Viime viikolla ehdittiin treenailla vaikka mitä, kun oli vähän lyhyempiä päiviä koulussa.

Tiistaina kävin tekemässä piiiiiitkästä aikaa peltojälkeä Stepille. Ei olla taidettu tehdä ensimmäistäkään peltojälkeä tänä vuonna, ja sen huomasi... Jäljestä tuli tosi hieno, 630m pitkä ja sportstrackerilla sain jälkikaavionkin piirrettyä :) Keppejä 5kpl ja vanheni reilu 1,5h. Jana oli tosi pitkä, varmaan 50m ja Stepsulla oli tosi vaikeaa selvästi. Pellolla se pääsee kaahaamaan ihan eri tapaan kuin metsässä, ja ei ollut oikein nenä auki. Pöyri ja hyöri janalla vaikka kuinka pitkään, lopulta päästin irti liinasta ja annoin sen ihan itse selvittää. Meni takajälkeä (vasemmalle) joku 30-40m mutta kääntyi sitten itse ympäri ja lähti oikeaan suuntaan :O Tää on ihan uutta, aiemmin ei ole tajunnut takajäljessä olevan mitään väärää. Itse jälki meni ihan kivasti, alussa oli selvästi vaikeaa, pyöri ja seilasi jäljen päällä, vauhtia oli vähän liikaa. Parin kulman jälkeen kuitenkin tasaantui ja loppua kohden jäljesti tosi nätisti! Kaikki kepit löytyi ja kulmat meni ekaa piikkiä lukuunottamatta hienosti.

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202013-10-14%20koht

Keskiviikkona treenattiin tottista molempien tyttösten kanssa. Step teki vain vähän seuraamista ja liikkeestä istumista sekä hypyt. Stepsu oli nyt jostain syystä tosi huonolla asenteella, kyttäsi kauheasti ja seisoi istumiset. Mulla meni jo ihan hermot sen kanssa ja laitoin sen hetkeksi jäähylle. Sen jälkeen kontakti löytyi vähän paremmin. Sara sai tehdä vähän enemmänkin, otin seuraamista, kaikki jäävät, esteet ja eteenmenon. Teki aika kivasti, oli ihan innokaskin. Hypyllä kompuroi ikävästi, ja kapulakin putosi :( 

2013-09-06_00058-normal.jpg

2013-09-06_00097-normal.jpg

Kuvat: Tiia Hämäläinen

Keskiviikkona illemmalla käytiin hakuilemassa, Step teki palauttelevat treenit kokeen jälkeen. Oltiin Korson puomilla pitkästä aikaa. Molempiin etukulmiin suorat löydöt ja vasemmalle vielä yksi etenevä. Stepillä oli tosi kivaa, eikä koe painanut kyllä lainkaan tassuissa.

Torstaina oli aksapäivä, ennen aksaa käytiin taas hakuilemassa. Tällä kertaa Sara pääsi vuoroon, oltiin Technolla. Otin kaksi suoraa löytöä, yhden lähipiilon (n. 30 metrissä), yhden etenevän ja yhden tyhjän. Sarmu meni tosi kivasti ja oli kiltti! Kaikilla pistoilla tein lisäksi sisääntuloja eli jätin Saran matkan varrelle odottamaan kun kävelin keskilinjalle, ja kutsuin sieltä luokse ja palkkasin. Tuli oikein kiltisti eikä tuhmaillut yhtään lähetyksissä niinkuin viimeksi.

Aksassa Stepsu loisti taas kerran. Rata oli aika haastava, mutta Muffi pärjäsi hienosti. Kontakti-putki-erotteluissa se on aivan supertaitava, ja kaikki hankalat kohdat saatiin ihan heittämällä onnistumaan. Sen kanssa on kyllä niin kiva mennä nyt, kun se on teknisesti taitava ja mä osaan viedä sitä, enkä ohjaa sitä enää liian varovaisesti.

Perjantaina koulun jälkeen kävin hakemassa Ilonan meille ja käytiin samalla reissulla Sennin ja Sansan kanssa aksaamassa. Ilonalla teemana kepit (taas kerran.........), persjätöt ja käännökset hypyillä. Keppejä tehtiin 4 lyhyttä settiä, tällä kertaa kokeiltiin verkkoja+suorat kepit. Ensin kuuden kepin sarjalla kaksi ekaa settiä ja sitten 8 kepin sarjalla kaksi seuraavaa settiä. Vihdoin ja viimein tuntuu, että jotain aivotoimintaa on havaittavissa!!!!!!! Wohooo!!!!!!!!!!!! Senni oli apupalkkaajana, ja aluksi oli edelleen ihan pihalla eikä yhtään ymmärtänyt, mistä raosta kepeille mennään, muutaman kerran törmäili verkkoihin ja pari kertaa hyppäsi pois kesken, mutta loppua kohden alkoi jo näyttää vähän siltä, että tiesi missä seuraava keppi on! Tämä on jo ihan uutta, aiemmin en ole huomannut oikeastaan mitään edistystä. Tehtiin persjättöjä niin että palkkasin kädestä lelulla, meni ihan kivasti ja onnistui myös niin että tein sokkarin osana rataa ja jatkoin siitä ohjausta putkeen. Lisäksi tehtiin valsseilla pyöritystä parilla yksittäisellä hypyllä, hain vähän tuntumaa siihen, miten Ilona kääntyy. Aluksi sinkoili aivan holtittomasti joka suuntaan, mutta parin kädestä palkkauksen jälkeen meni oikein kivasti. Vähän se on sellainen traktori verrattuna Saraan tai Stepsuun, mutta kehittyy varmasti kun oppii käyttämään kroppaansa paremmin. Rimat oli koko treenin ajan 30-45cm.

Lauantaina käytiin äidin ja tyttökoirien kanssa reippailemassa Vuosaaren täyttömäellä ja ulkoilutin samalla Lean kameraa. Ihanat maisemat syksyisessä luonnossa, tykkään! Iltapäivällä mentiin vielä Ojankoon uudestaan aksaamaan Ilonan ja Sennin&Sansan kanssa. Tälläkin kertaa tehtiin keppejä, lisäksi takaaleikkauksia, rengasta ja hyppysuoraa. Kepeillä on vihdoin tapahtunut ihan selvää edistystä, nyt mentiin verkoilla jo 10 keppiä ihan sujuvasta molempiin suuntiin ja molemmin päin, pieniä juoksuaskeleitakin oli havaittavissa Ilonan osalta. Jonkun verran näyttää myös hakevan jo kepeille, vaikka en ollut ihan vieressä näyttämässä sisäänmenoa. Jessssssssss! Takaaleikkaukset meni ihan kivasti, muutaman kerran tuli ohi hypyistä kun yritti oikoa palkalle. Hyppysuora toimi myös oikein mallikkaasti, Senni oli suoran päässä apupalkkaamassa ja toiseen suuntaan suoran päässä oli putki jonka jäljeen palkkasin itse. Rengasta meni myös ihan kivasti, muutaman kerran meni kehikosta mutta enimmäkseen oikein. Tämä vaatii kuitenkin vielä lisää treeniä, voisin kokeilla ilman kehikkoa olevalla vauvarenkaalla seuraavaksi, tai sitten laitan siivekkeen kehikkoon tielle. 

DSC06966-normal.jpg

DSC06974-normal.jpg

Tepsu keskittyy oikein kieli keskellä suuta :)

DSC06953-normal.jpg

Sarmu puolestaan näyttää joltain egyptiläiseltä kissapatsaalta...

DSC06919-normal.jpg

Ilona-aksakoira ei ymmärrä, miksi välillä pitäisi muka olla hiljaa ja paikallaan...

DSC07051-normal.jpg

DSC07002-normal.jpg

Sunnuntaina aksaviikonloppu jatkui Purinalla kisojen merkeissä. Kisasin kaksi hyppyrataa Claudian Flamma-pyrrin kanssa ja Stepsun kanssa yhden agiradan ja yhden hyppärin. Flammaa olin kokeillut aksassa kerran aiemmin (torstaina) ja silloin se ei oikein lähtenyt mun kanssa radalle, oli ihan hukassa ja ei pystynyt keskittymään kun mamma oli kadoksissa. No, lahjattomat treenaa joten siirryttiin suoraan kisaamiseen. Eka hyppäri oli aika hankala, koko ajan piti kääntyä ja lisäksi kepeille hankala sisäänmeno jyrkästä umpikulmasta, ihan vieressä ansahyppy jonne varsin moni lankesi. En yhtään tiennyt, mitä Flamma osaa, joten suunnittelin sellaiset idioottivarmat kankiohjaukset joilla saa vietyä osaamatontakin koiraa. Kävin tekemässä lämppäesteillä, tuntui tosi hitaalta ja tahmaiselta. Rataa ennen syöttelin nameja ja pyysin tekemään temppuja, siinä oli kyllä ihan messissä ja teki innokkaasti, mutta heti kun mentiin lähtöalueelle, alkoi nuuskimaan kamalasti hallin pohjaa, ja nuuski vielä kun jätin lähtöön. No, tuli se sieltä kun kutsuin, ja kulki kyllä mutta tosi hitaasti, ihan käsijarru päällä. Saatiin kuitenkin rata läpi melko sujuvasti, tuntui paljon enemmän sähellykseltä kun miltä näyttää videolla. Tehtiin kuitenkin virheetön rata, mutta vajaa 2 sekkaa yliaikaa, eli kyllä se ihan oikeesti oli tosi hidas eikä vaan tuntunut siltä. Tässä video. Toinen rata oli aksaa eli Step pääsi vuoroon. Rata oli kuulemma Tsekin mestaruuskisoista, ja siellä vain 7 koiraa 100 maxikoiran luokassa oli tehnyt nollan. Ei siis ihan helpoimmasta päästä. Mun mielestä ei näyttänyt kovin pahalta, mutta kun varmaan ensimmäiset n. 30 koiraa olivat hyllyttäneet samaan kohtaan (pituus tyhjään päin, siitä tiukka käännös suoraan putkeen, suoraan muurille ja sitten takaakierto hypylle) niin aloin jo epäillä meidänkin taitoja. Päätin kuitenkin pysyä suunnitelmassani ja hyvä niin, koska Stepille ihan sujuva nolla ja sija 3./64. Vika rata oli sitten hyppäri, starttasin eka Flammalla ja sitten Stepillä. Rata oli aivan superhelppo, ihan ykkösten tasoa. Flamman kanssa se meni aika lailla suunnitelmien mukaan, ja nyt Flammakin kulki jo vähän reippaammin kuin ekalla radalla. Muutamassa kohdassa hidastui selvästi, ja yhdellä putkella törmäsi putken painoon ennen kuin meni putkeen, mä olisin ehkä antanut meille kiellon siitä jos olisin ollut tuomari. Kuitenkin nollalla maaliin, ja nyt päästiin aikaankin, eli Flammalle eka 3-luokan nollatulos! Stepin kanssa alku meni supernätisti, mutta sitten, TAAS kerran se jätti kepit kesken. MURRRRRR!!!! Joutuu pataan kohta, tai rukkasiksi kunhan kasvattaa lisää karvaa.... Aivan täysin turha virhe, mutta kun ei niin ei. Loppuradalla vedätin vaan miljoonaa kun ärsytti niin suunnattomasti keppivirhe ja halusin vaan äkkiä pois, niin tiputti vielä tokavikan rimankin. 

Sunnuntaina illalla käytiin vielä tekemässä peltojälkeä. Tehtiin Lean kanssa oikein hienot ja upeat jäljet pellolle, ja just kun oltiin kovalla vaivalla tallottu jäljet, nähtiin, kuinka kolme lasta ja koira pinkoivat pellon poikki ristiin rastiin molempien jälkien päältä, ja koira vielä söi namejakin Zeron jäljeltä. Voi sanonko mikä.....!!!! Just tän takia mä inhoan jäljen treenaamista. Kamala vaiva ja sitten jälki on pilalla eikä sitä voi edes treenata. No, koska Sara oli mukana lenkkeilemässä, ajettiin Zeron jälki Saralla että saadaan purkit talteen. Zeron jälki oli ehkä 300m pitkä, nameja joku 3-4 askeleen välein ja 5 kissanruokapurkkia jäljellä. Saralla ei tietenkään ollut mitään jälkikamppeita mukana, mutta noutajatalutin vaan kaulaan ja menoksi :D Sara meni itseasiassa aika kivasti, yllättävän rauhallisesti kun jälki oli kuitenkin niin tuore. Löysi varmaan kaikki namit mitä jäljellä oli, jäljesti rauhallisesti, siitä huomasi kyllä että jäljellä oli harhoja, mutta selvitti itse jäljen loppuun asti ja ilmaisi itse kaikki purkit. Päätettiin, että Sara saa ajaa myös Stepin jäljen alkuosan, jossa harjat risteävät, se kun ei siitä rikki mene vaikka ei menisikään ihan nappiin. Käytiin välissä kotona ja tultiin myöhemmin takaisin jäljille. Ajoin Stepillä ensin sen jäljen loppuosan (450m), jälki oli jotain reilu 1,5h vanha, 3 keppiä, ekat varmaan melkein 400m suoraa ja sitten piikki oikealle ja melkein heti suora kulma vasemmalle. Nostettiin jälki siis alkuperäisen jäljen 2. kepin jälkeen, janan jouduin tekemään niin, että lähetin vaan sokkona sinne suuntaan missä arvelin jäljen kulkevan ja toivoin parasta :D Jana meni yllättävän hyvin, Step selvitti itse reittinsä jäljelle ja koska en tiennyt, missä jälki menee, jouduin vain luottamaan koiraan. En myöskään tiennyt tarkkaan, missä eka (tai siis kolmas) keppi oli, oliko se ylipäätään tällä osalla jälkeä vai olisiko se ollut jo ennen janaa. No, oli se jäljellä koska Stepsu sen nosti. Koko pitkä suora meni aivan sairaan hyvin, Stepsu jäljesti tosi kauniisti ja tasaisen varmasti, mun ei tarvinnut muuta kuin kävellä perässä ja ihailla sen menoa. Piikki pitkän suoran jälkeen oli tosi hankala, pyöri pitkään ja tarkisteli moneen otteeseen suuntaa. Toka keppi kuitenkin nousi pian piikin jälkeen, eli selvitti se kulman riittävän hyvin. Toinen kulma oli parempi, vähän vaan pyöri. Sotkeutui liinaan kulmassa pyörähtäessään, ja kun lähti siitä niin varmana niin en viitsinyt pysäyttää ja selvittää liinaa vaan päästin irti ja annoin mennä liina maassa. Vauhti pysyi yllättävän maltillisena ja vika keppi nousi varmasti. Jes!! Loisto-Muffi! Sarmun osuus Stepin jäljestä ei mennyt yhtä hyvin, sillä oli selvästi tosi vaikeaa, harhoja meni useassa kohdassa ja joutui tarkistelemaan moneen kertaan. Lisäksi Lea oli Saran ohjaksissa, eikä osannut lukea koirasta, koska pitäisi hidastaa liinasta ja milloin taas antaa mennä. Meni kuitenkin ihan hyviäkin pätkiä ja ekan kepin nosti ja kepin jälkeisen kulman selvitti hienosti. Tokan kepin kohdalla oli selvät harhat, ja siinä kohtaa Sara vaihtoi harhalle ja jäljesti sitä pitkin tielle, eli toista keppiä ei löytänyt.