Tällä viikolla ollaan treenailtu pari kertaa tokoa, ja keskiviikkona aksaa. Maanantaina treenattiin porukalla sokeritehtaalla tokoa. Saatiin oikein kivat treenit kasaan, ja päästiin ottamaan ryhmässä paikallaoloa. Palkkailin Fisua istumisesta, ja otin kertaalleen maahanmenon ja luoksetulon suorapalkalla. Paikallaolot tuntuu olevan aika kivalla mallilla, Fisu istuu rentona ja sulkee todella hyvin kaiken häiriön pois. Maahanmenot on olleet joka kerta nyt hyviä, ei yhtään sellaista, missä joutuisi korjaamaan asentoaan. Yksilöliikkeinä tehtiin ohjattua liikkuroituna, zetan asentojen häiriötä ja kaukojen alku takaakiertopalkalla. Ohjatussa ei yrittänyt luistella kertaakaan merkistä ohi, mutta muutama vähän tahmea merkki kyllä oli. Hyvät merkit palkkasin. Noudossa taisi kerran mennä keskikapulalle, muuten ok. Kaukoissa laitoin kiertämään heti kun olin kääntynyt ympäri ja palkkasin kierrosta, kaukot tein lähempää erillisinä. Teki aivan sairaan hienot vaihdot tosi kivalla asenteella. Zetan asennot oli tosi hyvät myös eikä saatu Fisua nyt mokaamaan edes pään maasta nostamiseen. 

Tiistaina tokoiltiin lyhyesti lähinurmella. Fisu treenasi seuraamista ja ruudun ja kierron erottelua. Seuraamisessa on tosi kiihkeänä ja painaa taas vähän, mutta tasaantui hieman kun otin pitkää pätkää ja huomautin jos oli turhan innokas. Erottelut meni oikein hyvin, olisko kerran mokannut. Samalla tuli testattua Fisun häiriönsietoa, kun Fisun treenatessa aivan kentän vieressä täytettiin kuumailmapalloa. Ilmapallo puhallettiin täyteen ja siihen kuuluvaa liekkiä sytyteltiin ja sieltä kuului vaikka mitä aika koviakin ääniä ja valtava pallo nousi kuin tyhjästä kun se alkoi täyttymään. Fisu ei _edes huomannut_ koko kuumailmapalloa koko treenin aikana, mutta sitten kun oma vuoro oli ohi ja vein sen odottelemaan, niin se katsoi silmät pyöreänä ja nosteli vähän niskakarvoja. Vähän piti nostella niskakarvoja epäilyttävälle kuumailmapallohirviölle joka oli ilmestynyt tyhjästä. Step treenasi Fisun jälkeen, tehtiin samaa ruudun ja kierron erottelua kuin Fissen kanssa, ja Stepille tämä oli tosi paljon vaikeampaa. Ruudut oli vähän tahmeita, olisi mielummin kiertänyt. Sarakin pääsi puuhaamaan rallytokoa, tehtiin taas vaihteeksi oikean puolen peruuttamista. Tää on Saralle ylivoimaisesti vaikein liike koko lajissa, eikä se edelleenkään kovin hyvin suju. Yksi tai kaksi askelta saadaan yleensä suoraan, mutta sitten Sara kääntyy joko mua vastaan ja yrittää tarjota eteentuloa tai menee vinoon.

Keskiviikkona Shanti ja Tiia tuli käymään mun luona, ja käytiin porukalla treenaamassa. Rakennettiin vaan kentällä lojuvista esteistä päästä keksitty rata, josta tulikin ihan yllättävän hauska! Radalla oli "vähän kaikkea" :D Tiukka käännös pituudelta, puomi-putki erottelu, keinulta tiukka käännös, putki-kepit erottelu ja hauska leijeröintikohta, jonka pystyi ohjaamaan parillakin eri tavalla. Tehtiin kaksi kierrosta, ja ai hitsi kun Fisu tuntui ihanalta ohjata <3 Nyt meillä tuntuu kyllä yhteinen rytmi löytyneen, sain treeneissä saman fiiliksen radalle kun SM:ssä, mentiin KOVAA ja silti hallitusti. Aalla oli nyt länki, ettei pääse tekemään virheitä kun vedätin ja tein persjätön aalla. Leijeröinnit toimi sikamakeesti Fisun kanssa, se on kyllä ihana kun se on niin estehakuinen. Tosi hyvä fiilis jäi karsintoja ajatellen. Tiia napsi myös hienoja aksakuvia kalasta :)

2016-06-29_00077.jpg2016-06-29_00082.jpg2016-06-29_00098.jpg

Tänään treenattiin taas tokoa porukalla jossain Tupurin koirapuiston lähellä. Nurmikenttä tai pikemminkin pelto oli ihan täynnä ruohonleikkuusilppua, ja merkit upposivat sinne aika syvälle. Tehtiin Fisun kanssa ekalla kierroksella luoksetuloa ja kiertohyppynoutoa. Luoksetulo kertaalleen stopin kanssa takana olevan avustajan avulla, sitten kerran suorapalkkana läpi. vähän ennakoi stoppia, vaikka ei olla edes hetkeen tehty. Sitten kiertoa, oli tosi hektisen tuntuinen sivulla ja kerran meinasi karata!!! Otettiin sitten sivulla käännöksiä ja seuraamista ennen kun päästin kiertoon. Itse kierto oli oikein hyvä, ja nouto olosuhteisiin nähden hyvä, kun kapulat eivät näkyneet ollenkaan. Kovin selkeää käsitystä kapulan paikasta Fisulla ei vielä ole, mutta selkeä fokus kyllä, eli se tietää, mitä etsii, ja tietää myös, että hyppy kuuluu hypätä. Välissä tehtiin taas paikallaolot, ja sitten vielä toinen kierros perään. Paikkikset meni taas kivasti, palkkailin istumista ja kävin pienen hetken pyörähtämässä piilossa. Maahanmenon otin kerran ja palkkasin sen, ja luoksetulon kerran eteentuloon asti. Tokalla kierroksella otettiin ensin tunnari pariin kertaan. Oli jotenkin vähän epävarma, ei mennyt suoraan kapuloille vaan kierteli vähän. Otti kyllä oman heti kun sattui kohdalle ja kantoi nätisti. Sitten eteenlähetystä ja ruutua. Nyt oli tosi sitkeesti päättänyt lähteä koko ajan vähän vinoon oikealle ja oli tosi vaikea saada suunnattua sitä uudestaan. Kerran lähti vinoon ja kutsuin pois, sain suunnattua uudestaan ja lähtemään suoraan, ja sai palkaksi pallon, jonka olin vienyt valmiiksi. Tosi hyvä treeni siis! Ruudut oli varsin vauhdikkaita ja kiskaisi nauhat mukaansa joka kerta.

2016-06-29_00097.jpg2016-06-29_00019.jpg