On jäänyt kirjottaminen vähemmälle, nuo ylppärit kun verottaa kummasti! Ollaan treenailtu tokoa Stepin kanssa, lauantaina pidin pilkunviilaustreenit Baronalla. Tehtiin maasta sivulletuloon nopeutta, meni hienosti. Seuraamisen liikkeellelähtöjä, kiinnitin huomiota paikkaan ja fiilikseen. Ohjatun merkkiä, jesjesjes meni hienosti jo ekalla yrittämällä, vaikka kapula oli merkin takana! Hidas se on vielä, mutta mä oon ihan varma, että siihen tulee vauhtia ajan myötä. Ohjatun suuntia erikseen palloilla. Muutama ruutuun juoksu niin että lelu oli valmiina, ruutu hieman takaviistossa vasemmalla. Lopuksi tunnarikapulan etsimistä lumihangesta ja luovutusta. Kotona otettiin lisää tunnaria, malttitreeniä. Ensin niin, että väärät läjässä partsin oven edessä, ja oma siellä joukossa. Meni hyvin, joten vaikeutin. Väärät läjässä edelleen partsin oven edessä, mutta ovi auki ja oman viskasin parvekkeen nurkkaan 8) Tää oli loistava idea! Meni väärille, nuuski kaikki monta kertaa läpi, oli selvästi ihmeissään kun oma ei ollut siellä, alkoi selvästi jo vähän tuskastua kun oma ei meinannut heti löytyä, mutta pää kesti, ei alkanut rähmimään vääriä, vaan jatkoi etsimistä muualta. Lopulta löysi tiensä parvekkeelle, ja sieltähän se löytyi! Hyvä Pee! Lopuksi vielä yksi sellainen, että väärät oli ripoteltu ympäri taloa, kaikki ei näkyvillä, osa oli, ja oma myös piiloon. Tällä testasin sitä, että kuvitteleeko tuo kaikkien yksittäisten, muista erillään olevien kapuloiden olevan omia, vai nuuskiiko. No, kyllä se nuuskii, koska ei ottanut yhtään väärää vaikka kävi kyllä piilot läpi. Hyvä hyvä. Otettiin vielä erikseen luovutusta, parhaiten näyttäisi toimivan se, että heti kun on napannut kapulan, lähden itse kävelemään, ja saa tarjota luovutuksen (seuraamalla, koska luovutus tulee sivulle). Silloin ei jotenkin hokaa pureskella, kun keskittyy muuhun ;)

En muista mikä päivä se oli, mutta käytiin treenaamassa Stepsun kanssa viestiä jäällä :O Siellä oli tosi kivaa, sellainen sopiva polun tapainen, ja tilaa riitti eikä muita ihmisiä häiritsemässä! Mä lähdin b-pisteelle, eka pätkä jotain vajaa 200m, eka jälki reilu 100m ja toka jälki vajaa 100m, yhteensä suunnilleen 400m. Näköyhteys oli koko ajan (luonnollisesti, kun oltiin jäällä :P). Meni aivan törkeen lujaa... Lumipaakut vaan lentelee kun tuo kiitää eteenpäin. Odotuksissa oli rauhallinen ja lähdöissä pysyi aika hyvin hallinnassa. Voi kun vaan sulaisi jo noi lumet ja pääsisi treenaamaan tottista...

Eilen oli ATD:n vuosikokous, kävin taas pokkaamassa Saralle muutamat palkinnot :) Sara valittiin tänä(kin) vuonna Vuoden Palveluskoiraksi ja Vuoden Harrastekoiraksi. Saatiin mukaan samat pystit, jotka meillä ovat majailleet jo koko edellisen vuoden ;) Tuo harrastekoira-pokaali jääkin nyt sitten meille omaksi, kun on jo kolmatta kertaa peräkkäin meillä. Hmm, pitäisi keksiä joku säilytyssysteemi noille pokaaleille, kun niitä alkaa olla jo aika paljon... Mä ottaisin kyllä paljon mielummin palkinnoksi kisoista esim. koiranruokaa tai kisalahjakortteja kun pokaaleita, mutta minkäs teet.