Nyt sitten kovan odotuksen ja pitkällisen harkinnan jälkeen meille muutti toinen koira, ja mikäpäs muu kuin bordercollie ;) Pikkuinen 7vk vanha neiti Step asuttautui tänne tänään meitä viihdyttämään. Step on virallisemmin Wildmagpie's Muffin, ja muutti meille Kajaanista 8 vekaran laumasta, jossa vanhempina ovat ihanaiset Neppu (FIN TVA & MVA BH Pikkupaimenen Never Say Never) ja Space (FIN AVA JK1 BH PPR1 Laetare Bowler Jack). Saa nähdä mitä aika tuo tullessaan, ainakin tokoa, agilitya, viestiä ja jälkeä tullaan puuhastelemaan naperon kanssa.

Eilen päivällä matkustin ensin Kouvolaan mistä hurautimme sitten Merjan kanssa autolla Kajaaniin. Pentujen kanssa siinä ilta leikittiin ja pennut kävivät vielä pesulla ennen muuttoa uuteen kotiin. Steppi oli kuulemma yrittänyt livistää pesulasta, mutta eipä noin pienen ipanan kovalla yritykselläkään taida olla oikein voimaa ;)
Aamupäivällä vielä sitten ulkoiltiin vähän katraan kanssa ja Neppu-äitikin kävi moikkaamassa vielä lapsia, kunnes sitten puolen päivän maissa lähdettiin ajelemaan takaisin etelään, 2 naperoa mukana. Stepin lisäksi matkassa oli Jäynä (työnimeltään Lätsä), ja siinä niillä riitti puuhaa kun oli leikkikaveri mukana. Alkumatka oli melkoista huutoa, sitten vähän rauhotuttiin. Välillä taas leikittiin todella kovaäänisesti ja sitten taas nukuttiin. Tässä vähän tyylinäytettä: http://uk.youtube.com/watch?v=M8P-rFPvyk4 Muutaman kerran pysähdyttiin päästämään penskat pissille. Tosi fiksuja lapsia, joka kerta kun tilaisuus tuli niin pissit tehtiin hienosti pihalle. Matkaan Kajaanista Elimäelle meni sellaiset 7 tuntia, mutta tosi reippaita oli molemmat pennut. Elimäellä sitten hyvästeltiin Merja ja Jäynä, jotka suuntasivat jo omaan kotiin, ja meitä taas tuli äiskä hakemaan autolla kohti Espoota. Koska meillä ei ole vielä mitään häkkiä autossa, otin Stepin syliin etupenkille. Nyt kun Jäynä-velikin oli jo kadonnut niin vähän alkoi tyttöä hirvittää ja sylissä se oli tosi levoton, läähätti ja uikutti ja yritti karata jonnekin. Puolisen tuntia se jaksoi venkoilla kunnes sitten simahti loppumatkaksi. Kotipihassa lykkäsin pennun sitten ulos hetkeksi tutustumaan ympäristöön ja lähdin sitten itse hakemaan Saran sisältä. Sara oli kovin riemastunut minun näkemisestä ja vein hihnassa sen katsomaan pentua. Sara meni iloisesti häntä heiluen tervehtimään mutta Steppiä vähän pelotti aluksi, se lähti pakittamaan ja jäi vähän kauemmaksi ihmettelemään. Kun Sara sitten rauhottui niin pentukin uskalsi tulla jo lähemmäksi, ja kohta ne jo viipottivat menemään yhtä matkaa. Vähän aikaa puuhasteltiin ulkona ja mentiin sitten sisään yhdessä. Rappukäytävässä Steppi liikui tutkiskelevasti mutta kuitenkin ihan rohkeana häntä ylhäällä. Sisään se kipitti yhtään epäröimättä ja tutki heti koko talon rohkeasti häntä pystyssä ja maisteli muutamaa Saran lelua. On kyllä tosi reipas ja rohkea pentu, ihan erilainen kun mitä Sara oli pienenä! Sara huomasi että sen lelut pääsivät suosioon ja oli heti mukana leikissä, siinä ne sitten yhdessä leikkivät vetoleikkiä samalla lelulla :)
Annoin Saralle eka ruokaa, Step meni heti siihen kattomaan että josko sillekin tippuisi jotain mut Sara onneksi puolusti kuppiaan ihan siinä missä muiltakin ja hyvä niin. Sara muutaman kerran ärähti tiukasti ja onneksi Steppi uskoi. Sitten oli naperon vuoro, annoin sille desin verran ja se söi oikein hyvällä ruokahalulla, ehkä 3 papanaa jäi kupin pohjalle. Sitten kiikutin molemmat pihalle ja ensi töikseen Step kävi kakalla pihalla, tosi taitava tyyppi on!
Sisällä hauvat riekkuivat vielä jonkun aikaa, Step olis jatkuvasti iskemässä hampaansa johonkin, koko ajan saa vahtia mitä se puuhastelee, mutta niin se taitaa aina olla pennun kanssa. Yhdet pissat Stepiltä tuli, nekin hienosti keskelle lehteä. Ja nyt sitten nukutaan, saa nähdä kauanko... ;)
Tosi lupaavalta ja energiseltä kakaralta tuo vaikuttaa, just sellainen kun toivoinkin! Ihana <3

Saran mielestä Stepin kasvattajan antama vinkulelu on oikeastaan paljon kivempi kuin se elävä vinkulelu...

Osasi se lopulta rauhottuakin...