Heh, tänään on ollut aktiivinen päivä! Onneksi on energisiä koiria jotka jaksavat! Aamulla tokoa, iltapäivällä mentiin Henttaalle treenaamaan viestiä Santin ja isojen koirien kanssa. Kokeiltiin pitkästä pitkästä aikaa niin päin että mä jään A-pisteelle ja Santi lähtee koirien kanssa. Meni tosi hyvin, kummallakaan ei ollut mitään ongelmaa, Sarakin juoksi nyt oikein hyvällä motivaatiolla ja molemmilla lähetyksillä kunnon lähtöäänet tuli. Liekö tästä ratkaisu Saran ongelmaan?

Sitten ajoin koirien kanssa Luukkiin, jossa Stepin jälkiryhmän treenit. Käytiin tallomassa pellolle jäljet eka ja sillä aikaa kun ne vanhenivat, tehtiin esineruutua. Otin Stepin eka esineruutuun, tehtiin niin etttä näki kun eka esine vietiin (n. 25m paikkeille), tokan vientiä ei nähnyt. Hyvin etsi molemmat, motivaatio on kunnossa ja ihan kivalla vauhdilla surffaili ruudussa. Kyllä tuota esineen vientiä voisi varmasti jo häivyttää. Saralle otettiin vaan yksi esine, että pääsisin palkkaamaan kun kisat on takana. Hyvin lähti, löysi heti mutta kun en heti kehunut, lähti esine suussa vähän sivuun, etsi ilmeisesti lisää esineitä. Onneksi ruudussa ei ollut kuin se yksi, ja toi sen ihan hyvi sitten, siitä palkka ja lopetettiin.

Sitten jäljille. Step pääsi ensin, sen jälki oli vanhentunut n. tunnin, se oli ihan lyhyt ja vähän kaareva, nameja siellä täällä. Jäljen teki meidän kouluttaja, vähän mua mietitytti että häiriintyykö siitä kun ei olekaan mun tekemä. Mutta hyvin se meni, Step jäljesti jo pitkän matkaa ennen jäljelle lähetystä sitä reittiä mitä jäljentekijä oli tullut. Jäljellä työskenteli hyvin, ei syönyt kaikkia nameja mutta nuuski kuitenkin hyvin koko jäljen, välillä meni aika matalana. Lopussa purkki, palkkasin sieltä ja sen jälkeen leikittiin kepillä joka oli purkin alla.

Saran jälki oli 1,5h vanha, ehkä 200m pitkä, 3 kulmaa ja 5 keppiä, siellä täällä jarrunameja, itse tein jäljen. Lähetin janalta joka oli ehkä 5m pitkä, jälki lähti oikealle. Ei meinannut millään löytyä, Sara pyöri ja hyöri, kävi takajäljellä ja oli ihan eksyksissä, viimein löysi mut ei kiinnittynyt kovin hyvin heti alussa, meni nenä korkealla ja ekasta kepistä yli. Toka keppi kuitenkin löytyi, sen ilmaisi oikein hyvin. Sen jälkeen työskentely parani ihan sikana, eka kulma oli oikein hyvä, sen jälkeinen suora myös erinomaista työskentelyä, ja keppi nousi matkalta. Toisen kulman meni vähän loivasti, mutta ihan hyvä kuitenkin. Sen jälkeen löytyi taas keppi, hyvä ilmaisu. Vika kulma myöskin hieno, ja ajoi koko ajan hyvin, mutta silti meni yli vikasta kepistä. Jätin kepin alle nameja valmiiksi, ne oli kyllä syönyt eli kyllä se sen kepin oli löytänyt, mutta ei jostain syystä ilmaissut. Mentiin takasin ja laitoin uudestaan vikalle suoralle, nyt löytyi keppi ja siitä ensin nami ja sitten leikittiin kepillä. Kaiken kaikkiaan Sara jäljesti todella kauniisti, vauhtia on mutta nyt meni niin tarkasti ettei varmaan ikinä ole ollut noin hyvä. Tavallista vanhempi jälki ei näyttänyt tuottavan ongelmia. Nyt vaan ilmaisut varmemmiksi, ja jana kuntoon ja tuohan olisi jo melkein kisavalmis! Hmm, täytyypä miettiä jos vaikka jo ensi syksynä mentäisi kokeilemaan! Riippuu kyllä paljolti siitä jaksanko treenata aktviivisesti, se ei ole todellakaan mikään itsestäänselvyys :DDDD