Lauantaina illalla käytiin Puolarmetsässä taas yöjäljellä. Tein Stepille n. 250m pitkän jäljen jossa 6 keppiä, 2 kulmaa ja nameja siellä täällä. Meni taas aika kivasti! Ekassa kulmassa pyöri vähän, tarkisti jäljen suuntaan mutta jatkoi tosi hienosti oikeaan suuntaan. Toka kulma oli aika loiva kaarros ja keppi oli heti kaarroksen jälkeen. Kiersi muutaman puun väärältä puolelta ja ei ollut ihan jäljen päällä kepin kohdalla, yritti väkisin vetää puun toiselta puolelta ja keppi jäi juuri sille toiselle puolelle. En päästänyt ja otin ehkä metrin taaksepäin, jolloin löysi kepin. Ojan ylityksiä oli 3, kaikki meni oikein hienosti. Vikasta kepistä meinasi mennä yli, en tiedä miksei meinannut saada hajua, oli ihan jäljen päällä. Mutta kaiken kaikkiaan ihan hyvä jälki, itse jäljestäminen näytti hyvältä.

Saran jälki oli joku reilu 200m, aika lailla suora. 6 keppiä, vanheni tunnin. Keppejen kanssa edelleen ongelmia... Ei vaan ilmaise kaikkia, enkä tiedä mikä on ongelma. Vikasta kepistä meinasi mennä ohi kun ei ollut siinä kohtaa jäljen päällä, ja kahdesta kepistä paahtoi ohi vaan vaikka oli ihan jäljen päällä. Vauhti on taas kasvanut Saralla, hitto! En päästänyt kepeistä ohi, vaan kiskaisin liinasta takaisin ja en päästänyt eteenpäin ennen kun meni täsmälleen jäljen päällä ja ilmaisi kepin. Ärsyttävää! Muutama ihan hyvä ilmaisukin oli, mutta enimmäkseen huonoja, jos en olisi roikkunut liinassa kaikin voimin ja hidastanut Saraa, ei olisi varmana löytänyt yhtään. En tiedä oikein mitä tuon kanssa pitäisi tehdä, miksi sillä on niin kova kiire? Ei jäljen päässä ole yhtään mitään! Pitäisiköhän kokeilla tehdä vielä pidempää jälkeä että ehtisi rauhoittua jäljestämään...

Eilen illalla tein nurmikolle molemmille namijäljet. Molemmat oli ihan saman laisia, joka askeleella nami ja lopussa yksi keppi, pituutta sellainen 50m. Saralla edelleen kova kiire, kyllä huomaa ettei sen kanssa ole tehty namijälkiä. Täytyy kokeilla muutama kerta jos se rauhottaisi jäljestystä. Kepin ilmaisi ihan hyvin.

Stepin jälki meni ihan hyvin, jäljetys tarkkaa ja rauhallista, ei ottanut ihan kaikkia nameja mutta meni kuitenkin ihan rauhallisesti ja hyvin koko matkan. Keppi nousi kans hyvin.