäs jana oli pidempi, varmaan vähän reilu 20m. Ekalla lähetyksellä roiskaisi aivan vinoon, joten otin uudestaan sivulle. Nyt lähti suoraan, jonkun 10m jäljeen alkoi poukkoilemaan mutta eteni jokseenkin suoraan, ja taas nosti jäljen hienosti, ja keppi löytyi. Nyt vaikuttaisi siltä, että hahmottaa hyvin jäljen suunnan ja ainakin näin tuoreella jäljellä reagoi siihen tosi hyvin. Täytyy vähitellen tehdä vaan aina vähän vanhemmalla jäljellä. Stepin jälki oli 600m pitkä, jana aika pitkä, joku 30m, 4 keppiä ja 3 kulmaa ja yksi piikki. Vanheni vähän päälle tunnin. Jana oli aika huono, ekalla lähti ihan vinoon vasemmalle, tokalla lähetyksellä eteni ihan suoraan mutta vähän ennen jälkeä kaarsi oikealle ja takajäljelle, ja nyt oli kyllä varsin sitkeä takajäljen suhteen, kisko minkä jaksoi, en pästänyt mutta ei ottanut oikein vinkistä onkeensa! Lopulta luovutti ja kääntyi, ja sitten menikin tosi kivasti itse jälki. Kaikki kepit nousi, kulmat meni tosi hienosti, muutama aivan sukkana, piikissä teki pienen pyörähdyksen.

Aksasta Fisu on nyt ollut aivan totaalitauolla karsintojen jälkeisestä viikosta lähtien, eli vajaan kuukauden. Ihan hyvää tekee varmasti pitää välillä ihan kunnon taukoja, varsinkin, kun nyt juoksut eivät estä treenaamista eikä Fisulla ole ollut mitään sairaslomaakaan, joka olisi tauottanut treenaamista. Nyt taukoilun aikana askartelin meidän kisakirjan uuteen uskoon, niin on kiva sitten palata kisakentille syksyllä :) 

20160727_220504-1.jpg