Aamupäivällä mentiin Tiian ja Jannin kanssa Puolarmetsään jäljestämään. Tiia talloi Saralle jäljen, annettiin vanhentua n. 45min. Jälki oli reilu 300m pitkä, siinä oli aika monta kulmaa ja polun ylitystä, keppejä 7, eivät olleet merkattu, Saran kanssa on parempi jos en tiedä missä ne on, muuten hidastan sitä kuitenkin ennen keppiä ja autan sitä. Jana oli ehkä 15m, jälki lähti vasemmalle. Jana oli aivan sairaan hieno, vaikka ei olla koskaan otettu noin pitkää janaa. Lähti määrätietoisesti, tarkasti takajäljen, kääntyi itse ja lähti oikeaan suuntaan. Hyvä Sara! Eka keppi oli tosi lähellä janaa, ei ollut kiinnittynyt kunnolla jälkeen ja meni yli. Vaadin takasin, ja ilmaisi. Seuraavat kepit nousi ihan hienosti. Aika nätisti malttoi mennä jälkeä pitkin eikä harhautunut pois, ainoa oikeasti hankala kohta oli useamman polun risteys, jonka läpi jälki kulki. Siinä lähti seuraamaan ensin yhtä poluista, kiersi takaisin ja risteili ympäriinsä, annoin sen itse tehdä töitä ja etsiä jäljen uudestaan. Löytyihän se, mutta siinä kohtaa jäi keppi metsään. Loput kepit nousi hienosti. Kaiken kaikkiaan aikas kiva jälki!

Stepille pieni jälki jossa 4 keppiä, vanheni myöskin 45min. Jäljesti oikein hienosti, ei siitä voi olla muuta kuin ylpeä :) Kaikki kepit ilmaisi varmasti ja hienosti, ja jatkoi keppien jälkeen hyvin työskentelyä. Step menee nykyään aika kovaa jäljellä, kun siellä ei ole nameja, mutta ainakaan toistaiseksi tarkkuus ei ole kärsinyt, vaan se menee koko ajan jäljen päällä. Täytyy pitää pää kylmänä etten vaikeuta liian nopeesti, tuo tuntuu vaan olevan niin hyvä että voisi tehdä jo paljon pidempääkin...

Illalla mentiin sitten Kattilajärvelle treenaamaan hakua. Stepille 4 maalimiestä, hajuhakuina edelleen. Ekalle lähti nenä alhaalla, kyllä huomaa mitä ollaan treenattu tässä lähipäivinä :) Sen jälkeen nenä nousi, ja työskenteli taas ihan kivasti. Vikalla kokeiltiin jo pientä piston tapaista, vein koiran aika lähelle maalimiestä, niin että sai voimakkaan hajun, sitten palasin lähemmäs keskilinjaa ja lähetin. Lähti hienosti just sinne minne näytin, meni siihen kohtaan mistä sai hajun, mutta ei saanut paikannettua sitä. Etsi jonkin aikaa siitä läheltä, mutta kun ei löytynyt, lähti kauemmaksi. Palasi kuitenkin itse takaisin päin ja lopulta löysi.