Perjantaina mulla oli vapaapäivä koulusta, joten käytiin aamupäivästä Technopoliksella treenaamassa jälkeä ja esineitä, ah ihanuutta kun ei ollut harhoja eikä muitakaan häiriöitä! Talloin Fisulle ja Stepsulle jäljet ja niiden vanhetessa tehtiin esineet. Talloin esineruuduksi kolme kaistaletta, ja esineiksi valitsin nyt vähän vaikeammat kuin mitä Fisulla on tähän asti ollut, eli pieni kynäkotelo, noutajataluttimesta irronnut nahkainen kiinnike ja pieni kankaanpalanen. Kaikki esineet n. 5cm kokoisia eli pieniä. Vaikeaa olikin, selvästi huomasi ettei osaa vielä lähteä etsimään hajua tuollaisesta pienestä ärsykkeestä. Ekalla juoksenteli pitkään ympäri kaistaletta, ei löytänyt, joten otin Fisun hihnaan ja käytiin hajuhaku-tyyliin yhdessä katsomassa. Vein tarkoituksella tuulen alapuolelle Fisun, ja kun siitä sai hajun, päästin irti ja nyt löysikin, eli loppujen lopuksi löysi kuitenkin nenää käyttämällä. Tokalla esineellä jouduin kutsumaan pois useamaan kertaan, kun oli menossa uudestaan sinne mistä edellinen esine oli löytynyt. Lopulta en saanut enää lähtemään suoraan, joten käveltiin yhdessä esineelle päin ja sitten löysikin. Tästä esineestä haju vaikutti nousevan tosi huonosti, koska se oli selvästi vaikea myös Stepille. Vika esine oli tosi hyvä onnistuminen, nimittäin lähti suoraan ja etsi tosi kivasti, sattui juuri sopivasti tuulen alapuolelle ja sai aika kaukaa hajun ja vieläpä tosi selvästi ilmavainulla, nenä ylhäällä paikansi esineen ja löysi. 

Stepsu etsi samat kolme esinettä, keskimmäinen oli sillekin vaikea, muuten meni ihan hienosti. Sarakin sai etsiä vielä lopuksi kaksi esinettä, ja käyttikin koko aikansa hyväksi suihkimalla pitkin esineruutua nenä kiinni ja kaasu pohjassa... Huoh, onneksi ei tarvitse enää kisata sen kanssa :D

Fisun jälki oli 200m pitkä, vanheni tunnin, sisälsi yhden kulman ja nameja n. joka neljännellä askeleella. Uutena juttuna yksi ison polun ylitys ja vähän taas jotain janan tapaista, eli lähestyttiin jälkeä sivusta. Jäljesti taas oikein kivasti, polunylitystä ei edes huomannut ja kulman meni ihan hyvin myös. 

Stepin jälki oli 400m pitkä, 5 keppiä ja 2 kulmaa, jana 20m. Jana oli aivan kamalaa sähellystä, oli lähdössä ihan vinoon, kun sain menemään suoraan, otti takajäljen, jotenkin meni solmuun liinansa kanssa ja pääsi irti, ja sitten juostiinkin ja kovaa. Painelee aivan hirveää vauhtia jos en ole jarruttamassa liinasta, ja oli jo laukannut pitkälle ekasta kepistä kun karjuin sen takaisin, ja matkalta nostikin sitten kepin. Siinä sain Stepin sitten kiinni, ja loppujälki mentiinkin visusti vauhtia jarruttaen. Jäljesti ihan nätisti ja nosti kaikki kepit ihan varman oloisena. 

IMG_8591.jpgIMG_8574.jpg

Lauantaina Stepsu pääsi pitkästä aikaa hakutreeneihin! Oltiin Korsossa Mätäkiventiellä, siellä olikin kaadettu metsää ja maisemat olivat vähän erilaiset. Step teki 4 suoraa löytöä, tai siis oli tarkoitus tehdä... Eka ukko oikealla etukulmassa umpparissa oli ihan ok, toka ukko vasemmalla etukulmassa oli ihan reilusti ulkona alueelta taaksepäin, joten siihen sitten hieno L:n muotoinen pisto taaksepäin aluetta. Kolmas ukko oli lähipiilossa, ja ideana testata, onko Muffilla nenä auki. Eipä ollut, paahtoi menemään täysillä ohi, mutta teki kyllä ihan hienon tyhjän siihen. Toisella lähetyksellä oli vähän paremmin skarppina ja löysi. Vika ukko oli niin pitkällä rataa eteenpäin, että laitoin yhden tyhjän väliin, teki sellaisen tyhmän piruettipiston, eli kääntyi taaksepäin ja teki silmukan sinne. Ukon kohdalta lähettäessä löysi. 

Ennen hakua oltiin Emman kanssa tallottu toisillemme jäljet, ja käytiin sitten ajamassa ne. Stepin jälki oli n. 300m pitkä, 4 kulmaa, 4 keppiä. Jana oli ihan kamalaa sähellystä taas, lähti ihan vinoon ja otti jonkun väärän jäljen ja suhattiin edestakaisin jonkun aikaa ennen kun oikea jälki löytyi. Kun jälki lopulta löytyi, niin jäljesti ihan superkivasti, ja kaikki kepit nousi. Onnistui jotenkin sotkeutumaan liinaan just ennen vikaa keppiä, ja jouduin pysäyttämään sen ja selvittämään sotkut vielä viime metreillä. 

Stepin jäljen jälkeen odottelin hetken Emmaa ja Simbaa, ja päätin siinä odotellessa esitellä Fisulle jälkikepit. Puin sille valjaat päälle, näytin keppiä ja kävin piilottamassa sen, ja liinassa päästin etsimään. Tehtiin yhteensä 4 toistoa tätä. Parilla ekalla kiskoi vähän mihin sattuu nenä ylhäällä, mutta sitten hokasi että jäljestä oli kysymys ja teki kivasti. Löysi kepin joka kerta, ja kun kehuin, lähti tuomaan sitä mulle. Ilmeisesti Fizz siis ilmaisee kepit tuomalla, kun se siltä tulee luonnostaan.

Sunnuntaina kisattiin Kivikossa aksaa Muffin kanssa. Kolme starttia, tavoitteena yksi nolla, jotta SM-pääsylippu on takuuvarma (jos Ruotsissa tehdyt tulokset ei jostain syystä kelpaisikaan). Se tulikin sitten onneksi heti ekalta radalta :) Rata oli ihan kiva, mutta jotenkin en ollut ihan skarppina itse ja oletin Stepin olevan hitaampi kuin mitä se oikeasti on, ja olin ihan myöhässä koko ajan. Parilla hypyllä oli ihan tulossa jo ohi, ja viime tipassa survottua sen hyppäämään, mutta aikaahan toki niihin paloi ja ei-niin-kiltti koira olisi varmana pudottanut riman. Nollalla sija 2./39. Toka rata oli vähän kiemuraisempi aksarata, mutta ihan kiva sekin. Siinä yhdessä takaakierrossa Step lähti tosi kummallisesti tekemään takaaleikkausta ja teki pienen pyörähdyksen ennen hyppyä ja sai siitä kiellon, mutten tosi sujuva rata eli vitonen. Vika rata oli hyppäri, ihan superhelppo, ei mitään ihmeellistä paitsi valtavan leveä okseri vikana esteenä. Ja sehän sitten olikin ainoa virhe koko radalla... Muuten sujuva rata siis, mutta okserille ponnisti jostain aivan kilometrin päästä ja suoraan päin rimaa. Taas vitonen... Tässä videolla kaikki radat.