Tämän blogin voisi varmaan muuttaa Fisun ylistysblogiksi :) Oikein muuta kerrottavaa mulla ei ole tälläkään kertaa, kuin että Fizz on ihana <3 Se on ollut hoidossa kun asuin Mäntsälässä tämän viikon, ja eilen sain sen taas kotiin. Olipas pieni niin onnellinen, ei meinannut nahoissaan pysyä. Käytiin treenaamassa aksaa, ja koska meillä ei ollut kouluttajaa, treenasin myös Fisun kanssa. Tehtiin taas keppejä odottelualueella eli ahtaassa tilassa ja isossa häiriössä. Kuja oli aika leveä, samaa luokkaa kuin on ollut aiemminkin. Meni tosi hienosti, lähtin jo muutaman kerran vähän vinoista kulmistakin, kun ei mahtunut suoraan lähestymään :) Ei haitannut yhtään menoa. Puomia tehtiin maksi-pöydän kanssa, kun minipöytää en löytänyt mistään. Tehtiin ensin niin, että Fizz hyppäsi kontaktille sivusta, ja kun se meni hyvin, nostin sen pöydälle ja sai siitä mennä itse loppuun. Muutaman kerran annoin hypätä pöydälle itsekin, tällä tavalla meni ihan ylivoimaisesti parhaiten. Fizz ei oikein arvosta, kun sitä nostellaan, ja tekee paljon nopeammin kun saa kiivetä itse. 

Sara pääsi myös aksaamaan ihan lyhyesti, tein pientä pätkää, jossa oli kepit umpikulmasta suoraan putkea päin, pari hyppyä ja aa. Sara oli vaan niin hieno :) Tekee aivan täydellisiä keppejä, ei tiputtanut yhtäkään rimaa, aan juoksi nätisti ja meni kovaa. Stepsu-raukka on edelleen saikulla, eikä siis päässyt ollenkaan edes mukaan.

2014-12-06%2018.13.39.jpg

Illalla käytiin vielä nopeasti tokoilemassa, kun koirilla tuntui olevan niin paljon virtaa vielä. Step teki seuraamista, ja olipas kyllä aika karmeaa. Huomaa, ettei olla treenattu :/ Asenne on huono, on liian edessä, ja jotenkin sellainen tahmea, vaikka ei ollut edes mitään kytättävää ja palkkasin namilla. Nyt tarttis ehdottomasti keskittyä taas ihan puhtaasti seuraamisen tekniikkaan. Sara teki rally-tokoa, ja oli aikas pätevä. Oikealla puolella seuraaminen sujuu jo tosi hyvin, ja nyt on vihdoin hokannut puolenvaihdot jalkojen välistä, ne toimivat jo molempiin suuntiin. Fizz teki liikkeestä maahanmenoa, ja tää on kärsinyt kyllä tauosta! Ei tehnyt yhtä hyvin kuin viime viikolla, ja pohja oli huono tätä treeniä ajatellen, menee kovalla hiekalla varovaisemmin maahan, eikä heittäydy niinkuin haluaisin. Sivulletulot ja seuraaminen tuntuivat ihan hyviltä nyt, seuraamisessa etenkin oli yllättävän tasainen! Lopuksi vielä luoksetulon stoppeja, ne toimi sentään vanhaan tapaan :) 

Tänään käytiin Ojangossa vapaavuorolla aksaamassa, treenaamaan pääsivät Ilona ja Fizz. Ilona teki hyppysuoraa, puomia ja keppejä, ja oli oikeastaan aika hyvä! Kepeillä vaan ihan pari virhettä, ohjureita yksi alussa ja yksi lopussa, en tiedä olisiko tarvinnut niitäkään. Puomit oli ripeitä, ja hyppelyt meni hyvin myös. Fizz jatkoi samalla kaavalla kuin eilenkin, eli puomin kontaktia ja kujakeppejä. Puomit ei olleet nyt jostain syystä ihan yhtä nopeita kuin eilen, olisko ehkä vähän hämmentynyt kun aluksi otettiin pari toistoa namin kanssa niin, että yritin saada sitä katsomaan eteenpäin, ja siitä ei tullut kyllä yhtään mitään, pyöri vaan ympyrää kontaktin päällä. Kepit olivat nyt aavistuksen kapeammat kuin eilen, sen verran kapeat, ettei Fizz mahtunut aivan juoksemaan vaan kujan läpi, vaan joutui vähän väistelemään keppejä. Aluksi meni pari kertaa koko kujasta ohi, kun namikuppi oli aivan vinossa ja näki sen keppien ohi, mutta kun sen sai paikoilleen niin toimi oikein kivasti.

Kotitreeneissä ollaan nyt pureuduttu kaukojen m-i vaihtoon. Periaatteessahan Fizz on kyllä osannut tämän jo pitkään, mutta en tykkää sen tavasta nousta teputellen etujaloillaan, vaan haluaisin, että se "hypähtää" ylös tasajalkaa. Sitä ollaan nyt treenattu pompun kautta, eli opetin sen hyppäämään mun namikäteen ensin istuma-asennosta, ja sitten makuulta. Kun hyppiminen toimi ihan vapautuskäskyllä "jes", niin kokeilin vaihtaa siihen istumis-käskyn, hyvin toimi silläkin :) Sitten vaan paljon toistoja ja käsiavusta eroon...

Tässä videolla Fisun treenejä