Tiistaina käytiin myöhään illalla Emman ja koirien kanssa tokoilemassa kuplahallin vieressä hiekkakentällä. Kentällä oli jotain poikia pelaamassa futista samalla, eli saatiin hyvät häiriöt treeneihin. Tehtiin eka lyhyt paikkamakuu Tuhman ja Fisun kanssa, hienosti pötköttivät rauhassa. Fisu teki omalla vuorollaan ruutua, luoksetulon stoppia ja tunnaria. Ruudut oli aika jees, tehtiin hassulla pohjalla eli sellaisella urheilukentän juoksuradalla (jotain kumirouhetta tms?) ja nauhojen sijaan sivurajoilla oli juoksuratojen valkoiset viivat. Muutaman kerran teki jonkun hassun pyörähdyksen ruudussa just ennen kun ehdin palkkaamaan, mutta meni kyllä ihan kivasti oikealle paikalle. Ei mennyt ihan niin kovaa kuin yleensä, mutta toki alustakin oli vähän outo. Luoksetulon stopit oli superhyviä, tehtiin niitä hiekkakentän puolella kentän ihan reunassa, joka oli juuri sopivan pehmeä. Tunnarissa otettiin nyt vihdoin ja viimein se pelottava ja suuri askel, eli lisättiin mukaan väärät kapulat. Otin ensin pelkän oman piilotuksen (meni normaaliin tapaan eli hyvin), sitten kasa (Emman hajuisia) vääriä mukaan. Ekalla yrittämällä ei huomannut väärien kasaa ja haki vaan oman. Tokalla laitettiin oma lähemmäs vääriä, ja nyt hokasi kasan. Riemuissaan kipitti kasalle ja nappasi ensimmäisen suuhun osuvan kapulan mukaan ja toi. Jätin noteeraamatta ja lähetin vaan uudestaan. Kipitti uudestaan riemukkaana kasalle ja toi jonkun. Nyt sanoin nätisti että ei ollut oikea, ja lähetin uudestaan. Edelleen yhtä riemukkaana haki mulle seuraavan väärän. Teki tämän ehkä 5 kertaa, ei pienintäkään aikomusta käyttää nenää, ja aina yhtä iloisena lähti hakemaan väärää. Keskeytin toiminnon ja kävin piilottamassa oman eri paikkaan Fisun nähden. Nyt tajusi hakea sentään sen. Yritettiin uudestaan, piilotin kapulan väärien lähelle oikein selvästi Fisun nähden, mutta sama juttu, ei aikomustakaan käyttää nenää ja toi vaan vääriä, mooooonta kertaa. Siirrettiin sitten kasaa eri paikkaan niin, että kasa oli selvästi erillään juoksuradalla ja oma radan reunalla heinikossa piilossa niin, että Fisu joutui juoksemaan kasan ohi omalle. Tässä tuli selvästi Fisulle se ahaa-elämys mitä haettiin, kiersi väärien kasan ja haki oman <3 Tehtiin tätä pari toistoa, että saatiin onnistumisia, ja ei menisi epävarmaksi, vaikka olin joutunut kieltämään sitä monta kertaa.

Muffi treenasi myös, tehtiin luoksetulon stoppeja (huonoja) ja yksi tunnari, huono sekin, maistoi vääriä. On tässä vähän tekemistä jos meinataan SM-kisoihin mennä... Sara treenasi rally-tokoa ja oli oikein pätevä. 

Keskiviikkona illalla käytiin aksaamassa Ojangossa BATin vapaavuorolla. Treenasin pääasiassa Fisun kanssa, Tepsu teki parit kontaktit. Fisu teki nyt taas tylsiä (mutta pakollisia) näpertelyjä, eli keppejä ja kontakteja. Aloitettiin nyt suoraan normikepeillä, kujatreenit on nyt toistaiseksi treenattu. Yritti pariin kertaan hyppiä ohjureiden yli, mutta pääasiassa meni ihan hyvin. Tehtiin loivista kulmista ja hypyn kautta, aika kivasti lähtee jo hakemaan. Pujottelurytmi on vielä tosi hidas, mutta se tulee kyllä ihan varmasti kasvamaan kunhan kokemusta tulee. Kriteereistäni olen pitänyt edelleen kiinni, eli pujottelee ilman mun liike/sijoittumisapuja täysin itsenäisesti. Tehtiin keppejä kahdessa setissä, välissä puomia pari toistoa. Puomit oli aika hienoja nekin, menee aivan järkyttävää vauhtia loppuun ja pysähdys meinaa valua, ja siitä olen ihan pelkästään vaan iloinen :) 

Torstaina eli vappuaattona käytiin iltapäivällä treenaamassa vähän tokoa, Fisu ja Stepsu tekivät molemmat luoksetuloa. Fisua juoksutin lähinnä vaan läpi vauhtiluoksetuloina, ja kovaa se tulikin. Stepsu treenasi luoksetulon istumista, eikä ylläripylläri osannut edelleenkään. Se on vaan niin kovin vaikeaa... Vappua lähdettiin viettämään Fisun kanssa keskustaan, en halunnut jättää sitä enää pitkän koulupäivän jälkeen yksin kotiin. Kierreltiin keskustan vilinässä ja olen kyllä tosi iloinen, että Fisu on niin vaivaton ja hyväpäinen kaupunkilaiskoira. Siellä se käppäili tungoksessa ja metelissä ihan rentona ja normaalina, treenattiin vähän seuraamista ja kaukoja senaatintorin nurkalla ja istuskeltiin tuomiokirkon portailla nauttimassa auringonpaisteesta. 

IMG_8415.jpg

Vappupäivän kunniaksi mentiin omalla kaveriporukalla piknikille Viikin pelloille kun Ullanlinnanmäki on niin kovin kaukana ;) Koirat pääsivät tietysti mukaan, ja treenattiinkin tokoa samalla. Opiskelijameininkien mukainen pukukoodi oli tietysti välttämätön! Tehtiin porukalla paikkamakuu, sitten vuorotellen pienet setit ja lopuksi vielä yhtäaikaa vähän häiriössä omia juttuja. Stepsu teki omalla vuorollaan ruutua ja tunnaria, molempia ihan kivasti. Merkit oli hitaita, ja tunnarissa maistoi yhtä väärää, mutta siinä en voi kyllä kauheasti nyt vaatiakaan, kun ei olla tehty pitkään aikaan. Fisu teki ruutua, stoppeja ja maahanmenoja sekä tunnaria. Ruudut oli kaikki tosi kivoja, nyt ei tullu mitään ylimääräisiä pyörähdyksiä. Stopit ja maahanmenot ihan jees myös, maahanmenot ei yhtä hyviä kuin mitä Ojangossa keinonurmella. Tunnaria nyt samaan tapaan kuin tiistaina, eli kasa vääriä ja oma niiden takana kauempana piilossa. Tässä on selvästi tapahtunut jotain ajatustyötä, koska nyt ei yrittänyt tuoda yhtään väärää! Pari ekaa toistoa väisti koko väärien kasaa ja mulkoili sitä vaan kauempaa, mutta vikalla toistolla kävi haistelemassa väärien kasaa, ei koskenut kapuloihin, jatkoi matkaansa ja toi oman!!! Jes <3 <3 <3

IMG_8403.jpg

Rhontti vappupiknikillä :P

IMG_8423.jpgIMG_8438.jpg

IMG_8506.jpgIMG_8510.jpg

Nämä tyypit ovat osallistuneet myös eläinlääketieteellisen tiedekunnan opetukseen, joten täytyyhän niidenkin päästä osallisiksi vappuperinteistä...

IMG_8519.jpgIMG_8521.jpgIMG_8525.jpg