Eilen oltiin molempien kanssa AST:n kentällä nasta-cupissa, kisasin molemmilla kisaavien maxien radalla. Rata oli ihan suht helppo, ohjauksellisesti ei juurikaan mitään omituisuuksia, puomilta tiukka käännös takaisin tulosuuntaan, Saralle vaikea mut Stepille ihan iisi. Mentiin eka Stepin kanssa, avokulma kepeille megahieno, yhdessä leikkauksessa olin liian pitkällä, joten Step kääntyi riman päällä väärään suuntaan --> rima alas ja tuli vielä takaisin päin hypyn eli hyl. Muuten tosi siisti, puhdas rata, Aa sikahieno, puomi kohtuullinen. Saran kanssa myös kepeille hienosti, hidasti kummasti ennen sisäänmenoa, mutta meni kuitenkin. Aan kontakti tosi hyvä Saraksi! Puomi ei sitten ollut... Ylösmenolta ilmeisesti virhe, ja alasmenolla ennakoi käännöstä, eli hyppäsi alas. Otin uudestaan puomin niin että pysäytin ylösmenolle, ekalla ei totellut, joten en päästänyt jatkamaan. Otin uudestaan, nyt pysähtyi ja päästin jatkamaan, alasmeno hiiiidaaas mutta ottipa ainakin. Ohjauksellisesti siis puhdas rata, mutta se puomi :( Stepillä puolestaan kontaktit hienot mutta ohjaus ei toimi. Höh. Otettiin vielä Saran kanssa yksittäisellä hypyllä saksalaista, kun Hanna oli katsomassa, Sarppa-höhlä luonnollisesti teki tosi hyvin eikä näyttänyt niitä virheitä mitä tiistain treeneissä...

Käytiin kisojen jälkeen lenkillä metsässä, ja mun suureksi yllätykseksi Step bongasi jostain pusikosta peuran, ja lähti jahtaamaan sitä! Siis Step, ei Sara!!!!! :O Step, joka ei koskaan ole ollut millään muotoa kiinnostunut mistään villieläimistä.... Se on viimeaikoina alkanut osoittaa mielenkiintoa eläimiä kohtaa, toissapäivänä se jahtasi paria sorsaa ympäri peltoa! Onpa kummallista.

Tänään aloitin sitten Stepin paukkukoulutuksen. Ensimmäisenä vaiheena on opettaa molemmille koirille namiruutu, ennen kun paukut tulevat mukaan kuvioon. Sarahan on tehnyt muutaman kerran namiruutua Danten kanssa, ja Stepsukin on tainnut ehkä kerran olla mukana, mutta ajattelin kuitenkin muistutella tämän kunnolla ennen kun otan paukut mukaan. Jätin koirat paikallaoloon ja talloin n. 3x3m ruudun, johon ripottelin paljon lihapullan paloja. Sitten menin vähän kauemmas ruudusta, ja vapautin koirat syömään. Taisi olla mieleinen treeni, kun mitään ei varsinaisesti tarvinnut tehdä, ja herkkuja sai silti. Starttipistooli on tilattu, pitäisi tulla ensi viikon lopulla. Siihen asti treenaillaan pelkkää namiruutua.