Tiistaina käytiin Vaaralassa treenaamassa hakua aivan Fazerin tehtaan nurkalla. Ah sitä tuoksua, tuuli vielä sopivasti sieltä suunnalta, koko metsä tuoksui vastapaistetulta pullalta... Maasto oli hauska, oikea puoli tasaista ja selkeää, vasemmalla isoja rotkoja, ei juuri lainkaan näkyvyyttä, tosi hankalaa maastoa liikkua, kun oli jyrkkiä nousuja ja laskuja. Otin Saralle 3 ukkoa ja yhden tyhjän. Sara tuntui tietävän jo heti keskilinjalle tullessa, missä maalimiehet on... Oonkohan mä liian kaavamainen treenien suunnittelussa?? Eka ukko oikealla etukulmassa, sinne ilmaisu. Tosi nätisti toi rullan vaikka etenin reippaasti keskilinjalla. Toka ukko vasemmalla etukulmassa, sai hajun jo keskilinjalle, vaikka välissä oli jos jonkin näköistä rotkoa ja mäkeä. Näytöllä kiskoi mut sellaisen rotkon läpi että oli pakko päästää irti liinasta ja kontata eteenpäin... Sitten oikealle tyhjä, tiesi tasan tarkkaan ettei siellä ole ketään mutta teki silti ihan nätin ja oikein kohtuullisen kokoisen tyhjän. Hieno muru <3 Vika taas vasemmalla kallion takana, sinne suorapalkka. 

Keskiviikkona kävin Ojangossa tokoilemassa BATin tokovuorolla. Meitä olikin ihan reippaasti paikalla, otin kaukot, seuraamista, merkkiä, ruutua, tasamaanoutoa ja paikalla istumisen. Kaukoissa Jaakko liikkuroi, alkuksi Step vähän reagoi liikkuriin mutta teki siitä huolimatta, lopulta ei enää välittänyt. Tehtiin vaan ekoja vaihtoja, palkkasin paljon. Seuraaminen oli ihan nättiä, vaikka oli aika kuumana. Merkit yllättävän kivoja, ja ruutuun tosi hyvin, kertaalleen merkiltä tyhjä ruutu, kertaalleen paikan haku lyhyellä matkalla ja lopuksi lelun kanssa. Tasamaanoudossa palkkasin pari vauhdista, yhden otin sivulle asti. Sivulletulo vois olla nopeempi. Lopuksi istuminen ryhmässä, nätisti istui, ei siirrellyt jalkoja. 

Otettiin myös agin kontakteja. Pääsiäisenä kisoissa Stepillä oli tosi hidas aa, ja mietin, että millä saisin kontakteihin nopeutta. Tuntuu, että olen kokeillut kaikkea, eikä mikään toimi :( On ollut namialustaa, kosketusalustaa, lelu edessä, lelu edessä siivekkeen takana, putki edessä, nopea vapautus, ja aina vaan junnataan samassa pisteessä. Hidastaa puomilla jo laskevan osan alussa, aalla heti harjan ylitettyään. Tuntuu kyllä tietävän, mitä kontaktilla tehdään, mutta ennakoi pysäytystä tosi aikaisessa vaiheessa. Mun sijainnilla ei ole mitään merkitystä, yhtä hidas joka tapauksessa. Päätin sitten kokeilla ainoaa tapaa, mitä en muista kokeilleeni, eli samaa, mitä teen tokossa Stepin ennakoidessa esim. luoksetulossa. Juoksutin siis kontakteja läpi. Step on niin kiltti ja kuuliainen, etten usko, että se alkaa hyppimään kontakteja kisoissa, kunhan vaan olen looginen näissä. Kokeilin eka aalla, laitoin lelun valmiiksi eteen, sitten aalle, ja heti kun oli aan harjalla, huusin "vapaa" ja annoin juosta kiinni leluun, välittämättä siitä koskeeko kontaktiin vai ei. Muutaman kerran hidasteli, mutta sitten muuttui asenne, ja alkoi menemään kovempaa. Loikkasi aika korkealta, välillä osui, välillä ei. Joka kerta huusin vapautus-käskyn hyvissä ajoin, en sanonut lainkaan kontaktikäskyä. Otettiin joku kymmenkunta toistoa tätä, ja sitten kokeilin, mitä tapahtuu jos en vapautakaan vaan sanonkin kontaktikäskyn. Kerran juoksu kontaktikäskyllä läpi, en antanut ottaa palkkaa ja tehtiin uudestaan, ja nyt olikin sitten tosi hyvä! Nähtävissä oli juuri se vaikutus mitä toivoinkin, eli meni selkeästi reippaammin, ei alkanut hidastelemaan yhtä aikaisin, ja pysähyi kuitenkin nätisti 2on-2offiin. Pidettiin hetki taukoa, ja sitten sama homma puomilla. Ja ihan sama kävi tässäkin, muutaman vapautuksen jälkeen alkoi nopeutumaan, ja eka kontaktikäsky läpijuoksujen jälkeen ei toiminut, sen jälkeen pelitti tosi hyvin! Jee, näitä täytyy nyt kokeilla jatkaa, jospa tässä olisi ratkaisu ongelmaan?

Torstaina oli Timon treenit, ja Step tarjosi ryhmälle AVA-muffinsseja :) Oli namia, tein fazerina-muffinsseja.

Kävin lämppälenkin yhteydessä tekemässä ulkokentällä vauva-puomia Stepin kanssa, samaan tapaan kun edellispäivänä. Nyt teki vieläkin paremmin, teki ihan ehdottomasti elämänsä parhaat puomit!!! Sikakovaa ihan loppuun asti, ja sinne stoppaa 2on-2offiin. Ratatreenissä edistystä ei ollut nähtävissä, kun tähän asti tehtiin vaan yksittäisenä esteenä puomia ja aata. Ei siis juossut läpi mitään kontaktia kertaakaan, mutta ei myöskään ollut merkittävästi nopeampi. Noh, katsotaan mitä käy kun otan muita esteitä mukaan puomitreeniin. Rata itsessään oli kiva, ja meni ihan hyvin. Tein molemmilla koirilla, paljon hyviä pätkiä kummallekin.