Käytiin tänään treenaamassa 4 hengen ja 6  koiran voimin tokoa Barona-areenalla. Alotettiin paikallaoloilla, otin Stepsulle ryhmässä vain istumisen. Odottelin aika pitkään ennen kun jätin koiran, Step sillä välin ehti jo kyllästyä ja kävi kertaalleen maassa. Virittelysana meni kuitenkin perille ja jäi istumaan nätisti. Olin yhden auton takana piilossa, ikkunan läpi näin Stepin mut se ei älynnyt katsoa mua. Se istuu kyllä tosi nätisti, on rauhallisen näköinen, välillä kääntelee vähän päätään kun vieressä olevia käskytetään ja palkkaillaan, mutta tassuja ei siirrä yhtään. Annoin istua jonkun reilun minuutin ja kävin palkkaamassa. Sara sai ottaa myös p-makuuta pitkästä aikaa, ekalla käsiapu et saisin maahanmenon nopeeksi, ja palkkasin usein. Sitten Tiia treenasi Ruutin kanssa ja mä otin Stepille pk-tyylisen paikallamakuun. Olin aluksi selkä koiraan päin, käännyin välillä kurkkaamaan, ja siellähän se pötkötteli oikein nätisti. Ei reagoinut yhtään Tiian käskyihin eikä edes siihen kun Ruuti teki luoksetuloa. Hyvä Step!

Sitten Sarunen alotti. Päätin koittaa miten se lähtee pelittämään jos en virittele sitä yhtään. Tavotteenahan olis että se itse nostaisi kisatilanteessakin sopivan vireen päälle ja antaisi mun olla passiivinen osapuoli. Ainakin treenitilanteessa tää toimii hyvin, sanoin Saralle vaan että mennään ottaa tokoa, kävelin rauhallisesti lähtöpaikalle ja alotin seuraamiskaaviolla. Sara seurasi ihan nätisti, kontaktin ottaminen alussa kesti luvattoman kauan, mutta piti ihan ok paikan koko ajan ja täyskäännös oli hieno. Palkkasin lelulla. Sitten luoksetuloa, 2 ekaa suorapalkalla, sitten pk-tyylinen eteentuloon asti. Jäi liian kauas (outoa!), otin korjausaskeleen ja tuli paremmin. Sitten vähän tolpan kiertoa, siitä yks "tänne" joka oli hyvä. Tarkoituksena oli treenata eteenmenon maahanmenoa narupallon kanssa mutta siitä ei nyt tullut yhtään mitään, Sara oli joten ihan kamalan ennakoivalla päällä, en saanut sitä lähtemään täysiä narulelun luo, saakeli kun se lukee mun ajatuksia!!

Step alotti liikkeestä seisomisella, joka olikin unohtunut ihan täysin! Takapalkka-namikuppi ei myöskään toiminut, valkoinen kuppi ei erotu maasta ja Step juotuu etsimää namia ihan liian kauan. Otin sitten ison riskin ja koitin lelua takapalkkana. Mutta se toimikin ihan ok, sain nättejä stoppeja, ei ollut kovin pahaa silmää mukana. Seuraamista en siis ottanut vielä tässä yhteydessä, vaan pelkästään "tule vaan" ja Step kulkee jossain lähimain, ja siitä seis. Kun käsky oli muistuteltu mieleen, otettiin luoksetulon stoppia. Ekalla palkka multa, tokalla stoppi, joka ihan mainio, mutta ennakoi vapautusta kääntymällä sivuttain. Pidin pienen tauon ennenkuin vapautin lelulle. Toka oli jo heti parempi, pysähtyi napakasti ja rintamasuunta pysyi mua kohden. Väliin läpijuoksu, ja sitten vielä stoppi, joka ok.

Saran toisessa sessiossa tehtiin pitkästä aikaa ohjattua. Vein merkille, ja lähetin vasemmalle, keskimmäistä ei ollut. Vauhti oli ihan mukava, nappasi kapulan vähän turhan rajusti, voi johtua siitä että ollaan tehty noutoa 2kg kapulalla, ja Sara oletti et tääkin on painava. Luovutus ok. Sitten oikea puoli merkin kera. Merkille meno tökkii taas ja pahasti, kielsin kun meni huonosti, hetsasin ja meni ok. Harmi vaan kun kokeessa noin ei voi tehdä... Itse nouto oli hyvä, vauhti edelleen hyvä ja nyt otti kapulankin paremmin. Tehtiin sitten vähän merkkiä, mutta taas oli joku ihme etana-vaihde päällä, en saanut millään menemään vauhdilla. Mulla meni hermot Saraan kun se ei tehnyt kunnolla, ja vein sen kiinni miettimään.

Stepsu teki seuraamista. Aluksi kokeilin taas pitkää suoraa, tällä kertaa 40 askelta ja palkka. Ihan hyvin pysyi messissä koko ajan, kontakti ei tippunut, mutta nyt edistämisen kaveriksi on tullut painaminen! Arrghh!Huuto Treenattiin siis lisää käännöksiä, ympyrästä ei ollut mitään höytyä, siitä tulee vaan sellasta jyräämistä, ja käännöksetkin auttaa vaan hetkeksi. Naksuttelin siis vasempaan käännöksiä, heti käännöksen jälkeen ehkä 1 sekunnin ajan Step on oikealla paikalla ja sitä siis yritin vahvistaa. Kyllä se pikkuisen siitä helpottuikin kun alkuinnostus oli laantunut. Täytyy varmaan kisoissa tehdä niiin että otan Pepelle oikein piiiiitkät kaaviot seuraamista ennen kehän menoa, niin ehkä se malttaa seurata sitten kehässä kunnolla ;) Tehtiin seuraamisen jälkeen ohjattua, eka molemmat suunnat palloilla niin että pallot oli valmiina. Oikeelle kun lähetin, meinas lähteä vasemmalle, huusin seis ja Stepsu pysähtyi kun seinään (joo kyl se tietää mitä seis tarkottaa, en tiedä mitä sikailua se liikkeestä seisominen oli). Lähetin uudestaan oikeelle, nyt meni ok. Sitten vielä heitetyillä palloilla suunnat, jonka jälkeen koitettiin ekaa kertaa kapuloilla. Ensin vasen, lähetin, lähti hyvin mutta kun huomasi että pallon paikalla olikin kapula, hidasti vauhtia ja näytti epävarmalta, vilkaisi oikeanpuoleista kapulaa mutta haki kuitenkin vasemman. Kun nosti kapulan, kiljaisin jes ja lähdin taaksepäin, Stepsu tuli miljoonaa ja pudotti kapulan kun sanoin "kii". Eli hyvin toimi! Sitten oikean puoleinen, nyt ei ihmetellyt enää vaan juoksi hyvällä vauhdilla kapulalle ja lähti tuomaan, loppuosa jälleen vauhtinoutona. Otettiin vielä pari pelkkää noutoa, ekat vauhtinoutoina ja jokunen luovutuksen kanssa. Luovutus on muuten ihan ok, mutta Step voi istua mun edessä pää ylempänä, niin pääsis tulemaan lähemmäs ja näyttäis paremmalta.

Sara teki lopuksi vielä kertaalleen merkin, ideana oli että jos menee ilman hetsausta ok, saa palkan ja lopetetaan siihen, jos menee hitaasti, kutsun pois ja laitan kiinni ja lopetetaan siihen. Meni kuitenkin ihan nätisti. Tätä taidetaan jatkaa, eli kerrasta poikki. Jos ei mee kunnolla, kaikki hauska loppuu ja mä treenaan Stepin kanssa ja koitan myöhemmin uudelleen. Jos tämä vaikka toimis, muuten alkaa ideat olla lopussa...