Ollaan me treenattu, mutta miksi treenipäiväkirja on ihan tyhjä? Jaa-a. Viime keskiviikkona käytiin hakutreeneissä, Stepsu otti 4 ukkoa, otettiin kahtena parina eli niin että mä seison Steen kaa keskilinjalla, ja ukot lähtee yhtä aikaa kävelemään metsään, lähetin eka hakee toisen, sitte toisen. Meni tosi kivasti, kaikki pistot ihan suoria, lähti tosi hyvin ja ilmaisut toimi. Hyvä Step! 

Torstaina 2 agistarttia Kotkassa, ihme rimoja alas ja ekalta radalta myös aan kontakti, voi huoh, vielä kisatilanteessa näkyy että on epävarma siitä pitääkö pysähtyä vai ei, hidasti harjalla ja sitten päätti että ei tarvii pysähtyä ja loikkasi :( Sillä radalla myös 2 rimaa, toinen ihan selvä ohjausmoka, mut toinen tuli jaakotuksessa! Outoa, eiks jaakotus pitäs just olla turvallinen tapa kääntää... Toka rata oli hyppäri, ohjauksellisesti meni tosi hyvin, mutta 2 mystistä rimaa! Höh.

Lauantaina käytiin AST:n agikisoissa, 2 agistarttia kamalassa helteessä. Eka rata ihan suht helppo, ei mitään kovin ihmeellistä, ainoa paha oli kepeille vienti, umpikulmassa ja takana houkutteleva putki. Jotenkin onnistuin sössimään jo ihan alussa, otin haltuun mutta en päästänyt hypylle, tuli ohi, törkkäsin väärästä suunnasta, ja meni putkeen... Eli hyl. Ja toinen hyl siitä keppien kohdalta... Ja kolmas hyl kun palautin puomin kontaktille... *huoh* Ainoa positiivinen asia oli, että aan kontakti sentään toimi! Toinen rata oli paljon vaikeempi, ja heti huomasi, että mulla on paremmin tsemppi päällä! Tosi nättiä menoa, päästiin jopa yli puolen välin ilman virheitä! Puomilla en päässyt yhtään irti sivusuunnassa, joten jäin jälkeen seuraavasta ohjauksesta, ja Sara sujahti aan alla olevaan putkeen aan sijasta. Loppurata sitten oikein nättiä menoa. Ero hyvän hyllyn ja huonon hyllyn välillä on valtaisa... Tällä kertaa aan kontakti toimi, ja rimat pysy ylhäällä. 

Eilen käytiin treenaamassa jälkeä ja esineruutua Mankkaalla, Sara alotti eskaruudulla. 3 esinettä, takaa ja keskeltä löytyi helposti, mutta se etuesine voi arghhh!!!!! Sai selvästi hajun, mutta esine oli naksu, ja ei halunnut tuoda, painui koko ajan syvemmälle katsomaan, jos sieltä löytyisi joku kivempi... No, Sara kiinni puuhun ja Stepsu vuoroon. Stepsu oli hieno, ei mitään ongelmaa. Sitten Sarpalle uusi yrits, nyt nosti vihdoin...

Sitten jäljelle, jana oli jok 20m vähän ylämäkeen, jälki lähti oikeelle, oli joku 400m pitkä, 5 keppiä, monta kulmaa. Janalla kävi pieni onnettomuus, lähti ok mutta liina tarttui johonkin ja nykäisi Saran pois janalta, raukka luuli tehneensä väärin ja lopetti... Otin uudestaan sivulle, selvitin liinan ja lähetin, lähti vähän epävarmasi ja vähän vinoon, mutta annoin mennä. Otti takajäljen, mutta kääntyi aika vähällä vaivalla oikeeseen suuntaan. Itse jälki menikin sitten hyvin, kaikki kepit nousi, ja oli muutenkin mukavan rauhallinen ja varma.

Tänään sitten aamulla heti paimentamaan Kaisan luokse Rymättylään. Sarppa pääsi treenaamaan ensin kuljetusta, sitten flankkeja. Kuljetusta tehtiin samaan malliin kun Klossnereillakin, erona vaan että Kaisa roikkui Saran perässä liinan kanssa ja varmisti, ettei pääse mun taakse. Lampaat oli tosi paljon liikkuvampia kun Klossnereilla, ja Sara ei päässyt läheskään niin lähelle lampaita kun ennen. Sara pysyi paljon rauhallisempana kun oli vähän kauempana, ei yhtään napsinut eikä kertaakaan hajottanut laumaa. Toisessa sessiossa otettiin sitten ihan erilainen treeni, tehtiin niin, että lampaat oli kiinni aidassa, mä lampaiden kanssa, ja lähetin Saraa puolikaaren muotoisille flankkikaarille, ja puolikaaren päässä laitoin maahan. Ei meinannut aluksi uskoa hush-käskyä, vaan painoi kiinni lampaisiin, mutta Kaisa näytti mulle, miten koira pitää ajaa pois lampailta jos ei tottele, ja sen jälkeen tottelikin sitten hienosti :D Meni tosi hienosti, joten siirrettiin lampaat keskelle aitausta, ja tehtiin kokonaisia flankkeja, meni oikein hienosti nekin! En olis kyllä ihan heti uskonut, että Sarankin voi saada tekemään noin kauniita flankkeja, jotenkin tuntuu että se haluaisi vaan ajaa koko ajan :) Pitäisi varmaan luottaa enemmän tuohon... Olin tosi tyytyväinen, Sara oli edistynyt kovasti, ja homma alkoi jo etäisesti muistuttaa paimennusta!

Illalla sitten tokoilemaan pikaisesti, otin Stepsulle luoksetulon stoppia, ruudun, pikkupätkän seuraamista, tunnarin ja kaukot. Step oli hieno :) Sara pääsi tekemään seuraamista (oli muuten tosi nättiä!), jätöt, luoksetulon ja eteenmenon. Sitten aksaamaan Stepsun kanssa, tehtiin aika vaikeeta rataa. Step oli ihan pätevä, mutta ohjaajalla ei kyllä keskittyminen riittänyt 23 esteen rataan... Pätkissä meni tosi hyvin, mutta kokonaisena ei päästy läpi. Sarppa pääsi lopuksi tekemään vähän aan alasmenoa, hienoja oli.