Meidän lajivalikoima on yksipuoleistunut käsittämään vaan tokoa ja hakua, onneksi niistä ei hinkattava lopu :D Maanantaina päivällä hakua Korsossa, oltiin nyt siellä tutussa, superhelpossa maastossa, kun halusin ottaa Saralle tyhjää ja myös nähdä, mitä se siellä puuhaa. Kokeiltiin samalla uutta treenitekniikkaa, jolla toivoin saavani jotain tolkkua pistoihin. Ongelma Saran kanssa tuntuisi olevan se, että se omasta mielestään tietää paremmin missä ukot on, eikä välitä siitä mihin mä sitä yritän lähettää. Se on todennäköisesti saanut muutaman kerran palkan (=löytänyt ukon) tekemällä kiemuran piston, eikä enää koe kannattavaksi lähteä sinne mihin mä lähetän kun kerran ukot löytyy muutenkin. Tehtiin siis niin että maalimies oli piilossa jossain 20-30m keskilinjalta, lähetin Saran maalimiestä kohti, ja Saran edetessä suoraan maalimies nousi ylös ja lähti juoksemaan karkuun. Sara sai siis voimakkaan avun palkaksi siitä että lähti sinne mihin lähetettiin. Etukulmiin valmiit löydöt, vasemmanpuoleinen oli etukulmasta vähän eteenpäin umpparissa. Molemmat ihan ok, vasemmalta tuuli voimakkaasti, eikä puhettakaan että olisi mitään L:n muotoista pistoa tehnyt, kun sai hajun keskilinjalle asti. Sitten molemmille puolille tyhjät pistot, oikealla kääntyi taaksepäin ja huusin pois, laitoin uudestaan, nyt lähti vähän vinoon aluetta eteenpäin, mutta hyväksyin. Vasemmalle tosi nätti tyhjä! Sitten kokeiltiinkin niitä näkölähtöjä. Eka toimi ihan täydellisesti! Vähänkö Saralla silmät loisti kun se huomasi maalimiehen :) Seuraava samaan tapaan, lähti vinoon mutta huomasi jossain vaiheessa maalimiehen. Otettiin vielä yksi, meinasi taas lähteä vinoon mutta komensin pois, uusi lähetys, nyt meni ihan piikkisuoraan :)

Tiistaina tokoa aamulla ja illalla. Aamulla lenkin ohessa luoksetulon seisomista ja liikkeestä seisomista, seisomiset ihan kohtalaisia. Illalla Ojangossa, otin Messarin ekan kehän liikkeet ensin kokeenomaisesti. Ohjatulla odotin vähän turhan pitkään merkillä, ehti jo alkaa korjaamaan asentoa... Muuten ok. Ruutu samalta merkiltä samaan suuntaan (vasen), oli tosi vaikee. Ruudussa ei nauhoja, ruudun takana nauhaa, merkkejä ja hyppyeste. Hakeutui ruudun taakse ja pyöri siellä, ei mennyt ulos "kehästä" kuitenkaan joten annoin touhuta siellä. Löysi lopulta ruutuun, ja otin loppuosan, se ok. Sitten kaukot, palkkasin ekasta seisomisesta. Koko sarja sitten perään, teki tosi hienosti :) Sitten tauko, otin Saran kanssa agia. Sitten Step uudestaan kehään, nyt otin seuraamista ja hyppynoudon. Seuraaminen tuntui tosi kivalta! Hyppynoudon luovuttaa sivulle, ei mahda mitään. Pakko palkata, tässä vaiheessa on myöhäistä alkaa nipottamaan tuosta.

Keskiviikkona aamulla taas tokoa, tällä kertaa luoksetulon maahanmenoa ja liikkeestä maahanmenoa, sekä luoksetulon loppua. Maahanmenot hyviä kaikki, luoksetulon loppuasento on kauhea, mutta sillekään ei mahda enää mitään. Jää ihan liian kauas, tää pitäs kans opettaa suoraan sivulle. 

Sitten hakutreeneihin Korsoon, otin Saralle molemmat etukulmat tyhjää, sitten vasemmalle suora löytö ilmaisulla, oikealle ääni ja etenevä, vasemmalle tyhjä ja oikealle takakulmaan löytö suorapalkalla. Eka tyhjä oikein nätti ja kohtuullisen kokoinen. Toka tyhjä taas aivan hervoton, Sara otti ja katosi, ei tullut vaikka miten huutelin, juoksi vissiin koko alueen (joku 200m?) läpi yhdellä pistolla. Tuli jostain takakulman suunnasta. Kiva. No, ei onneksi löytänyt ketään tuolla megapistolla, kun maalimiehet oli vielä keskilinjalla. Sitten vasemmalle suora, oli ihan nätti ja ilmaisukin hyvä. Oikealle ääni, ei kyllä tehnyt mitään L:n muotoista pistoa, kun sai hajun jo keskilinjalle, paahtoi suoraan piilolle. Vasemmalle tyhjä, kääntyi taaksepäin ja yritin huutaa pois, mutta kääntyikin ja jatkoi aluetta eteenpäin, hyvä. Takakulmaan nätti, suora pisto. 

Tänään (to) hakua taas, tällä kertaa Step pääsi treenaamaan myös, pitkästä aikaa! Edellisistä treeneistä melkein 3kk, ei mitään hajua mitä se tekee. Oltiin Technopoliksessa, tuttu paikka kuitenkin. Otin 4 löytöä, etukulmat äänillä, 2 seuraavaa valmiina. Stepillä oli intoa ihan sikana, raukka meinasi haljeta riemusta kun huomasi mitä tultiin tekemään. Ei pienintäkään merkkiä paineistumisesta tai laamailusta! Step teki nätisti töitä, irtosi kaikille pistoille ilman ongelmaa ja hyvin oli nenä auki. Kaikki löytyi, ja pistot oli enimmäkseen suoria. Ilmaisut vähän tökki, oli pyörinyt piilolla ennen kun alotti haukun, mutta ei siitäkään ottanut mitenkään painetta. Ehkäpä Step pääsee vielä toistekin mukaan hakumetsään :)

Saralle samat piilot kun Stepille, tarkoituksena ottaa helppo ja onnistunut treeni ennen koetta. Ja vituiks meni. Tietysti. Miksi aina ennen koetta treenit menee pieleen!?!? Alotin vasemmasta etukulmasta. Alue oli vähän ylisyvä, joku reilu 60m. Sara teki hienon ja suoran laatikkopiston, kääntyi aluetta eteenpäin siinä 50m kohdalla ja juoksi taas jonnekin reippaasti yli puolenvälin aluetta. Tuli tosi omahyväisen näköisenä pois pistolta, näitkös miten hieno tyhjä oli? Laitoin uudestaan ja sama juttu. Huusin pois ja otin hallintaan, kävelin lähemmäs lähettämään. Ei meinannut pysyä vierellä tiukasta käskytyksestä huolimatta, joten tarrasin perskarvoista kiinni ja hinasin sen viereen. Sen jälkeen ei ollutkaan enää mitään ongelmaa hallinnassa :) Lähetin jostain 30m kohdalta, että menee 100% varmasti suoraan, nyt löysi. Seuraavaksi oikea etukulma, sinne ei mitään ongelmaa, nätti suora pisto ja ok ilmaisu. Sitten vasemmalle umppari. Oli tietysti jo tutkinut alueen sillä ekalla pistolla, mutta ei auta. Lähti suoraan, mutta kääntyi aluetta taaksepäin (maasto ohjasi sinne). Teki taas aivan hervottoman kokoisen piston, ei löytänyt. Lähetin uudestaan, taas lähti vinoon. Huusin pois ja menin lähempää lähettämään, nyt meni suoraan ja löysi. Piilolla oli kaivanut ja hyörinyt ennen kun otti rullan. MUR!!!! Luulin että näistä umppariongelmista päästiin jo eroon!!! Vika piilo oikeella, taas lähti vinoon!!! Huusin heti pois, uusinnalla onneksi ihan suora pisto ja löytö, nyt ei taas ollut mitään ongelmaa umpparissa. 

Yritin pohtia syytä huonosti menneeseen treeniin. A) Todennäköisin syy, ei tuullut lainkaan tai se vähä mitä ilma liikkui, niin oikealta vasemmalle, vasen puoli oli sellaisessa laaksossa, muillakin koirilla oli ongelmia juurikin siellä alueen vasemmalla puolella. Eli olosuhteet oli vaikeat. B) Maasto oli liian vaikeaa. Ollaan oltu aika vähän hankalissa maastoissa, tuolla on aika paljon korkeusvaihteluita. C) Näköavut on aikaansaaneet nenänkäytön vähenemistä (selittäisi ekan piston, mutta ei muita). D) Ollaan treenattu liikaa. Nää oli jo kolmannet hakutreenit tällä viikolla. Ei tosin näytä haittaavan kuitenkaan motivaatiota, koska Sara lähti joka kerta pistolle mielellään, vaikka jouduin lähettämään uudestaan ja huutamaan taas pois. 

Hakutreeneistä suoraan Ojankoon hyppimään. Otin Saralla vaan nopeesti hyppynoudon, estenoudon ja eteenmenon. Kaikki ihan buenoja :) Jee! Hyppyongelmasta ei enää jälkeäkään!

Sitten suoraan kotikentälle tokoilemaan. Nää on nyt vikoja treenejä ennen Messaria, joten otettiin vaan paloja, ei enää kokonaisia liikkeitä (paitsi yksi hyppynouto). Ensin luoksetulon stoppia. Ihan kohtalaisia, ei hyviä mutta ei tuo osaa parempiakaan. Sitten merkkiä, jäi useamman kerran vajaaksi joten palkkasin paikasta. Vähän oli hosumista ilmassa, ei kestänyt montaa sekuntia merkillä, vaan alkoi heti korjaamaan paikkaa... Hups, olen tainnut palkata liian nopeasti merkillä, nyt se kostautuu. Vauhti ja asenne kyllä kohdillaan. Hyppynoutoa, kertaalleen kokonainen, arpoi luovutuksessa mutta tuli sivulle.Kertaalleen pelkkä kapulan tuonti, nyt tuli vauhdilla sivulle. Sitten kaukoja, tarkoituksena oli ottaa kertaalleen ekat vaihdot palkaten ja kertaalleen s-m joka on se suurin ongelma tällä hetkellä. No ekat vaihdot oli hyviä molemmat, mutta se s-m.... Ei taaskaan toimi! Tiistaina toimi, nyt taas väärä tekniikka. Läheltä menee, kisamatkalla ei sitten millään... Sain aikaan vaan sen että ei tee koko makuuta enää vaan menee istumaan, kun makuu ei kelpaa. Argh! Positiivisena asiana huomasin sen, että Step ei tosiaankaan paineistu enää kovin helposti, jouduin kaukoissa useaan kertaan kieltämään sitä ja käskytin tiukasti peruuttamaan kun yritti tulla eteenpäin, mutta ei ottanut yhtään painetta siitä, vaan heilutti häntää vaan iloisena! Kaukoja on pakko siis ottaa vielä. Lopuksi tunnari (oman piilotus), oli tosi hyvä! Pari luovutusta, kertaakaan ei korjannut otetta, jes!