Nyt se sitten tuli!! Tänään Vantaalla oltiin dobermanniyhdistyksen tokossa kisaamassa. Aivan valtavan isot kisat, evl:ssä taisi olla 23 osallistujaa. Liikkeet tehtiin 2 liikettä kerrallaan, mikä sopii meille hyvin, Saran vietti ei ehdi laskea. Tuomarina Marita Packalén (hihi...)

P-istuminen: 10 hyvin istui, kurkin aina välillä piilosta
P-makuu: 10 hieno oli
Seuraaminen: 9 ei mitään Saran parasta, juoksussa täyskäännös huono, Sara ei väistänyt riittävästi.
Idari: 10 kaikki asennot tosi hienoja, ei myöskään ennakoinut, seuraaminen nättiä.
Luoksetulo: 10 seisominen upea, maahanmeno vähäsen hidas, mutta mikä parasta, tuli kaikki pätkät kovaa!
Ruutu: 9 kuiskasin Saralle ennen merkille lähetystä että mennää merkille ja ruutuun, merkin Sara huomasi heti mutta ei katsonut ruutuun, enkä uskaltanut näyttää kädellä. Merkille meni kovaa, mutta siitä lähti epävarmasti ruudun suuntaan eikä selvästikään huomannut ruutua. Meni seisomaan kehänauhan viereen agilityhypyn siivekkeen eteen ja kääntyi katsomaan mua. Annoin uuden käskyn, ja S lähti ruudun suuntaan. Sitten huomasi ruudun ja kipitti sinne. Kun oli keskellä, komensin suoraan maahan, ettei menisi ylimääräisiä käskyjä. Sivulle tuli ok.
Ohjattu nouto: 10 haettiin vasen. Merkille meni taas kovaa (mitähän tässä on tapahtunut, aikaisemmin kisoissa Sara on mennyt tosi hitaasti merkille...) ja siitä lähti kapulalle kovaa. Toi kyllä mutta vauhti hidastui.
Metallinouto: 10 hieno oli!
Tunnari: 8 päätin jo ennen kehään menoa että varmistan tän, mä otan mielummin kasin kun nollan. Sara lähti hyvin kapuloille, ja oma sattui heti tokana kohdalle. Se otti heti suuhun ja lähti tuomaan, annoin varmuuden vuoksi lisäkäskyn ja S toi hyvin. Voi olla että olisi tuonut ilmankin, mut en halunnu ottaa riskiä.
Kaket: 8 seisominen hieno, istumaan meni hyvin mutta alkoi valua maahan, siihen lisäkäsky. Maahan ok, istumaan ei meinannut taaskaan nousta! Seisominen ok ja maahan ok, ei tullut sentään yhtään eteenpäin. Mutta ärsyttävää, kyllä se nää osaa, teki taas vaihteeksi aivan täydelliset vaihdot just ennen kehää...

Yht. EVL1-tulos 299p, KP ja 3. sija. Näin ollen Sarasta tuli siis Suomen Tottelevaisuusvalio!!! :D Tuomari oli kyllä löysä, mutta kyllä tuolla työskentelyllä se olisi ollut 1-tulos ihan millä tahansa tuomarilla. Nyt voidaan sitten hyvin mielin jäädä hyvin pitkälle tokotauolle ja keskittyä agilityyn ja viestiin. Sara sai myös omasta mielestään varmana maailman parhaan palkinnon kisan jälkeen, se pääsi nimittäin tekemään agilitya ;) Otettiin vähän Aata ja hyppyjä ja putkea ja Saralla ihan silmät loisti. Otin myös pari kertaa pk-hyppynoutoa, kun tuolla oli siihen tilaisuus. Penne oli mulla myös mukana, se pääsi tekemään kans vähän agilitya ja leikkimään Ruuti-bortsun kanssa. Nyt molemmat löhöilevät tuolla tyytyväisinä... Nyt vaan sitten valionarvohakemusta postittamaan ;)

1568176.jpg
FIN TVA VK3 BH Moonlight Mania's Charisma "Sara"