vIhanaa miten paljon yhdessä päivässä ehtii, kun ei tarvitse mennä kouluun :) Maanantaina (tenttipäivä) käytiin Emman kanssa Korsossa treenaamassa viestiä. Teemana nyt jälkipätkä, eli tehtiin niin, että lähdin jo A-pisteeltä tekemään "jälkipätkää" suoraan ja Fizz jäi Emman kanssa odottamaan. Fisun treenatessa oli jo ehtinyt tulla pimeää, ja juokseminen oli tasan tarkkaan sen nenänkäytön varassa. Eka pätkä oli n. 150m pitkä. Hienosti tuli aivan oikeaa reittiä! Takaisin juoksi myös ongelmitta. Toinen jälkipätkä oli aika lyhyt, reilu 50m kun maasto meni tosi tiheäksi ja vaikeakulkuiseksi. Tämän pätkän Fizz tuli pikkuisen vinosta, mutta löysi kuitenkin perille hienosti ilman apuja. Vikassa odotuksessa metsästä tuli sitten irtokoira meidän luokse, ja Fizz oli aivan sitä mieltä, että sinisellä demonivalolla ja "Onni täällä Onni tule!!!" huudoilla varustettu valtava otus olis karmea mörkö, ja haukkui niskakarvat pystyssä niin kauan kunnes koiran omistaja sai pyydystettyä omansa pois meidän luota. Ja siinä kesti _kauan_ :D Odotettiin suosiolla, että lenkkeilijät olivat kokonaan poistuneet näköpiiristä, ja sitten vasta aloin virittelemään Fisua takaisin treeniin. Vähän huolestutti, että noinkohan muistaa enää yhtään, mitä oltiin tekemässä, ja yritettiin ottaa ääniapu, mutta mitään ääntä ei kyllä kuulunut kun matkaa oli sen verran reilusti. Fizz tosin ei mitään ääniapuja tarvinnut, vaan yritti jopa mun virittelystä karata juoksemaan :D Komensin takaisin, ja lähetyskäskyllä lähti oikeaan suuntaan ja juoksi perille. Loistopentu <3

Illalla käytiin vielä Ojangossa vapaavuorolla aksaamassa. Tehtiin Fisun kanssa nyt vähän vauhdikkaampaa pätkää, kun pari edellistä kertaa on mennyt pelkästään keppejä ja kontaktin alastuloa hinkatessa. Tehtiin hyppy-kaarta, aluksi neljällä hypyllä ja sitten liitin kaaren perään vielä suorassa linjassa renkaan ja hypyn. Kaarella Fizz meni tosi kivasti, ei tullut kertaakaan ohi mistään hypystä eikä sitä tarvitse sinne nenästä pitäen kuljettaa, tuntuisi aika hyvin lukevan itse rataa. Tämä oli nyt lisäksi eka kerta kun tehtiin rengasta "radalla" ja meni joka kerta oikein. Tauon jälkeen tehtiin yhdellä hypyllä sylkkäreitä. Puunkierroilla ollaan jo sylkkäriä kokeiltu, mutta nyt yhdistettiin se ekaa kertaa agilityesteeseen. Hyvin tajusi kyllä jutun juonen. Sara ja Step saivat puuhastella vain jotain pientä, Step kävi haukkumassa taas puomin alastulossa, ja Saran kanssa testailin lähinnä Fisun treenejä ajatellen sylkkäreitä ja poispäinkäännöksiä, ja yritin kiinnittää huomiota siihen, miten teen ne. Saran kanssa kaikki on niin helppoa, se toimii kuin ajatus ja lukee mun epämääräisimmätkin ohjausyritykset oikein. Fizz ei varmastikaan osaa (eikä voikaan osata) tulkita kökköjä ohjauksia, joten yritän nyt keskittyä tekemään kaiken mahdollisimman "puhtaasti" ja selkeästi.

Tiistaina käytiin Tiian ja koirien kanssa tokoilemassa ja ampumassa. Fisulle ammuttiin ensin namia syödessä ja sitten leikkiessä. Namia syödessä vilkaisi paukun suuntaan ja jatkoi sitten syömistä, leikkiessä ei mitään reaktiota. Tokossa Fizz teki noutoa 650g kapulalla niin, että Tiia piti koiraa ja antoi kapulan suuhun. Toimi ihan kivasti, otin pari noutoa luovutukseen asti ja yhden vauhtipalkalla. Sitten seuraamista ja liikkeestä maahanmenoa. Seuraamisessa painoi aluksi reilusti, mutta muuten oli aika hyvä. Loppua kohden tasaantui se painaminenkin, eli ehkä pitäisi vaan uskaltaa tehdä pidempää pätkää... Maahanmenot oli ihan kohtalaisia, kokeiltiin ekaa kertaa ihan seuraamisen yhteydessäkin, ja hyvin toimi. Pientä häiriötreeniä otimme sivulla istumisessa, eli Tiia kävi hyörimässä lähellä. Fizz ei juurikaan häiriintynyt vaan piti hyvin kontaktia. Lopuksi vielä eteenmeno futispallolle, meni kovaa ja suoraan :) 

Step ja Ruuti tekivät häiriötreeniä. Kokeiltiin ensin lähettää molemmat samalle merkille, ja Step ohjattuun ja Ruuti ruutuun. Tää oli hauska, Step ei aluksi tajunnut merkkiä kun Ruuti seisoi sen edessä, mutta kun näki merkin, niin meni ihan hyvin, ja itse noudossa ei mitään vikaa. Sitten sama toisinpäin, eli Step ruutuun, ja hyvin tajusi senkin. Sitten kokeiltiin niin, että Ruuti istui ruudussa kun lähetin Stepsun sinne. Tämä oli tosi vaikea, ei mennyt millään loppuun asti vaan jäi ruudun etureunaan pyörimään. Kokeiltiin zetan asentoja niin, että kävelimme vierekkäin ja sanoimme eri käskyt, tässä ei ongelmaa. Vaikeampi oli niin, että toinen sanoi käskyn ja toinen jatkoi matkaa. Lopuksi vielä Step teki paikallaistumista ja Ruuti tunnaria sen ympärillä. 

Tänään käytiin lenkillä Emman ja koirien kanssa, tässä muutama Emman ottama nätti foto :)

IMG_2731.jpgIMG_2734.jpgIMG_2754.jpgIMG_2797.jpgIMG_2801.jpgIMG_2816.jpg

Hurja lauma <3