Keskiviikkona agitreenit. Tehtiin tämän kesän mm-karsintojen hyppäriä, oli ihan järkky! Sara oli aika lennokas, veteli hyllyjä vähän joka paikasta :) Stepsu puolestaan hyvin kuulolla, mutta hankala kulma muurille tuotti isoja ongelmia, muuri tuntuu olevan Stepsulle ihan hurjan vaikea! Sitä pitäisi treenata tehokkaammin. Sara-the-yleinen-lainakoira pääsi myös uuden ohjaajan kokeiltavaksi, koitettiin jos yhteen airikseen saisi vauhtia kun sen ohjaaja liitelee Saran kanssa ja koira joutuu katsomaan vierestä. Toimihan se, ja Saralla oli hauskaa ;)

Eilen oltiin molempien koirien kanssa Luukissa jälkitreeneissä. Molemmilla koirilla vieraiden tekemät jäljet, jee! Saralle pyysin 400-500m pitkän jäljen, tuli kyllä jonkun verran pidempi mutta eipä se menoa haitannut :) Jana reilu 10m, jälki lähti vasemmalle. Jäljellä ihan janan läheisyydessä namipurkki että saisin palkattua janasta, ja 5 keppiä. Kulmia oli 2 suorakulmaa ja muutama vähän loivempi, pituus tosiaan jotain reilu 500m, vanheni tunnin. Jana oli (jälleen kerran) kamala, mä en vaan osaa opettaa tätä! Sara ei vaan nosta jälkeä kunnolla, ottaa -aina- takajäljen ja muutenkin etenee huonosti :( No, kunhan jäljelle päästiin niin meni hyvin. Ilmaisi purkin hienosti samalla lailla kun kepit, ja oli oikein innoissaan kun tuli palkkaa. Maasto oli vaihtelevaa, välillä jopa hankalaa, mutta hienosti Sara sen selvitti! Eka kulma oli ihan loistava, toka meni vähän pitkäksi. Muutaman kerran  pyöri vähän jäljen päällä, mutta hienosti korjasi joka kerta. Keppejä nousi tasaiseen tahtiin, ja ilman mitään apuja, vitsi miten ihanaa! Vika keppi oli tosi hankalassa paikassa, siitä meni ohi, mutta muuten ihan loistavaa työskentelyä! Hyvillä mielin voin ilmoittaa sen sinne jälkikisoihin.

Stepin jälki oli ehkä 250m pitkä, tosi hankalaa maastoa, sellaista sammalpäällysteistä kivikkoa, ei oikein mitään aluskasvillisuutta. Keppejä 4, vanheni myös jonkun tunnin. Step jäljesti hienosti, välillä nousi nenä mutta pysähdyin aina odottamaan, ja Step jatkoi itsenäisesti töitä. Kaikki kepit nousi hienosti! Hyvä pee!

Tänään Dante tuli meille kylään, ja kävin kaikkien kolmen kanssa treenaamassa tokoa/tottista. Dante otti vähän seuraamista, se tuntuu menevän ihan hyvin, luoksetuloa, noutoa ja hyppynoutoa ja eteenmenon. Luoksetulon loppuasento on kaukana ja vino, sille koitan tehdä jotain, vauhti on kyllä ihan ok. Noudon luovutus on myös vino ja kaukana, ja palautus voisi olla nopeampi (tai siis mä tiedän että tuosta koirasta lähtisi paaaaaljon enemmän vauhtia :P). Hyppynoudossa täytyy tehdä vinoja heittoja pallon kanssa, yritti kiertää jos oli yhtään vino. Eteenmeno oli oikein hyvä, seuraamisessa aukeaa vasemmalle, mutta pääasia että irtoaa hyvin ja suoraan.

Step teki seuraamista, tehtiin vähän pidempää kaaviota. Aika kivasti teki, välillä valui eteen mutta pienellä muistutuksella korjasi paikan. Juoksu oli kamalaa, sitä pitää treenata! Otettiin sitten ruutua pitkällä matkalla, ihan hyvin haki keskelle. Sitten luoketulon stoppia, oli tosi vaihtelevaa! Välillä valui ihan luvattoman pitkäksi, välillä puolestaan oli oikeen hyvä! 

Sara teki vaan seuraamista, maahanmenoa nampan kanssa, yhden sikahienon noudon ja eteenmenon.