Mulla on ollut tällä viikolla LOMA!!! Siis uskomatonta, koskahan tälläistä on tapahtunut viimeksi :O Nyt kun on ollut aikaa, olen ehtinyt taas touhuilla enemmän koirien kanssa. Tiistaina käytiin treenaamassa hakua, Step tarjosi koulari-muffinsseja ja teki helpon palauttelevan treenin (kolme suoraa löytöä). Haun jälkeen käytiin tottiskentällä ampumassa, Stepille 2 paukkua paikallaolossa ja samalla puuhastelin esteen takana piilossa Fifin kanssa. Kumpikaan ei reagoinut :) Lisäksi Fizz sai syödä namia ja leikkiä niiden pelottavien peko-ketteryystelineiden luona, eikä ne nyt niin pelottavia olleetkaan enää. 

Tiistaina illalla käytiin lisäksi tuuraamassa BATin kilp-ryhmän aksatreeneissä, Taneli Ikäheimo kouluttajana. Step oli ihan pätevä, etenkin irtoamiskohdat meni ihan sikahyvin ja rimoja ei tullut yhtään alas. Sen sijaan kepit oli tällä kertaa vaikeat, jyrkkä umpikulma koira mun vasemmalla oli suorastaan mahdoton, käytiin vielä hinkkaamassa tätä lämppäesteilläkin, mutta ei niin ei.

Keskiviikkona käytiin Fizzin kanssa Itiksessä shoppailemassa. Pentunen ei ole käynyt tälläisissä isoissa kauppakeskuksissa muuta kuin vappuna kampissa, mutta liikkui sisällä liukkailla lattioilla tosi reippaasti. Käytiin eläinkaupassa myyjien rapsuteltavana ja urheilukaupoissa Fizz kierteli rekkitankojen välissä kuin kokenutkin himoshoppaaja. Adidaksen kenkiä olisi halunnut maistaa, kallis maku lapsella näköjään :) Muuten kulki tosi kivasti mukana eikä jäänyt mihinkään ihmettelemään, mutta McDonaldsin edestä sain kyllä raahata sen kaksin käsin pois, sieltä taisi tulla aika herkulliset tuoksut pentulaisen mielestä.

Itiksestä suoraan mentiin Herttoniemeen jälkimetsään, talloin Stepsulle janatreenin ja Fifille pienen namijäljen. Tehtiin Fifin jälki ensin, nyt sillä oli vähän liikaa virtaa tähän ja alku oli kamalaa kaahotusta, tuntui saavan ilmavainulla hajua jäljeltä edestä päin ja kiskoi kuin hinaaja ja muutamia nameja jäi välistä. Loppua kohden rauhottui ja alkoi syömään tarkemmin. Huolestuttavaa, tää oli toka metsäjälki ja nyt se jo kaahottaa... Ei ole tainnut omena kauas puusta pudota, tätä ominaisuutta tuntuu löytyvän suvusta :)

Stepin jana meni huonosti. Eteni kyllä jokseenkin suoraan ja nosti jäljen oikein, mutta ei löytänyt palkkapurkkia jonka olin laittanut jäljelle heti janan jälkeen, ja kepistäkin meinasi mennä yli. Talloin sitten toisenkin janan, ja tää oli vielä huonompi, lähti koko ajan ihan vinoon eikä suostunut menemään sellaisen pienen pusikon läpi, ja otti vielä takajäljenkin. Argh. Tarttis päästä tekemään sitä V:n muotoista janatreeniä, se on muistaakseni toiminut ihan ok. Olin ajatellut ilmoittaa Stepsun alkukesälle johonkin jälki-kokeeseen mutta eipä kyllä kannata, kun ei se selviä 50m janasta mitenkään. 

Tänään oltiin aksakisoissa Ojangossa, Step kisasi nyt ekaa kertaa pitkän aksatauon jälkeen ja sen kyllä huomasi. Ekalla radalla oli rytmi aivan hukassa, hyllytettiin varmaan ainakin 3 kertaa ihan tyhmissä kohdissa. Kontaktit oli myös jotenkin ihan onnettomat, hiippaili ja loikkasi... Näille nyt ei mahda mitään, SM-kisoissa täytyy vaan karjua se pysähtymään ettei loikkaa liian aikaisin. Toinen rata oli vähän haastavampi, ja sain jotenkin paljon paremman tsempin päälle itselle, ja ohjasinkin ihan tosi paljon paremmin. Tehtiin oikeastaan aika hieno rata, yksi tyhmä kielto kun Step ei irronnut hypylle selkeästä lähetyksestä ja irtoamiskäskystä huolimatta. 

Fizz oli mukana aksakisoissa hengailemassa kisapaikalla, sillä oli oikein kivaa kun pääsi leikkimään useamman samanikäisen pennun kanssa. Ja katsoi se agilityakin tosi kiinnostuneena :) Kisojen jälkeen käytiin jäähkälenkillä vanhoilla kotikulmilla Jakomäen metsässä, Fizz sai juoksennella suolla ekaa kertaa. Tosi reippaasti se kipitti menemään märkiä ja liukkaita pitkospuita.

10341515_10152447234786170_7665625267145

Fizz täyttää tänään 12 viikkoa. Treeneissä ei olla edettyä kauheasti, nyt ollaan enemmän tehty kehonhallintajuttuja eli kiipeilty kivien ja puunrunkojen päällä, kotona mulla on sille pieni keinulauta tyynystä ja hyllylevystä tehtynä, sillä ollaan harjoiteltu keinun paukuttelua lattiaan, ja lähdössä pysymistä/paikallaistumista ruokakupin kanssa ollaan tehty. "Synttäreiden" kunniaksi käytiin taas yessillä punnituksessa, sinne se tulee aina tosi mielellään :) Huomenna Fizz saakin sitten jo ekat rokotukset!

IMG_0648-normal.jpg

12-viikkoinen Fizz painaa 6,7kg ja on 37,5cm korkea. Todella tasaisesti on kasvanut, aika lailla tuo 0,5kg ja 1,5cm on tullut joka viikko lisää.